İçeriğe geç

tek kişilik tatlı; fırında elma

kendinize ufak bir tatlı yapmak istediğiniz zamanlar için ideal bir tarif buldum; fırında elma. yabancı sitelerin kış tariflerinde çok fazla geçiyor. aslında annemin defterinde de görmüştüm tarifi. bir porsiyon için büyük kırmızı bir elma seçiyorsunuz. (annem kendisine verilen tarifin amasya elması ile olduğunu söylemişti ama o tek kişi için çok küçük kalır herhalde.) ingilizce tariflerde “roma elması” diye geçiyor. elmanın çekirdek yuvasını oyuyor ve içini yarım tatlı kaşığı tereyağı, bir avuç kuru üzüm, 1,5-2 tatlı kaşı toz şeker (kahverengi şeker tercih sebebi), 1/2 tatlı kaşığı tarçın, 2 karanfil ile dolduruyorsunuz. (ben elmanın içini iyice oyup çıkan elmaları küçük küplere böldüm. bu küpleri de tarçınlı karışımla birleştirip öyle doldurdum.) sonra elmayı ısıya dayanaklı bir kabın içine yerleştirip fırında pişiriyorsunuz. (daha hızlı olması için mikrodalgayı da kullanabilirsiniz.) fırından çıkartıp ılıkken kaymak ile servis yapıyorsunuz…

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

8 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
ÖZLEM
ÖZLEM
17 yıl önce

merhaba, bu firinda elmayi ben daha güzel bir tarifle yapiyorum ve sizinle paylasmak istiyorum. bakin benim verecegim tarif 4 kisilik siz tek kisi icin malzemeleri 4e bölersiniz 😉
4 elma
2 yemek kasigi ezilmis badem veya ceviz
2 yemek kasigi üzüm
1/2 cay kasigi tarcin
2 yemek kasigi bal
biraz tereyag
firini 180 200 dereceye isit
cevizi üzümü tarcini bali karistirip oyulmus elmalarin icine koy ve üzerine biraz tereyagindan koy. elmalari firina sür ve kahverengine gelene kadar pisir. yaklasik 25 30 dakika kadar sürer pismesi.

ben almanyada kaldigim icin almanlar daha dogrusu yasli almanlar bu tatliyi ilk kar yagdiginda yaparlar. genc generasyon artik buna pek önbem vermiyor onlar kis aylarinda yapiyorlar ama dedigim gibi bu tatlinin özelligi ilk kar yagisinda yapilip yenilmesi. üzerine birde firindan ciktikdan sonra vanilya sosu dökülürse enfes oluyor. bence denemeye deger.
sevgilerimle ÖZLEM

esma
esma
17 yıl önce

pisirme suresi ile alakali ne yaptiniz arkdslar?

banu
banu
17 yıl önce

Evet, bende pişirme süresini ve derecesini merak ediyorum.Eğer yazarsanız hemen bu akşam hasta olan anneme yapka istiyorum.
Teşekkürler

selvi
selvi
17 yıl önce

Merhaba, firinda elma tarifi ile ilgili pisme suresi ne kadar, kac derece de pismesi gerekiyor ?

Lily-Rose
Lily-Rose
17 yıl önce

Merhaba, firinda elma tarifi ile ilgili b irkac sorum olacak, pisme suresi ne kadar, kac derece de pismesi gerekiyor ve de sicak mi servis yapmak gerekiyor? Cevap icin simdiden tsk.

hatice
20 yıl önce

merhaba,

harf karakterlerini biraz büyüttüm umarım daha rahat okunabilir hale gelmiştir.

ms kids dergisi benim bildiğim kadarıyla sadece amerika’ya gönderim yapıyor. ben sitede bulunan tariflere bakıyorum.

yulaf ezmesinden de kastettiğim taneli kuru yulaf…

FULYA
FULYA
20 yıl önce

merhabalar,

cok guzel hazırlanmis bi site…(sadec harf karakterleri cok kucuk geldi)verilen tarifleri mutlaka uygulayacagim…

bu arada iki sey sormak istiyorum:

martha stewart kids dergisine abone olmak istiyorum..siz nereden buluyorsunuz? web sayfasina girdigimde sanki turkiye-ye gondermiyorlar diye anladim…

bi de yulaf ezmesi diye belirtilen taneli kuru yulaf mi, yoksa suyla ya da sutle ezilip mi hazirlaniyor?

sevgiler..

nur
nur
20 yıl önce

Sevgili Hatice:) Sitenize tesadüfen ulaştım.Bu yaşta bu kadar renkli, pırıl pırıl bir kişilik geliştirmiş olmanız beni önce anne sonra da kadın olarak çok gururlandırdı. Hani tüm anneler nereye baksalar evlatlarını görürlermiş ya..
Bana, çok sonradan ayırdına vardığım mis kokulu, insanların çirkinliklere bulanmadığı ya da en azından bu kadar tekdüze yaratıklar olmadan önce paylaştıkları çocukluğumun güzel dünyasını duyumsattınız.
Ebeveynlerinizi nezdinizde tebrik etmeme izin verin lütfen. Sizi çok duru ve tertemiz bir dünyaya yönlendirmişler ve ne mutlu size ki siz de bu yönlendirmeyi kişiliğinizle yoğurup ortaya çok güzel bir insan çıkartmışsınız. Lütfen hep böyle kalın. Ülkemizin ve güzel dünyamızın sizin gibi evlatlara çok ihtiyacı var.
Sevgilerimle
NUR

8
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x