İçeriğe geç

böğürtlenli kurabiye

bogurtlenli_kurabiye.jpg

bu kurabiyeyi diğerlerinden ayıran en büyük özelliği o harika görüntüsü. lezzeti diğer kurabiyelerden çok farklı değil ama görünüşleri harika. hem mayalı poğaçadan da daha kolay.

malzemesi:
1 yumuşak margarin
3 yemek kaşığı pudra şekeri
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 limon veya portakal kabuğu rendesi
1 yumurta(sarısı içine, beyazı dışına)
2.5 su bardağı un
dövülmüş fındık
böğürtlen veya vişne marmelatı

yapılışı:Marmelat dışındaki tüm malzemeleri karıştırıp hamur yapıyoruz. Kurabiye şekli verdiğimiz hamur parçalarının ortasını parmağımızla oyup, önce yumurta akına sonra fındığa batırıyoruz. 175-180C’de pişirdikten sonra ortalarına marmelatı yerleştiriyoruz. sonra da karşısınıa geçip hayran hayran eserimizi seyrediyoruz.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

88 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
hülya
hülya
17 yıl önce

bugün kurabiyeyi denedim.harika oldular.ağızda dağılıyor.yanlız ben fındık yerine hindistan cevizine buladım marmelat olarakta evde kuşburnu marmelatı vardı onu kullandım.çok güzel oldu.denemeyenlere tavsiye ederim.birde ortasına ince uçlu tahta kaşık sapıyla bastırdım ama pişerken kabarınca oyuklar kapandı bende fırından çıkar çıkmaz aynı kaşıkla tekrar şekil verdim.henüz denememişlere bir ipucu olsun.tekrar tşkler haticecim…

evren
evren
17 yıl önce

böğürtlenli kurabiye
tek kelimeyle müthiş güzel lezzetli kurabiyelerim oldu teşekkür ederim hatice

hülya
hülya
17 yıl önce

Arkadaşlar size bir kurabiye tarifi
250 gr. oda sıcaklığında margarin, 1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yumurta sarısı(beyazı dışına), 1 su bardağı pudra şekeri, 1 çay bardağı hindistan cevizi, 1 paket vanilin,1 paket kabartma tozu, 4,5 su bardağı un.Hamuru yoğurun.Cevizden küçük parçalar koparıp yuvarlayın, yumurta akına bulayın.Yağlanmış tepsiye dizin.Pembeleşince çıkarın.Soğutun.Soğuyunca üzerlerini reçele (ben çilek reçeliyle yapıyorum çok yakışıyor) sonrada hindistan cevizine bulayın.İnanın süper ötesi birşey oluyor.Yiyipte tarif almayan olmadı.Deneyenlerden yorum bekliyorum.Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.

Gülden
Gülden
17 yıl önce

Merhaba Hatice. Bu sayfayi tanimadan önce tarif aramak icin karistirmadigim sayfalar kalmiyordu ama artik baska yerlerde tarif aramama gerek yok, ne zaman degisik bisey yapmak istesem hemen senin sayfani aciyorum her seferindede basarili oluyorum. Bugün kurabiye yaptim gercekten muhtesem olmustu ellerine saglik. Danimarkadan sevgiler

M.Selin
M.Selin
17 yıl önce

Kurabiyeleri yaptım sonuç hüsran :(( İlk senin tariflerinden birini tutturamadım hatice,tadı güzel esasında ama korktugum başıma geldi unu ayarlıyamadım sanırım.Esasında tam kurabiye hamuru gıbıydı ama bılmıyorum nerde yanlış yaptım. Hamur cok yayıldı,çabuk dagılan bır kurabıye oldu ve ortasına sureklı bastırmak zorunda kaldım çünkü sürekli şiştiler 🙂 Bence bu kurabiyede kesin un ölçüsü şart cidden çok zorlandım. Biz yicez bunları, yarına başka bişi yapıcak annem 🙂

ZERRİN
ZERRİN
17 yıl önce

Bu kurabiyeyi arkadaşımda yedik,bayıldık hem tadına hem görüntüsüne.Tarifini isteyince portakal ağacından dedi arkadaşım. Ertesi gün bende denedim. Sonuç mükemmel oldu. Tavsiye ederim mutlaka deneyin.

M.Selin
M.Selin
17 yıl önce

Annem yarın bi yakınımıza geçmiş olsuna gidicek, bu akşam eve gidince yapıcam böğürtlenli kurabiyelerden. Görüntüsü çok güzel olduğu için hastanın yüzünde biraz olsun tebessüm olur diye düşündüm:)Ama biraz endişelendim o kadar çok yorum yazılmış ki, una takıldım ben. Çok güzel sonuç alanlara sorum 🙂 Kaç bardak un koydunuz tahmini?

burcu
burcu
17 yıl önce

canım
bugün bu kurabiyeni denedim.benimkiler yayıldı:( sanırın top gibi yapıp yumurta akına sonrada fındığa batırıp tepsiye koysak fırındada biraz pişince üzerine çay kaşığı ile bastırırsam senin kurabiyelerin gibi olur:) bi dahaki sefere böle denicem sonucu yazarım…. ama kadeşim tadını çok bedendi:)
birde teyzenin kurabiyesinden yaptım su anda fırında ama üzerine yumurta sarısı yerine akını sürmüşüm bi mahsuru olurmu acaba ????? neyse yaptık bi kere bakalım tepkiler nası olacak:))))))))))

helphelp
helphelp
17 yıl önce

herkese meraba
ben hayatımda ilk defa kurabiye yapıcam hatta ilk defa hamurişi yapıcam demek daha doğru:) Biliyorum ilk deneme için zor bir tarif gibi gözüküyo ama görüntüsü beni yap diyo o yüzden zor olucak ama bunu yapmak istiyorum. Tüm yorumları okudum ama hiçbirinde tam olarak nekadar un koymam gerektiği hakkında net bilgi bulamadım. Alabildiğine un kavramı benim için çok uzak bir kavram çünkü nekadar aldığını anlamadığım bir gerçek.
bana ne kadar un koymam gerektiği konusunda net bir bilgi verebilirmisiniz arkadaşlar
saygılar…

iku79
iku79
17 yıl önce

tarçınlı kek: 7 yumurta,6 fincan şeker,7 fincan un, 2-3 fincan sıvıyağ, 1 paket kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı toz tarçın, 1 çay bardağı dövülmüş ceviz. yumurta, şeker, yağ, tarçın ve cevizi iyice karıştırın. üzerine unu ekleyip, bir iki defa daha karıştırdıktan sonra kabartma tozunu ekleyin. yavaşça karıştırın. sıvıyağ ile yağlanmış kek kalıbına dökün, 175C’de pişirin. pişip pişmediğini anlamak için ben bıçak kullandım. bazıları kürdan kullanıyorlarmış…
bu tarifi uyguladım. ancak kek inanılmaz kötü oldu. hamur kurabiye hamuru gibi oldu. süt ekledim biraz kıvamlansın diye. ama pişen kekin üstü kaya gibi içi tıkış tıkış oldu. bu kekte malzeme mi eksik?Ben etraftakilere sordum yoğurt veya süt olmalıydı bir eksiklik olabilir dediler.
uzun zamandır tarçınlı kek istiyorum da. Daha iyi bi tarif yazarsanız çok sevinirim. Teşeküürler. Kolay gelsin.

filiz
filiz
17 yıl önce

ve ben tekrara denedim bu 2. denemem tek kelime ile süper mutlaka denemelisiniz. yarım saatimi bile almadı tek kurabiye tarifim bu artık.

sevgiler hatice

Ülker
Ülker
17 yıl önce

Hatice merhaba, çoktandır aklımda olan bu kurabiye tarifini sonunda denedim. Kıyır kıyır harika bir kurabiye oldu. Bence üzerine marmelat koymadan bile harika olur.Görüşmek üzere…

meliha
meliha
17 yıl önce

selamun aleyküm harika bir siteniz var çok yararlanıyorum başkalarınada veriyorum teşekkür ederiz ne yapsam başarılı oluyo herkes yapsın şiddetle tavsiye ediyorum.

gulanne
gulanne
17 yıl önce

oğluşumun doğumgününde yaptım yalnız ben yedi kaşık pudra şekeri koydum içine birde ahududu reçeli kullandım harika oldu teşekkürler haticem.

nesrin
nesrin
17 yıl önce

hatice

kurabiyeleri biraz once yaptim buradaki yorumlari gercekten faydali buldugumdan bende yorumumu yaziyimki diger insanlar faydalansin dedim. Sekeri Amerikanin pudra sekerleri cok tatli gelmediginden bana iki katina cikardim. yaklasik 3 kap un koydum. Ortasinida sizlerin dedigi gibi once tahta kasigin yuvarlak sapiyla bastirip sonrada sanki hasanpasa kofte yapar gibi parmagimla buyutup oyuk actim. 20- 25 dakika firinda kaldi benim firinim gazli biraz daha yavas diger firinlara gore. 350 derecede pisirdim. ortasi tabiki firina koydugum gibi cikmadi ama genede cevizli kenarlarina gore daha cukurdu. Uzerinede bogurtlen receli surdum marmelat degil. tepsiden alip tabaga dizinceye kadar 4- 5 tanede yedim galiba .gercekten harika olmus. unutmadan 42 tane felan cikti bu tariften cok buyuk yapmadim galiba.

Umarim aksama misafirlerime yetecekkadar kalir ben bitirmeden tarif icin cok tesekkurler. Dugun hazirliklarinda Allah yardimcin olsun.

güneş:)
güneş:)
18 yıl önce

Hatice’cim,
Bu kurabiyeyi haftasonu yaptım:) Gerçekten hem tadı hemde görüntüsü muhteşem oldu:) Eşimde bayıldı:)Hem kahve hemde çay ile harika gidiyor.
Ellerine sağlık.

filiz
filiz
18 yıl önce

72. YORUM BENDEN TEK KELİME İLE MÜKEMMEL TÜM YORUMLARI DA OKUYARAK BU ENFES KURABİYELERİ DÜN AKŞAM ANNEMLER İÇİN YAPTIM. ANNEM TARİFİNİ BİLE İSTEDİ BENDEN İNANAMIYORUM. HATTA BU SABAH İŞ YERİME GETİRDİM VE Bİ GÜZEL KEYFİNİ SÜREREK YEDİM. (TEK BAŞIMA).İŞ ÇIKIŞI ACELE İLE YAPTIM BELKİ DE ACEMİ ŞANSI DİYELİM AMA SÜPERRRRR OLDU.
TÜM AŞAMALARI HARFİYEN UYGULADIM VE FIRINA VERDİM VERDİKTEN BELKİ 10 DK TAM HATIRLAMIYORUM ÜZERİ KIZARMADAN FIRINDAN ÇIKARDIM VE ÇAY KAŞIĞI İLE ORTALARINI ÇUKURLAŞTIRDI.BU AŞAMA BİRAZ ZOR OLDU ASLINDA UCU YUVARLAK BİR ALET OLSA DAHA KOLAY OLURDU NEYSE AYNI RESİMDEKİ GİBİ OLDU ÇIKARINCA ÜZERİNE VİŞNE REÇELİ KOYDUM HERKESE TAVSİYE EDİYORUM MUTLAKA YAPIN. TEŞEKKÜRLER PORTAKAL AĞACI ELİNİZE SAĞLIK BENİ ÇOK MUTLU ETTİNİZ.

ssaricimen
ssaricimen
18 yıl önce

Herkese merhaba,
Uzun zamandır oğlumun düğün telaşı dolayısı ile siteyi ziyaret edemiyordum. Bu arada düğünden sonra umreye gidip geldik. Bu gün misafirlerime değişik bir tarif ararken tahinli kurabiyeyi gördüm ve denedim. Tek kelime ile muhteşem oldu. Margarin yerine tereyağ, ununu da aldığı kadar kullandım. Benim acelem olduğundan cevizi içine koydum. Ortalarına da birer damla çikolata batırdım. Hatice kızım,tarifi bizimle paylaştığınız için teşekkürler. Allah razı olsun. Ellerinize yüreğinize sağlık. Böğürtlenli kurabiyede dikkatimi çekti ve yorumların hepsini okudum. Ortak şikayet ortaya açılan çukurların pişerken kapanması. Ben de benim her zaman yaptığım benzer tarifi yazmaya karar verdim. Bu kurabiyede şimdiye kadar hiç sorun yaşamadım ve yiyenlerden hep övgüler aldım. Adını hatırlayamadığım ingilizce bir kitaptan aldığım bu tarifi kendime göre uyarladım. Yalnız ben arabistanda yaşıyorum ve burdaki unlar çok farklı. Onun için aldığı kadar un kullanmalı. Birde kabartma tozu kullanılmıyor. Herkese sonsuz selamlar.

PARMAK BATTI KURABİYE
GEREKLİ MALZEMELER:
250 gr yumuşak tereyağ(oda sıcaklığında)
¾ su bardağı toz şeker
2 adet yumurta(birinin akı üste)
3-3,5 su bardağı un(aldığıkadar)
½ tatlı kaşığı vanilya(yarım paket)
1 tutam tuz
1,5 su bardağı dövülmüş ceviz
4-5 çorba kaşığı böğürtlen veya frambuaz veya çilek marmeladı
YAPILIŞI:
Yağı şekerle krem olana kadar iyice çırpınız.1 bütün yumurta bir yumurta sarısını teker teker yediriniz. Her seferinde çırpınız. Un vanilya ve tuz katıp tekrar çırpıp, yumuşak bir hamur yapınız. (Hamur oldukça yumuşak fakat ele yapışmayacak bir kıvamda oluyor) Buzdolabında 10 dakika dinlendirdikten sonra cevizden küçük toplar yuvarlayınız.(dinlenmesede oluyor) Yumurta akını çatalla hafif çırpınız. Bu işlem cevizlerin hamura daha bolca yapışmasını sağlıyor.Topları önce aklara sonra cevize bulayınız. Yağlanmış tepsiye aralıklı diziniz. Ortasına baş parmakla bastırıp çukurlaştırınız. Ìçine kaşık ucu ile marmelad koyunuz. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 12 dakika pişiriniz. 1-2 dakika bekletiniz. Tepsiden alınız.

gülbahar
gülbahar
18 yıl önce

merhaba,

geçenlerde kurabiyeyi yapmaya karar vermi$tim.tarifi inanîlmaz kolay ama ben biraz unu ne kedar katayim katmayayim diye biraz du$undumde.ortalama 3-3.5 s bardagi gûzel bir sonuç veriyor.misafirlerim çok begendi,sizlerinde denemesini çok isterim.
te$ekkûr ederim hatice

gülbahar
gülbahar
18 yıl önce

merhaba,

geçenlerde kurabiyeyi yapmaya karar vermi$tim.tarifi inanîlmaz kolay ama ben biraz unu ne kedar katayim katmayayim diye biraz du$undumde.ortalama 3-3.5 s bardagi gûzel bir sonuç veriyor.misafirlerim çok begendi,sizlerinde denemesini çok isterim.
te$ekkûr ederim hatice

SELDA
SELDA
18 yıl önce

kurabiyeleri yaptım ama yanlışlıkka böğürtlen reçelinide koymuş pişirirken:)) bişi diyim mi bölede farklı oldu yayıldılar aslında bakalım ne olucak daha fırında.. Daha röportajım var ben bunları deniyorum evde, bu arada Hatice senin sitenede yer vermek istiyorum yayınlarımızda, ilk defa tarifini denedim..

Süreyya
18 yıl önce

Yaptım,yine muhteşem oldu.Keramet bende mi sende mi?

Süreyya
18 yıl önce

Yaptım,yine muhteşem oldu.Keramet bende mi sende mi?

öznur
18 yıl önce

Merhaba Hatice siteni iki aydan beri hergün takip ediyorum.Sitendeki tariflerinden cok faydalandim.Gecenlerde Alman arkadaslarimi yemege davet etmistim,hangi yemekleri yapsam diye düsünüyordum, bu dördüncü kez yemek daveti oldugu icin degisik geleneksel yemeklerimizden yapmak istetim.Arkadasimda bizi davet ettiginde geleneksel Alman yemekleri yapar.Bu seferde senin sitendeki yemek ve tatli tariflerinden yaptim. Cok begendiler bende onlara senin sitenden bahsettim,oda sitene girmek istiyor ama tarifler türkce oldugu icin anlamiyor. Kurabiyelerinide denedim iyi oldu ama piserken ortasida kabardi bende kücük tahta kasikla tekrar bastirdim. Sonuc olararak görünümü seninkinden biraz büyük oldu portakalin verdigi aromada güzel bir tad verdi. Biraz uzun oldu ama nezamandan beri yorum yazmak istiyordum bugün kurabiyeleri deneyip iyi sonuc elde edince sana tesekkür etmek isdedim.Sevgilerimle

funda
18 yıl önce

selam canım
o gün deneyeceğimi söylemiştim denedimgenel olarak çokgüzel oldu ama yiyenler biraz acılık var dediler yukarıda ki bazı arkadaşlarda aynı şeyi söylemiş acaba kabartma tozunun markasından mı ben dr oetker kullandım
evde fındık yotu bende bol cevize buladım pişerkende elimle takrar deldimbol cevize batırınca görünümü yukarda ki resimden bile daha güzel oldu ama şeker ölçüsünü4 yemek kaşığına çıkarmanızı tavsiye ederim
bu arada acaba limon veya portakal kab rendelemesek nasıl olur

Tugba
Tugba
18 yıl önce

bu kurabiyeler gorunusunden oteri harika marmelat bogurtken veya visne yerine cilekli de olsa olur zanederim bogurtken fazla bulunmuyor burda ve visne de biraz eksi oluyor

Semanur/akcahan
18 yıl önce

Dün kızım ve kardeşim yapmışlar, bugünde blogumuza koyduk, portakalagacından aşure ile birlikte.Çok güzel bir kurabiye, teşekkürler.

Beytiye
Beytiye
18 yıl önce

selin&kerem önemli değil:) http://www.ulker.com.tr adresinden markalar bölümüne giriyorsun, arama butonundan istediğin ürünü yazıp arattığında, (mesela kabartma tozu) Orada kaç gram oldukları vs. yazıyor.

Selamün aleyküm.

selin&kerem
selin&kerem
18 yıl önce

tesekkurler beytiye,
cok makbule gecti…bir dahaki sefere yarim paket koyarim oyleyse madem koymasan da oluyor :))

Beytiye
Beytiye
18 yıl önce

selin&kerem Selamün aleyküm…

Kabartma tozu 10 gr. (Yanlış hatırlamıyorsam 1,5 – 2 tatlı kaşığı kadar oluyor) Bu arada ben bu kurabiyeyi yaparken, içine kabartma tozu koymayı unutmuşum:))

Görüntüsü aynı resimdeki gibi oldu. Bence koymasanda olur:)

emel gökçe
emel gökçe
18 yıl önce

canım merhaba tariflerin hepsi birbirinden güzel ellerine sağlık

pink
pink
18 yıl önce

Kurabiyeyi dün yaptım.Fındık yerine ceviz,marmelat olarakta kuşburnu kullandım.Bizde tatlı sevildiği için 3 yk şeker az geldi. 6 yk şeker koydum.Herkes çok beğendi.Hatice sayende artık yemek işini çözdüğümü düşünüyor herkes.Sen sevdirdin yemek yapmayı teşekkürler.

selin&kerem
selin&kerem
18 yıl önce

herkese selamlar,
kurabiyeyi dun denedim evde findik yoktu ben hindistan cevizi,marmelat olarak cilek kullandim yorumlardan okudugum icin firindayken tekrar mudahale ettim oyuklar kapanmasin diye ve sekeri de bir kasik arttirdim.goruntu itibariyle harika oldular yalniz tadi dun biraz aciydi,bugun biraz daha iyiydi.sanirim kabartma tozundan kaynaklandi 🙁 almanyada bir paket k.tozu 15 gr. acaba turkiyedekilerden daha mi fazla?cevap alabilirsem bundan sonra deneyecegim tarifler icin de cok yardimci olacak simdiden tesekkurler…
sevgiyle..

Beytiye
Beytiye
18 yıl önce

Selamün aleyküm.
Kurabiyeyi kuzenimin doğum günü için yapmıştım. Pişerken oyukların kapandığını görünce parmağımla biraz bastırdım. Limonlu nasıl oluyor bilmiyorum ama ben portakallı yaptım. Hatta 1 portakal yerine 1,5 portakal kabuğu daha güzel olur. Ben şekeri çok sevdiğim için bana çok tatsız geldi. Ama yiyenler çok beğendi. Şekerli sevenler 1-2 yemek kaşığı (silme) içine koyabilirler.

Fındık evde fazla yoktu. Bende fındık, fıstık, badem hepsini karıştırdım. Kısacası güzeldi. Hatta inanmadılar benim yaptığıma:)) Pasteneden aldığımı sandılar.

Allah razı olsun. Hepsi bu sitede emeği geçenler sayesinde. En başta Hatice’nin sayesinde tabii.

nuray
nuray
18 yıl önce

haticecim merhaba kurabiyen gerçektende harika görünüyor.bende bu gün bir kurabiye yaptım misafirlerime gerçekten çok nefis oldular denemeni tavsiye ederim hemde yapımı çok kolay uzatmadan tarifi vereyim 1 paket margarin , 4 kaşık pudra şekeri ,2 yem.kaşığı yoğurt,1pkt vanilya,1 pkt k.tozu,bunları yoğuruyorsun,diğer yandan 2 adet elmayı soyup rendeledikten sonra 4 yem.kaşığı toz şekerle pişiriyorsun kapattıktan sonra içine 1 tatlı kaşığı tarçın koyuyorsun ben birazda ceviz koydum sonra hamuruna istediğin şekli verip içine bu harçtan koyuyorsun fırından çıkıncada üstüne boool pudra şekeri ile tarçın serpiyorsun hııım nefis oluyor misafirlerim benden tarifi aldılar ve akşamada pişirdiler ona göre bu tarifi yabana atma bence hemen dene gerçi sen bunuda biliyorsundur ama bilmiyorsanda hemen dene sevgilerle biraz uzun yazdım hakkını helal et.

zilal
zilal
18 yıl önce

muhteşem oluyorlar…

Fadime
Fadime
18 yıl önce

Merabalar arkadaşlar. Bu siteye bayıldım inanın tarifler çok güzel. En kısa zamanda bende denemek isterim.

selin altay
selin altay
18 yıl önce

hatıcecım
emınım bu kurabıyeler nefıstır
ben de denemek istıyorum en kısa zamanda.
tarıflerını paylastıgın ıcın tesekkurler.

funda
18 yıl önce

selam canım kurabiyen nefis
en kısa zamanda yapıcam
bu arada bende aranıza yeni katıldım linkleriniz içinde yer almayı daha önemlisi sizinle arkadaş olmayı çok isterim
adresimi verdim ama
http//www.blogcu.com/fundak86/

ebru erman
ebru erman
18 yıl önce

sevgili hatice siteni merakla takip ediyorum sanki sen bizden birisin evde tariflerini yaparken öyle olurmu böyle olurmu diyen kayınvalideme aaa hatice öyle yapmış diyorum sıcacıksın içimizden birisin..hep öyle kalman dileğiyle…sevgiler selamlar

Hatice
18 yıl önce

Serpil hn, afiyet olsun, güzel olmasına çok sevindim.

serpil
serpil
18 yıl önce

sana tesekkür ederim ilk önce.gecenlerde elmalı turta tarifini okuyup hemen yaptım ve enfes bi sekilde fırından cıktı.tadıysa mükemmel güzeldi.cok tesekkürler

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Melike’ciğim ben mini pizzayı yapmadım.Yapanların yorumları tarifin altında yazıyor.Ama pizzayı yaptım.Tepsiye hamurunu yaydıktan sonra 1,5 saat falan bekleyince, maya kokusu da olmuyor. Ve tek kelimeyle nefis,harika bir pizza.

Melek
Melek
18 yıl önce

Selam Aysen
Hayir limon kabugu koydum, ama sonradan yiyince tadi cok igrenc geldi, keske hic limon kabugu koymasaymisim diye düsündüm, ondan yazdim bikac damla limon suyu daha iyi olurdu diye. Yazik, ziyan oldu o kadar harç 🙂 artik kuslara yedirmeye calisicam.. Aysen ben bügün mini pizza deniycem, o nasil? hic yaptinmi?

Ayşen
Ayşen
18 yıl önce

Melek selam.Bu kurabiyeyi ben de yaptım ve nefis oldu.Yukarıdaki yorumları da okuyabilirsin.Kurabiyenin hamuru çok güzel.Acaba içine bir limonun suyunu mu koydun?Bir kaç damla limon olsa daha iyi diye yazmışsın.Limon suyu hiç konulmayacak.

Melek
Melek
18 yıl önce

Bende dün bögürtlenli kurabiyeyi yaptim, kusura bakma haticecim, ama paylasmak istedim, cok kötü oldular, igrenc hatta.. bence pudra sekeri yerine seker ve daha az limon kabugu konulmali, hatta bikac damla limon daha iyi olur diyorum..
neyse, bidaha bu kurabiyeyi yapmam.. Bende elmali kurabiyeler gibi güzel olur sanmistim ama yanildim.

ebru erman
ebru erman
18 yıl önce

sevgili hatice,
tesadüfen bulduğum siten bir harika tariflerinlerin desen süper böğürtlenli kurabiyeyi dün akşam yaptım süper oldu fakat bi sorunum var ortalarını oydum ama kabardılar yanlış bişey yaptım muhakkak sonradan fırının kapağını açıp kaşıkla bastırdım ama neyse aslında ne yapmam gerekirdi yazarsan sevinirim…
sevgiler..selamlar…

nemyis
nemyis
18 yıl önce

merhaba
bugun gelen misafirlerim icin yaptim, hepsi cok begendi. herkese tavsiye ederim ,cok guzel.
nemyis

nemyis
nemyis
18 yıl önce

merhab
bugun gelen misafirlerim icin yaptim, hepsi cok begendi. herkese tavsiye ederim ,cok guzel.
nemyis

mikyop
mikyop
18 yıl önce

Bir paket margarin 250 gr.

88
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x