İçeriğe geç

kabak tatlılı pasta

kabak tatlılı pasta

yediğimiz yiyecekler zamanla anılarla, fotoğraflarla eşleşmeye başlıyorlar. bana dondurma; atatürk orman çiftiliğinin süt kokan mavi kaplarını, şişe meyve suları; büyükbabamın küçükken ablamla ikimize aldığı meysu’ları, bisküviler ise kardeşimin iki üç yaşlarında elinde çubuk krakerlerle çekilmiş fotoğraflarını hatırlatıyor. işte kabak tatlısı denildiği zaman da aklıma hemen yeğenimin elinde kocaman bir balkabağı ile çekilmiş fotoğrafı geliyor. sanki o zamanlar yenilen dondurmalar daha lezzetli imiş, o balkabağı ile yapılan tatlı daha güzel olurmuş gibi bir his uyanıyor…

annem salı günü gelen arkadaşlarına, kabak tatlısı, ceviz ve bisküvi ile yapılan çok lezzetli bir pasta hazırlamıştı. bu sabah ben bir yandan fotoğrafını çekerken o da bana pasta ile ilgili detayları anlatmaya koyuldu…
Malzemeler:

  1. pasta için:
    • 2 kg. kabak tatlısı
    • (tarifi burada)

    • 1 paket (175 gr.) pötibör bisküvi
    • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  2. üzerine:
    • yarım su bardağı hindistan cevizi veya krem şanti

Hazırlanışı:
1. Kabak tatlısını tarife göre hazırlayıp soğutun. Soğuduktan sonra suyunu süzüp çatal yardımıyla ezin.
2. Bisküvileri büyük parçalar halinde kırın. Dövülmüş ceviz ile birlikte kabak tatlısına ekleyip karıştırın.
3. Dar bir dikdörtgen borcamın (yuvarlak da olabilir) tabanını kenarlardan sarkacak şekilde streç ile kaplayın. Karışımı borcama boşaltıp üzerini düzleyin.
4. Pastayı buzdolabında soğutun. Servis yapacağınız zaman dikdörtgen bir tabağa ters çevirin. Üzerini hindistan cevizi veya krem şanti ile süsleyin.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

19 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
hatice
17 yıl önce

merhaba;
bu akşam misafirlerim gelecek bu tarifi yapmak istiyorum ama kabak tatlısının tarifini alamıyorum çünkü sayfa görüntülenemiyor

gökçe
gökçe
17 yıl önce

Mükemmel bir pasta! Yedikçe yiyesi geliyor insanın. Mutlaka denemelisiniz.

aylinsu
aylinsu
17 yıl önce

esoes sevgili esoes cıvık olmaması için kabak tatlısını şerbetini iyice süzdürüp istediğin kıvama gelinceye kadar un haline getirilmiş ülker petibör bisküvi ekleyebilirsin umarım yardımcı olabilmişimdir sevgiyle kal

esoes
esoes
17 yıl önce

selam hatice görüntü süper valla denemek için sabırsızlanıyorum arkadaşların yorumlarını okuyuy ondan sonra deneme safhasına geçiyorum ee nede olsa deniyip yorum yazıyolar biişi sormak istiyorum bu tarifi deniycem fakat genel yorumlar cıvık oldugu konusunda neden pekicıvık oluyo ve cıvık olmaması açısında ne yapmalıyız cevap yollarsan sevinirim seni öpüyorummm teşekkürlerrrr.

aylinsu
aylinsu
17 yıl önce

Geçen gün kabak tatlısı yaptım oldukça güzel oldu ama eşim 2. akşam sıkılıp yemedi (biz 2 aylık evli bir çiftiz ve ben miktarları az yapamıyorum da:))portakal ağacında dolaşırken bu tarifi gördüm ve uyguladım, ben kabak tatlısı,ceviz,bisküviyi karıştırıp borcama yaydım ve üzerine ülker sütlü çikolata eritip döktüm. Ben bile bu kadar güzel bir tatlı olacağına ihtimal vermemiştim tavsiyem birde böyle deneyin arkadaşlar

Çiğdem
Çiğdem
17 yıl önce

Kabak Tatlılı Pastayı dün denedim ölçüleri tam koymama rağmen biraz cıvık oldu. Belki biraz daha bisküvi koysaydım. iyi olurdu. Ama bu sefer de bisküviler kabağın tadını kapatacaktı. yoğun kabak tadı olan bir pasta istememe rağmen yine de bisküvilerin tadı daha çok geldi o yüzden fazla hoşuma giden bir pasta olmadı.

hatic
hatic
17 yıl önce

ismimi okursan adas oldugumuzu anlarsin denemeye deger cok guzel denemeyen arkadaslara tam mevsimi gelmisken denesinler kabak tatlisini.sizden ricam var henuz bulamadim tarifesini siz yayinlarmisiniz.hashas tatlisi tesekurler simdiden

ÜNSAL
ÜNSAL
17 yıl önce

ABLACIĞIM KEŞKE SİZİN ARADIĞINIZ ÜNSAL OLABİLSEYDİM SİZİ SEVİNÇLİ GÖRMEK BENİMDE HOŞUMA GİDERDİ

serpilce,melbourne
serpilce,melbourne
17 yıl önce

merabalar,ben unsal ismindeki arkadasi merak ettim benim kizlik soyadim almanyadanmisiniz acaba orada baba tarafindan cok akrabalarim varda cok selam hoscakalin mwaaaa

ünsal
ünsal
18 yıl önce

ben yaptım çok güzel oldu eti finger kattım ayrıca kabağı akşamdan şekere yatırdım düdüklüde yanık kokusu gelenedek ateşte tuttum buarada düdüklüden şerbet taştı ama tam kıvamında olmuş hemen pişirirseniz kabağın kendi suyunu salamazsınız o zaman cıvık oluyor benim tavsiyem geceden şekere koyun ve taşsın vallahi çok güzel olmuş değdi doğrusu hocam sana teşekkür ederim emeğinden dolayı ellerine sağlık

Müberra
Müberra
18 yıl önce

Arkadaşlar ben de buna benzer bir tarif yapıyorum, piramit pastada bisküvilerin arasına puding yerine kabak püresi sürüyorum. Araya muz tat ve görüntü olarak çok hoş oluyor. Sanırım sofra dergisinden denemiştim ilk olarak tavsiye ederim. Hatice’nin tarifini de en kısa zamanda deneyeceğim.

selin
selin
18 yıl önce

Bende haftaya gelecek olan misafirlerime tatlı olarak ne yapsam diye düşünüyordum. Bu hem pratik hemde lezzetli görünüyor:)

Elmas
Elmas
18 yıl önce

Merhaba,
Elinize sağlık çok güzel görünüyor. Ben bu pastayı yıllardır yaparım. Çok çeşitli sunumlarla denedim. En hoşuma gideni ise şöyle oldu. Tepsinin en altına iki sıra süte batırılmış bisküviyi koyuyorsunuz. Üzerine hazırladığınız kabaklı tatlıyı. En üstüde kremşantiyle kapatıyorsunuz. Hem 3 kat gibi duruyor görünüm mükemmel. Hemde daha tok bir tadı oluyor.

Yalnız bunu yaparken kabak tatlısını sıcakken ezip bisküvilerin üzerine döküyorsunuz ki bisküviler kıtır kıtır kalmasın.
Saygılar..

eara
eara
18 yıl önce

Merhaba,

Kabak tatlisi tarifi link’inde sayfa bulunamadi mesaji geliyor.

esra

ırmak
ırmak
19 yıl önce

seLAm HatiCe abLa…
Ben kabak tatlılı pastayı ço0k seviyorum.Ama ben hazır pastahaneden alıp yemiştim.Hem o pastada bisküvi değil de pasta keki vardı her tarafında büyük bol bol ceviz vardı.Onun dışında sadece ev yapımı tatlısını yemiştm.Ben böyle hep yemekten bahsediyorum.Çünkü yapamam daha o kadar yetenekli değilim.14 yaşndaym :)) ama görünüşünden ve yorumlardan anladığım kadarıyla harikaaa..!!!!
Eline sağlık HatiCe abLa..

meltem
meltem
19 yıl önce

ben bu pastayı burçak bisküviyle yaptım. krem şanti ile pudingi karıştırıp arasına döktüm. donra da kabak ile pudingi karıştırıp 2 katı döktüm.

Döndü
Döndü
20 yıl önce

Merhaba, Hatice! Ben de bu hafta sonu kabak tatlılı pastayı yaptım. Benimki de Derya’nın ki gibi cıvık oldu. Acaba bisküvisini mi az koydum diye düşündüm. Tadı güzeldi ama.

derya
derya
20 yıl önce

ben de yaptım ama cok cıvık oldu kabaklar mı çok pişti, yoksa ben mi çok karıştırdım anlayamadım. herkes tadını çok beğendi ama. görüntü biraz kötüydü.

Yurdem  Göğüş Gülfidan
Yurdem Göğüş Gülfidan
20 yıl önce

Kabak tatlılı pastaya hiç yorum gelmemiş!!! ben haftasonu çaya gelen misafirlerime yaptım… inanılmaz lezzetli bir pasta oldu, hem görünüşü güzel hem tadı muhteşem hem de inanılmaz basit:)

19
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x