bu kurabiyeyi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği o harika görüntüsü. lezzeti diğer kurabiyelerden çok farklı değil ama görünüşleri harika. hem mayalı poğaçadan da daha kolay.

malzemesi:
1 yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
2.5 su bardağı un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı

yapılışı:Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C’de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz. sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz.

Portakal Ağacı

View Comments

  • bugün kurabiyeyi denedim.harika oldular.ağızda dağılıyor.yanlız ben fındık yerine hindistan cevizine buladım marmelat olarakta evde kuşburnu marmelatı vardı onu kullandım.çok güzel oldu.denemeyenlere tavsiye ederim.birde ortasına ince uçlu tahta kaşık sapıyla bastırdım ama pişerken kabarınca oyuklar kapandı bende fırından çıkar çıkmaz aynı kaşıkla tekrar şekil verdim.henüz denememişlere bir ipucu olsun.tekrar tşkler haticecim...

  • böğürtlenli kurabiye
    tek kelimeyle müthiş güzel lezzetli kurabiyelerim oldu teşekkür ederim hatice

  • Arkadaşlar size bir kurabiye tarifi
    250 gr. oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta sarısı(beyazı dışına), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 paket vanilin,1 paket kabartma tozu, 4,5 su bardağı un.Hamuru yoğurun.Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın, yumurta akına bulayın.Yağlanmış tepsiye dizin.Pembeleşince çıkarın.Soğutun.Soğuyunca üzerlerini reçele (ben çilek reçeliyle yapıyorum çok yakışıyor) sonrada hindistan cevizine bulayın.İnanın süper ötesi birşey oluyor.Yiyipte tarif almayan olmadı.Deneyenlerden yorum bekliyorum.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

  • Merhaba Hatice. Bu sayfayi tanimadan önce tarif aramak icin karistirmadigim sayfalar kalmiyordu ama artik baska yerlerde tarif aramama gerek yok, ne zaman degisik bisey yapmak istesem hemen senin sayfani aciyorum her seferindede basarili oluyorum. Bugün kurabiye yaptim gercekten muhtesem olmustu ellerine saglik. Danimarkadan sevgiler

  • Kurabiyeleri yaptım sonuç hüsran :(( İlk senin tariflerinden birini tutturamadım hatice,tadı güzel esasında ama korktugum başıma geldi unu ayarlıyamadım sanırım.Esasında tam kurabiye hamuru gıbıydı ama bılmıyorum nerde yanlış yaptım. Hamur cok yayıldı,çabuk dagılan bır kurabıye oldu ve ortasına sureklı bastırmak zorunda kaldım çünkü sürekli şiştiler :) Bence bu kurabiyede kesin un ölçüsü şart cidden çok zorlandım. Biz yicez bunları, yarına başka bişi yapıcak annem :)

  • Bu kurabiyeyi arkadaşımda yedik,bayıldık hem tadına hem görüntüsüne.Tarifini isteyince portakal ağacından dedi arkadaşım. Ertesi gün bende denedim. Sonuç mükemmel oldu. Tavsiye ederim mutlaka deneyin.

  • Annem yarın bi yakınımıza geçmiş olsuna gidicek, bu akşam eve gidince yapıcam böğürtlenli kurabiyelerden. Görüntüsü çok güzel olduğu için hastanın yüzünde biraz olsun tebessüm olur diye düşündüm:)Ama biraz endişelendim o kadar çok yorum yazılmış ki, una takıldım ben. Çok güzel sonuç alanlara sorum :) Kaç bardak un koydunuz tahmini?

  • canım
    bugün bu kurabiyeni denedim.benimkiler yayıldı:( sanırın top gibi yapıp yumurta akına sonrada fındığa batırıp tepsiye koysak fırındada biraz pişince üzerine çay kaşığı ile bastırırsam senin kurabiyelerin gibi olur:) bi dahaki sefere böle denicem sonucu yazarım.... ama kadeşim tadını çok bedendi:)
    birde teyzenin kurabiyesinden yaptım su anda fırında ama üzerine yumurta sarısı yerine akını sürmüşüm bi mahsuru olurmu acaba ????? neyse yaptık bi kere bakalım tepkiler nası olacak:))))))))))

  • herkese meraba
    ben hayatımda ilk defa kurabiye yapıcam hatta ilk defa hamurişi yapıcam demek daha doğru:) Biliyorum ilk deneme için zor bir tarif gibi gözüküyo ama görüntüsü beni yap diyo o yüzden zor olucak ama bunu yapmak istiyorum. Tüm yorumları okudum ama hiçbirinde tam olarak nekadar un koymam gerektiği hakkında net bilgi bulamadım. Alabildiğine un kavramı benim için çok uzak bir kavram çünkü nekadar aldığını anlamadığım bir gerçek.
    bana ne kadar un koymam gerektiği konusunda net bir bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar
    saygılar...

  • tarçınlı kek: 7 yumurta,6 fincan şeker,7 fincan un, 2-3 fincan sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz. yumurta, şeker, yağ, tarçın ve cevizi iyice karıştırın. üzerine unu ekleyip, bir iki defa daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekleyin. yavaşça karıştırın. sıvıyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün, 175C'de pişirin. pişip pişmediğini anlamak için ben bıçak kullandım. bazıları kürdan kullanıyorlarmış...
    bu tarifi uyguladım. ancak kek inanılmaz kötü oldu. hamur kurabiye hamuru gibi oldu. süt ekledim biraz kıvamlansın diye. ama pişen kekin üstü kaya gibi içi tıkış tıkış oldu. bu kekte malzeme mi eksik?Ben etraftakilere sordum yoğurt veya süt olmalıydı bir eksiklik olabilir dediler.
    uzun zamandır tarçınlı kek istiyorum da. Daha iyi bi tarif yazarsanız çok sevinirim. Teşeküürler. Kolay gelsin.

Share
Published by
Portakal Ağacı

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago