İçeriğe geç

nohut salatası

nohut salatası

dün akşam çok hızlı yapılabilecek ama aynı zamanda doyurucu olacak birşeyler yapmak için buzdolabını karıştırırken nohut salatası yapmaya karar verdim. eğer buzlukta haşlanmış nohut bulunduruyorsanız bu salatayı yapmak 10 dakika sürüyor. (tarifin aslında 2 adet sarı dolmalık biber ve 4 yemek kaşığı balsamik sirke var ama ben bunları kullanmadım.)

malzemeler:

  • 250 gr (1 su bardağı) nohut
  • 1 demet roka, ince ince doğranmış
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz siyah zeytin, doğranmış
  • 3 domates, çekirdekleri çıkarılmış ve küp küp doğranmış
  • 3 çarliston biber, küp küp doğranmış
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • tuz

hazırlanması:
1. haşlanmış nohut yoksa nohutları bir gece önceden suda bekletin, ertesi gün haşlayıp suyunu süzün.

2. nohutları geniş bir kaba alın. roka, zeytin, domates ve çarliston biber ekleyin.

3. en son zeytinyağını ve tuzunu ekleyip karıştırın.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

15 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
duygu
duygu
17 yıl önce

bu salatayı hemen deneyeceğim marketlerde konserve olarak satılan nohut haşlamalarından yararlanabiliriz sanırım yapanların ellerine sağlık ben aynı tarifi meksika fasulyesi ilhe denemişitim güzel oluyooo..

Serdar
17 yıl önce

Bunu deneyeceğim hemde soğan , mısır ve peynir ilavesi ile .. Aslında bütün salatalara kendi yorumlarınızı ekleyebiliriz sanırım.

esin
esin
17 yıl önce

Bu salatayı diğer nohut salatası tarifinde olduğu gibi nohutları elma sirkesi, yağ ve limonlu sosta bekleterek yaptım. Ayrıca salataya közlenmiş biber turşusu da ekledim. Her ikisi de çok lezzetli oldular.
Soframıza kattığınız renkler için teşekkürler…

Hatice
Hatice
18 yıl önce

yemliha, ellerinize sağlık! Kimyonlu herşeyi seviyorum ben, bununla da çok güzel olmuştur eminim.

yemliha
yemliha
18 yıl önce

gerçekten çok güzel bi salata oldu…yağını az koyup diyet yemeği olarak denedim…mükemmel..yalnız ben biraz da kimyon koydum…daha hoş oldu….selamlar

sema
sema
18 yıl önce

hatice merhabalar neden siteye bir resmini eklemiyorsun?bu güzel yazıların yazarını çok merak ediyoruz.

nimet
18 yıl önce

Bugün acaba ekstra ne yapsam diye düşündüm azıcık limon sıktım biraz nar ekşisi iftara gelenlerin hepsi bayıldı yarın yine iftara misafirim var yine yaparmısın hayatım dedi eşim yapmazmıyım harikasın hatice

nesu
nesu
18 yıl önce

merhaba hatice
bu site ile yeni tanışıyorum,gördüğüm kadarıyla muhteşem tariflerin var hem kolay hemde az malzemeyle harikalar yaratıyosun.
Benim bir kızım var ve ben ona fazla yemek çeşidi bilmediğim için güzel yemekler yapamıyorum en çok onun için sevindim çünkü tariflerin harika hemen bu akşam nohut salatasını ve minik lahmacunları deniycem umarım becerebilirim sonucu sana yazıcam seni sanal olarakta olsa tanıdığıma çok sevindim bundan sonra bu siteyi çok sık ziyaret edicem galiba…
Hoşcakal Nesu

inci
18 yıl önce

Yukarıda yorumların arasında Bet’in yazdığı gibi nohut salatasını bu sitede gördüm. Çok beğendim. Görünüşe bakılırsa lezzetli (doyurucu da) görünüyor, eminim tadı da öyledir.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Bet, afiyet olsun!

bet
bet
18 yıl önce

nohut salatasımı ilk defa burda gördüm. gün itibariyle yapmış bulunuyorum çok güzel oldu. ben roka yerine maydonoz koydum ve limon ilave ettim, nohutu sevmememe rağmen buna bayıldım. çok teşşürler tarif için.

zinnur
zinnur
19 yıl önce

Rokaya ABD’de arrugala da deniyor.

Hatice
Hatice
19 yıl önce

merhaba aynur, roka bir yeşillik türü. markette salata malzemelerinin satıldığı reyonlarda bulabilirsin. ingilizcesi rocket. fotoğrafını da buradan görebilirsin.

aynur
aynur
19 yıl önce

merhabalar ,sitenizi cok ama cok begeniyorum
yalniz kafama takilan birsey var ,aslinda utanarak soruyorum ama roka nedir ?
opuyorum

whoknows
whoknows
19 yıl önce

ya süper bi salataymış bu… biraz beyaz peynir+kuru soğan ve limon suyu da ilave ettim ben. harika bişii oldu. herkese hatta benim gibi kurubaklagillerle arası iyi olmayanlara bile tavsiye olunur.
sevgiler..

15
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x