İçeriğe geç

marshmallow kar taneleri

marsmallow_snowflakes.jpgistanbul’da kar yağıyor. dışarıda yağan karı seyrederken ms living dergisinin aralık sayısında gördüğüm içine marshmallowlar atılmış sıcak çikolatalardan hazırlamak istiyorum. ama tarifte verilen malzemeleri burada bulabilir miyim pek bilmiyorum. amerika’dakiler (ablam, sue, devrim) belki bir fikir verebilirler diye (ya da ileride bahsedilen malzemeler buraya da gelirse o zaman yaparım diye) tarifi yazacağım. gereken malzemeler; 2 yaprak jelatin, 1,5 bardak toz şeker, 1/8 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı vanilya esansı, 2/3 bardak mısır şurubu ve püskürtme bitkisel yağ spreyi. yağ spreyi yerine belki fırça ile yağlayabilirim ama mısır şurubu yerine ne kullanabilirim bilmiyorum (belki şekerli su?)

1. önce 30×43 cmlik bir borcama sonra da üzerine sereceğiniz yağlı kağıda sprey püskürtün. 1/3 bardak soğuk suyu geniş bir kaba dökün. jelatin parçalarını serpin. 5 dakika yumuşasınlar.

2. şekeri, şurubu, tuzu ve 1/3 bardak suyu orta boy bir tencereyte koyun. üzerini kapatıp kaynatın. kaynayınca kapağı açıp arada karıştırarak yaklaşık 5 dakika yumuşak şeker kıvamına gelinceye kadar pişirin. (şeker termometreniz varsa 114 C’ye kadar)

3. jelatin karışımını mixerle düşük hızda karıştırın. kabın kenarından karıştırmaya devam ederek şurubu ekleyin. hızı yükseğe getirerek beyaz, yoğun bir karışım elde edene kadar (yaklaşık 12 dk.) karıştırın. vanilyayı ekleyin ve 30 sn. daha karıştırın.

4. karışımı hazırladığınız borcama serin. üzerini spatula ile düzleyin. üzeri açık olarak oda sıcaklığında 3 saat veya bir gece boyu bekletin.

5.kar şeklindeki kurabiye kalıplarını yapışmamaları için spreyle yağlayın. marshmallowdan şekiller kesin. bunları hemen kullanın ya da hava geçirmeyen bir kapta bir haftaya kadar saklayın.

marshmallowları sıcak çikolataların içine atın…

(fotoğraf: ms living december 2003)

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

18 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Adanali Zerrin
Adanali Zerrin
16 yıl önce

Bu marshmallowu kim nerden bulmus ise Allah razi olsun.Benimkizlarimda onu cok seviyorlar.Inanin birgun bana “anne cennette marshmallow varmi” diye merakla sordular.Bende evet kizim tabiiki var dedim.Nedeni ise onlar bile haram madde olan seyleri yemeyi istemiyorlar.O yuzden helal satilan dukkanlardan bazen cok pahali da olsa sirf sevdikleri icin aliyorum.Ama bu tarifi kesin deniyecegim.Cok tesekkurler Hatice deneyince sonucunu yazarim.Oncelikle burdan amerikadan malzemelerin helallerinin nerelerde oldugunu bulmam gerek.

sultan
sultan
17 yıl önce

herkese selamlar ben doğrusu bu sayfaya bayıldım jelatin konusunda oldukça hassas davranmaya çalışıyorum o yüzden bu konuyla ilgili verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

bahriye
bahriye
17 yıl önce

bu tarifler cok guzel cok beyeniyorum bizlerde tarif gondere bilirmiyiz hatice

didem
didem
17 yıl önce

Oncelikle herkese selam. Bende bu jelatin hakkinda bikac sey soylemek istiyorum, gercektende hemen hemen butun jelatinler domuz kaynakli.Eger benim gibi yurtdisinda yasiyosaniz ve boyle seylere dikkat ediyorsaniz bilginiz olsun,amerika da oldigi gibi cogu yabanci ulkelerde jelibon turu sekerler hatta bazi hazir pastalar(dondurulmus) jelatin iceriyor, ben alirken icindekiler kismina bakarim.Oncelikle paketin uzerinde U D veya K yaziyorsa gonul rahatligiyla alirim cunku bu simgeler domuz urunleri kullanilmamidigini soyler.Ayrica kosher urunleride yahudiler in urettigi ve onlarin inaclarina gore uretilmis urunlerdir.(onlarda domuz ve domuz urunleri tuketmezler).onlar normal jelatin yerine balik jelatini kullanirlar, marshmallow dada normalde domuzdan uretilmis jelatin var ama kosher olanlarda balik gelatini kullanilmis(icindekiler kisminda yazar). Bu urunler genelde Shoprite marketlerinde satilir.Ilgilenenlere yardimci olduysa ne mutlu…

ipq
ipq
18 yıl önce

ben bugun marshmallow tarifinizi corn syrup yerine birebir olculerde bal kulanarak yaptim… su anda borcamin icinde sogumasini bekliyorum… bence oldukca basarili oldular… hala denemediyseniz gonul rahatligiyla deneyebilirsiniz…

bal kullanma fikrini de foodsubs.com adresinden aldim… bu siteyi de yine sizin sayfanizda duymustum…

tesekkur ederim…

seyma
seyma
18 yıl önce

Almanyada da marshmallow satiliyor ama icinde jelatin oldugu icin satin alamiyorum.Yabanci ülkelerde jelatinler hertür hayvanin kemikleri kullanilarak yapiliyor cünki
Aklinizda bulunsun..
SEVGILER

oglumm
oglumm
18 yıl önce

selam hatice bende sitenin mudavimlerindenim hersey cok harika ben birsey soylemek istiyorum burada jelatinden ve vanilya esansindan bahsedilmis bunlarin ikiside helal degil benim bildigim kadariyla jelatin amerikada %95 domuz hayvaninin bazi yaglarindan vb nden yapiliyor vanilya esansi ise sanirim alkol o yuzden bunu belirtmeden gecemedim malum kisa giriyoruz insanlar bu tarifi deneyebilirler dimi Allaha emanet olun sevgilerle

Hakan Aydoğdu
18 yıl önce

Merhaba,
Marshmallow Chocolate ve Marshmallow Mocha içeceklerini Londra merkezli kahve firması Mambocino Coffee Ankara’da ve yakında açılacak İstanbul şubesinde deneyebilirsiniz.

BB
BB
18 yıl önce

Merhaba Corn Syrup icin alternatif 2 bardak sekere 1 bardak su ile hazirlanan surup oluyormus. Bende baska bir siteden ogrendim. Tadda cok hafif bir degisiklik olabilir ama kivam olarak ayni diyorlar. Sevgiler/BB

Tesnim METE
Tesnim METE
19 yıl önce

Bu gun 22 kasim,Istanbul’a yine kar yagiyor ve ben bu tarife bakarak sabahtan beri seyrettigim bu muhtesem beyazligi tekrar tekrar yad ediyorum 🙂

Sevgiler!!
Tesnim

hatice
20 yıl önce

merhaba Aylin,
ay çekirdeğini kimse söylememişti ama ben burada iken crate & barre*l’ın sitesinde gördüğüm bundt kek kalıplarından ve williams-sonom*a’daki birkaç kalıptan aldım. starbuck*s’ın ekmek tarifini paylaşırsan belki ben de buradaki ay çekirdekleri ile denemeye çalışırım.

Aylin
Aylin
20 yıl önce

Atlanta deyince aklıma geldi, bende yurt dışından dönüşümde valiz dolusu burada bulamadığım yemek malzemeleri ile dönerim. Umarım Atlandadan dönerken soyulmuş ay çekirdeği almışsındır. Onlarla starbuck`s ın ekmeklerinden yapmak müthiş oluyor :=)

hatice
20 yıl önce

Tarif için çok teşekkürler Aylin. En son Atlanta’da iken markette satılan marshmallow’lardan almıştım ama tadları hiç de benim düşündüğüm gibi değillerdi. Umarım evde yapınca daha güzel olurlar.

Aylin
Aylin
20 yıl önce

Selam bende de bir marshmallow tarifi vardı ve sanırım başarılı oldu.Paylaşayım dedim 🙂
Bu arada siten çok güzel ve sade, tebrik ederim.

Marshmallow Tarifi
3 zarf jelatin
1.5 fincan su
2 fincan toz şeker
1 fincan glikoz
1 yemek kaşığı vanilya
Sıvı yağ(kabımızı yağlamak için)
Marshmallovunuzu kaplamak için pudra şekeri
23X33 ölçülerin de bir kap

1. Kabınızı yağlayarak bir kenera koyun

2. Derin bir kase içerisinde ¾ fincan su ile jelatininizi eritin.

2. Bir tencere içerisine ¾ fincan glikoz,3/4 fincan suyu ve şekeri koyarak ocağın üzerine orta ateşte şeker tamamen eriyip kaynama noktasına gelene kadar karıştırın.

3. 240 degrees F sıcaklığa gelene karadar malzemenizi karıştırmadan pişirin.Daha sonra ateşten indirerek kalan glikozu ekleyin.

4. Mixerinizin karıştırma hızını yüksek seviyeye getirerek eritmiş olduğunuz jelatinin içine sıcak karışımınızı yavaş yavaş yedirin.10 dakika kadar bu karıştırma işlemini sürdürün.Karışım hacminin üç katına çıktığında hazırdır.Karıştırma işleminizin sonuna geldiğinizde vanilya yı ekleyin.

5. Karışımınızı yağlı kabın içine aktarın.Üst yüzeyini olabildiğince prüzsüz hale getirmeye çalışın.Bu işlemi ıslatılmış bir spatula veya bıçakla gerçekleştirebilirsiniz.Oda sıcaklığında üzerini kapamadan 8-10 saat bekletin.

6. Tezgahınızın üzerine pudra şekeri serpin.Marshmallow unuzun üzerine de pudra şekeri serpin.Küçük bir bıçak yardımı ile marshmellovunuzun kenarlarını kaptan ayırın ve tezgahın üzerine çıkarın.

7. Marshmallow larınızı 7 cm karelik parçalara kesin.Kestiğiniz yüzeylerini pudra şekerine batırın.

8. Hazırladığınız parçaların üzerinde kalan fazla pudra şekerini sallayark ayırın. Marshmallow larınız hazırdır.Hava geçirmez bir kap içerisnde 3 hafta muhafaza edebilirsiniz.

hatice
20 yıl önce

merhaba selda,
yorumların için çok teşekkür ederim. bahsettiğin menü olayını yapmak için bir program yazmaya çalışıyorum. bitirebilirsem yayınlıyacağım.

ben de gündüz işyerindeyken akşama bir sürü yemek pişirmeyi hayal ediyorum ama akşam eve gidince çoğunlukla birşey yapamıyorum…

SELDA UĞUR
SELDA UĞUR
20 yıl önce

SELAM SİTENİ ACAİP BEĞENDİM GERÇEKTEN ÇOK SADE VE AKICI BİR YOLLA ANLATMIŞSIN TARİFLERİNİ. HERŞEYDEN ÖNEMLİSİ ACAİP DOĞAL.SİTENE ÇOK TESADÜFEN ULAŞTIM AMA ŞİMDİDE ÇIKMAK BİLMİYORUM VALLA SENİN YÜZÜNDEN İŞİ GÜCÜ SERDİK. BEN ÇALIŞAN BİR BAYANIM VE NİŞANLIYIM İNŞALLAH YAZA DÜĞÜN YAPICAZ AMA ÇALIŞTIĞIM İÇİN YEMEK YAPMAYA PEK FIRSAT BULAMIYORUM İSTİYORUMKİ HEM PRATİK HEM UCUZ HEMDE GÖZ DOLDURUCU ŞEYLER OLSUN SEN BUNU ÇOK GÜZEL YAKALAMIŞSIN TEKRAR TEBRİKLER. ASLINDA TÜM BUNLARIN DIŞINDA SİTENDE BENCE Bİ MENÜ LİSTESİ OLUŞTURSAN HİÇ FENA OLMAZ. MESELA SİTENİN SAĞ KÖŞESİNDE TAKVİM VAR. HER BİR NUMARAYA LİSTE VERSEN VE HERZAMANKİ DOĞALLIĞINDA ANLATIP RESİM EKLESEN DAHA GÜZEL OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM BU ARADA BİZEDE YARDIMCI OLURSUN.NEYSE SENİ ÇOK ÖPÜYORUM KENDİNE İYİ BAK BU ARADA SIRADAN EV YEMEKLERİ TARİFLERİNE YER VERSENE BİLMİYORUMDA BAK HALA KOPAMADIM SANIRIM BENİ ANLAYAN BİRİNİ BULDUM ÇÜNKİ KAYINVALİDEMİN BANA YEMEK YAPMASINI İSTEMİYORUM ÇOKKKKK ÖPTÜM İYİ AKŞAMLAR

hatice
20 yıl önce

tebrikler devrim! bebeğin doğduktan sonra bol bol yaparsın 🙂 önerin için de ayrıca teşekkürler.

Devrim
Devrim
20 yıl önce

Hatice merhaba,

ms living’in kapaginda bunlari gorunce ben de bayilmistim. TR’de misir surubu yerine, bal ya da bulabilirsen sivi glukoz kullanabilirsin sanirim.
Sayfanin tiryakisi oldum, ama su an hamile oldugum ve cok fazla kilo aldigim icin pek yapmamaya calisiyorum 😉
Kolay gelsin.

18
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x