İçeriğe geç

sevimli kekler

cupcake.jpg martha stewart kids dergisinin eylül sayısında çocuklar için hazırlanacak minik kek önerileri var. ben en çok lolipoplu olanları sevdim. vanilyalı minik kekler hazırlayıp, yoğun krem şanti veya şekerler ile süslüyorsunuz.

vanilyalı kek:

1 + 1/2 bardak un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 çay kaşığı un
8 yemek kaşığı margarin (oda sıcaklığında)
1 bardak şeker
3 büyük yumurta
1 + 1/2 çay kaşığı vanilin
3/4 bardak süt

1. Fırını 175C’de ısıtıp, kağıt kek kalıplarını hazırlayın.

2. Orta boy bir kasede un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Ayrı bir kapta yağ ve şekeri mikser ile pürüzsüz bir karışım elde edinceye kadar karıştırın, vanilyayı bu karışıma ekleyin, bir iki çırpın.

3. Yağ ve şeker karışımına süt ve un karışımını ara ara dökün.(un-süt-un-süt-un….)

4. Karışımı kalıpların 3/4’ünü kaplayacak şekilde yağlanmış kalıplara paylaştırın. Keklerin üzeri kızarıncaya kadar (20 dk. kadar) pişirin. Gerekirse arada tepsiyi çevirin.

[fotoğraf: martha stewart kids]

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

5 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
fatma
fatma
16 yıl önce

çok güzel lezzetli yemekler kekler börekler salatalar yapıyorsunuz bütün tariflerinizi takip ediyoruz sizi ve portakal ağacını çok seviyoruz

zehra
zehra
18 yıl önce

merhaba Hatice;
Bir yemek sitesinde kullanılan tarifte sitenin adresi vardı.merak edip baktım iyiki de bakmışım. Çok sıcak, çok güzel bir site yaratmışsın.ben fazla yemek yapamıyorum (eşim meraklı o çok güzel yapıyor haliyle ondan kötü yaparım diye korkuyor insan) ama 2 ay sonra 2 yaşına girecek bir kızım var.Doğum günü için ne yapabilirim diye sitende dolaştım ve çok güzel tarifler buldum.Denediğimde mutlaka haber vereceğim.

duygu
duygu
19 yıl önce

hatice mereba, bu tarifte tuz eklememiz gerektiğinden bahsetnişsin ama ben içindekiler kısmında göremedim tuz miktarını. hem neden tuz ekliyoruz?

hatice
20 yıl önce

portakal şekerlemesi tarifini bir mail grubunda görmüştüm. ama epey uzun olduğu için sana mail ile gönderdim. siteyle ilgili sözlerin için de teşekkürler…

BANU
BANU
20 yıl önce

merhaba sevgili hatice. bu harika site için sana çok teşekkür ederim. senden bir ricam olacak. portakal şekerlemesi tarifini biliyorsan benimle paylaşır mısın? şimdiden teşekkür ederim.
sevgiler

5
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x