İçeriğe geç

böğürtlen reçeli

bogurtlen.jpgeylül gelince herkesi reçel yapma telaşı sarıyor. ben henüz ne reçeli yapacağıma karar veremedim ama elimin altında bulunması için bildiğim reçel tariflerimi yazacağım. ilk tarif; böğürtlen reçeli;

gerekenler; 1 kg. böğürtlen, 750 gr toz şeker, 2-3 damla limon suyu. böğürtlenleri bol su ile yıkayıp suyu süzülene kadar süzgeçte bekletin. Bir tencereye koyup, üzerine toz şekeri ilave edin. 1 gece bekletin. ertesi gün kısık ateşte karıştırmadan pişirin. üzerindeki köpüğü tahta kaşık ile temizleyin. ateşten indirdikten sonra 2-3 damla limon suyu ekleyin. ılınana kadar bekleyin. kavanozlara doldurun. iyice soğuduktan sonra kavanozun ağzını sıkıca kapatın. serin bir yerde bekletin.

[fotoğraf: image bank]

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

7 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
tuğba
tuğba
15 yıl önce

öncelikle sitenizi bende yeni keşfetmiş bulunuyorum.yukarı da mehtap koçak hanımın sorusunu gördüm yanıtlamak istiyorum böğürtleğen reçelini çok uzun süre pişirdiğiniz için çok sertleşmiştir.çözüm olarak sukaynatıp içine ilave edip tekrar kaynatabilirsiniz tecrübelerime parelel olarak yanıtladığım için işe yaradığını göreceksiniz.

Hasan
Hasan
16 yıl önce

Doğal olarak sonbaharda,insanların ekolojisini bozmadıkları yol,su kenarlarında çok bulunur.Halk arasında eskiden”Gür Üzümü”olarak adlandırılırdı.Bazı arkadaşların dediği gibi toplaması zordur.Hele çalıya dokunmamış bisi için…Herkes hem meyve olarak hem reçelini çok sever.Bildiğim kadarıyla meyve reçeli yapmanın ustalığı son derece dikkat ve hüner ister.Sabırla ilgilenirseniz mutlaka öğrenir başarırsınız ve afiyetle yersiniz.

GARFİ
GARFİ
16 yıl önce

MERHABA. BEN SİTEYİ YENİ KEŞFETTİM:) BİRŞEY SORMAK İSTİYORUM.BÖĞÜRTLRN REÇELİ YAPTIM FAKAT REÇELİM SOĞUDUKTAN SONRA ÇOK SERTLEŞMİŞTİ:(NEDEN OLMUŞ OLABİLECEĞİ KONUSUNDA BİR FİKRİ OLAN VARMIDIR 🙂

MEHTAP KOÇAK
MEHTAP KOÇAK
16 yıl önce

Böğürtleni ve reçelini çok severim. Şu aralar aşermekteyim, canım çok isteği için eşim aramış ve bulmuş sağolsun biraz yedim ve arta kalanını reçel yapmak istedim. Hayatımda hiç reçel yapmadım ilk deneyimim olacak umarım başarırım. Yalnız reçelin piştiğini nasıl anlayacağım onda kararsız kaldım. Ayrıca şunu eklemek istiyorum böğürtlen çocukluğumun meyvesi, ben Aksaray’da yaşıyorum ve buralarda dağda , bahçede yabani olarak yetişir ve kimse özellikle böğürtlen yetiştirmez, eskiden annanem ve babannemin bahçesinde vardı, böğürtlenlerin olgunlaşmasını dört gözle beklerdik, olgunlaştıktan sonra yerdik ama üzerimizde kirlenirdi ve lekesi çıkmazdı, sonrada üzerimiz kirlendiği için annemden bi güzel dayar yerdik . Şimdi ne bahçe kaldı nede böğürtlenler.

vahdettin kolay
vahdettin kolay
17 yıl önce

konya seydissehır de boğurtlen uretımı yapmak ıstıyorum yardımcı olmanızı rıca ederım selamlar

Köksal TÜFEKÇİ
Köksal TÜFEKÇİ
18 yıl önce

Sitenizdeki bu çalışmanızdan dolayı size çok teşekkür ederim.Ben Doğu Karadeniz de yaklaşık on yıldır böğürtlen ahududu ve yabani mersin
üretimi ile ilgili gerek doğal gerekse kültürü ile ilgili çalışmaları olan birisiyim.Benim bu alanlardaki üretimim!Ahududu:5000 kg
Yabanimersini:4000 kg
Böğürtlen :1000 kg

yasemin
yasemin
18 yıl önce

bende severim bu reçeli ama hep hazır alırım.bçğürtlenleri toplamak hem zor hem de bulması zor

7
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x
%d blogcu bunu beğendi: