İçeriğe geç

kış sebzeleri çorbası

kis_sebzeleri_corbasi.jpg

fotoğrafta mercimek çorbası gibi gözüken bu çorbanın içinde aslında lahana, pırasa, havuç ve patates var. kış sebzeleri çorbası için bir soğan, dört patates, iki lahana yaprağı, üç havuç, iki pırasa, üç yemek kaşığı yağ, bir buçuk / iki litre su, bir yemek kaşığı un ve tuz gerekiyor. önce tüm sebzeleri yıkayıp küçük küpler halinde doğruyorsunuz. soğanı yağla hafifçe kavurup unu ekliyorsunuz. bir iki kez karıştırıp patates dışındaki sebzeleri katıyorsunuz. sebzeler hafif ölünce kaynamış suyu ilave ediyorsunuz. biraz yumuşadıkları zaman patatesi ve tuzu ekliyorsunuz. kaynayınca el blendırından geçirip nane ile servis yapıyorsunuz…

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

12 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
dilek aker
dilek aker
16 yıl önce

tarifleriniz mükemmel.inanılmaz keyif verici çok teşekkür ederim.

Semi Nur
16 yıl önce

selamlar Hatice Hanim,

sitenizin güzelligi icin tebrik ederim, favorilerime ekledim ve zaman zaman ugrayarak,yemek yapma motivasyonu aliyorum.
Her daim “kolay gelsin” 🙂

öznur
öznur
16 yıl önce

merhaba,inanin bu siteye asigim,hangi tarifi arasam buluyorum,denedigim tarifler süper oluyor,baska bir siteye bakmaya gerek kalmiyor.gercekten iyiki bu siteyi kurmussunuz,cok cok cok tesekkürler…

munevver
munevver
17 yıl önce

harikasiniz.hayat kurtaran tarifleriniz icin tesekkur ederim.

esra
esra
17 yıl önce

hatice canım sita harika her fırsatta inceliyorum. ancak bir ricam olacak balık tariflerine ağırlık vrebilirmisin. ben çok fazla tüketmiyorum ancak eşim çok seviyor ve hep aynı şekilde pişirmekistemiyorum bende senin gibi yemeği yemek yapmayı çokseviyorum değişik tarifler verirsen çok sevinirim özellikle dilbalığını nasıl yapalım mesela?? pekmezli sirkeli sosla ızgara palamut yapıyorum ancak dil balığında güzel olmaz bence??

burcu
burcu
17 yıl önce

çorbayı biraz önce denedim, tadı harika oldu. Değişik olarak 2 patates, 3 küçük lahana yaprağı, iki avuç bebek havuçlardan ve bir sap kereviz kullandım. Göz kararı su koydum, biraz daha yoğun oldu. Geçenlerde denediğim kereviz çorbasından daha çok beğendim. Böylece pek sevmediğim kereviz ve lahanayı yiyebileceğim hafif bir yol buldum, bu tarif için çok teşekkürler.

juna
juna
17 yıl önce

Ayşegül, güldürdün beni :))

ayşegül öz
ayşegül öz
18 yıl önce

merhabalar, c.tesi gunu bu corbayı yaptım fakat pek tadı güzel olmadı, bizim damak zevkimize pek hitap etmedi. tabii kayınvalideme de inceden rezil oldum:) neyse hayırlısı, herkese hayırlı ramazanlar…

hatice
19 yıl önce

sibel, mutfak robotu kabında ısı pastaya yeterince dağılmadığı için pişmez. sırf üst kısmını pişmesi bu yüzdendir. ben borcamda yapınca çok güzel oluyor…

Sibel
Sibel
19 yıl önce

evet malesef ben de ilk olarak elmalı pastayı denedim ve hüsrana uğradım! Sorun nerdeydi bilmiyorum ama annem Borcam niyetine kullandığım mutfak robotunun cam kabından kaynaklandığını düşündü. (Kap biraz derin, senin önerin gibi geniş değildi) Sonuçta üstü pişip içi pişmedi. Üst kısımlarından tadına baktığımızda da fazla şekerli olduğunu düşündük. Annem malzemelerine oranla şekerin fazla olduğunu söyledi. Sonuç olarak başka bir pasta yapmak zorunda kaldık ve çok üzüldüm…

hatice
19 yıl önce

merhaba,
doğrusunu isterseniz mutfağa ilk girmeye başladığım zamanlarda benim de en hoşlanmadığım kelime “aldığı kadar un” idi. ama zamanla bu kullanılışın ne kadar doğru olduğunu farkettim. çünkü mutfağın sıcaklığına veya margarine göre kullanılan un miktarı değişiyor. ben de her tarifi yaparken unları bardakla saymaya başlıyorum “bu defa tam ölçü yazacağım” diye ama hiçbir zaman tam bir rakam kestiremiyorum. elmaları da genelde orta boy kullanıyorum, bazen tam geliyor bazen de artıyor…

elmalı pasta biraz sorunlu bir tarif. piştikten sonra ters çevirdiniz mi sorun yok aslında ama yapımı cidden uğraştırıyor. galiba siteyi her okuyan da önce onu denediği için bununla karşılaşıyor.

yine de uyarınız için teşekkürler, acemilik dönemini hala atlatamamış biri olarak daha dikkatli olmaya çalışacağım 🙂

asli kk
asli kk
19 yıl önce

Siteniz bir harika tebrik ederim. Ama en çok fotoğraf çekme maharetinizi taktir ediyorum. Bi ufacık ricam olacak. (Son olarak elmalı pastayı denedim de başıma gelenlerden sonra yazıyorum) Bu işlerde çok yetenekli olmayan çaylak(!)ları da düşünerek tarif verirken “ne çok ince ne çok kalın”,”aldığı kadar un”, “iki elma” demek yerine daha somut bilgiler verir misin? İki elma demişsin büyük mü küçük mü? İnan çok önemli. Orta boy diye nitelendirebileceğim iki elma kullandım. Sonuçta bunları yazıyorum işte… 🙂

12
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x
%d blogcu bunu beğendi: