İçeriğe geç

meyveli dankek

pazar akşamı yeni kek kalıbımla meyveli dankek yaptım (esas adı kek miksli kurabiye imiş.) marketlerin doğal ürünlerin satıldığı reyonlarında “one nature” markalı kek miksleri var. tarif onunla yapılıyor. 1 su bardağı kek miks, 1/2 su bardağı sıcak su ve 1/2 su bardağı pekmezi bir kaba koyup 1 saat bekletiyorsunuz. daha sonra 1 su bardağı yulaf ezmesini ekleyip 10 dk. daha bekliyorsunuz. kaba 1 su bardağı tam un, 1/2 su bardağı ceviz(ben fındık kullandım), 1 yumurta, 5 çorba kaşığı tereyağı, 1 limon kabuğu rendesi, 1 çay kaşığı karbonat ve 1 çay kaşığı tarçın’ı ilave edip iyice karıştırıyorsunuz. karışımdan kurabiye, kek veya benim gibi minik kekler yapabilirsiniz. yağlanmış kalıba döküp, 170C’de 30-35 dakika pişiriyorsunuz.

tam un: kabuğu ayrılmamış un. köy unu gibi bir şey. marketlerde un reyonlarında satılıyor. benim aldığımın markası doğa idi.

tarifin kaynağı; mutfakta zen, tijen inaltong

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

7 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
merve
merve
17 yıl önce

Merhaba Şule, ben de Tefal’in silikon kek kalıplarını kullanıyorum ve kesinlikle dediğin gibi birşey yani koku olmuyor, çok memnunum, kullanması – kekleri kalıplardan çıkarması da çok kolay oluyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

sule akinci demir
sule akinci demir
17 yıl önce

merhaba bende tefal in silikonlu kek kalıbını almayı düşünüyorum ama azönce bir arkadaş bu kalıbı denediğini ve keklerinin silikon koktuğunu yazmış içime bir kurt düştü acaba alsam mı almasam mı diye , siz de denediniz bu konu hakkında bana bilgi verirseniz sevinirim…

melis
melis
19 yıl önce

oncelikle bu kadar seker bi site olamaz derdim olmus iste
bu tarcinli kekteki fincan kavramini anlayamadigim icin insallah kotu olmaz diye dua ediyorum ben cay fincaniyla yapmayi dusunuyorum

hatice
19 yıl önce

sibel merhaba,
o zaman nasıl yaptığımı hatırlamıyorum ama tarifi kitaba göre düzelttim. dediğin gibi 5 çorba kaşığı tereyağı varmış.

Sibel
19 yıl önce

Hatice, Tijen hanımın bu tarifi bende de vardı, yalnız 5 kaşık tereyağı veya 2 kaşık zeytinyağı da var bendeki tarifte. sen kullanmadın mı yoksa yazmayı mı unuttun acaba?

hatice
20 yıl önce

duygu ben tarifteki kekleri tefal’den aldığım kalıplarla yapmıştım. yalnız benim aldıklarım silikon gibi bir maddeden yapılmışlardı…

duygu
duygu
20 yıl önce

Merhaba hatice; bu küçük keklerden ve muffinleren hep yapmak istedim ve bunun için bir sürü de ingilizce yemek kitabı aldım.Anlayacağın tarif bol ama hiçbir yerde şu küçük metal kek kalıplarından bulamadım. Nerden alabilirim bir fikrin var mı?

7
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x