İçeriğe geç

haşhaşlı çörek

haşhaşlı çörek

annemin arkadaşları ile ne zaman bir araya gelsem siteye yazacak yeni tarifler buluyorum. haşhalı çörek tarifi de annemin arkadaşı naciye teyze’ye ait.

malzemeler:

  1. hamur malzemeleri:
    • 2 su bardağı sıcağa yakın ılık süt
    • 1 paket yaş maya
    • 1 su bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı toz şeker
    • 2 tatlı kaşığı tuz
    • aldığı kadar un
    • 1 yumurtanın sarısı
  2. iç malzemeleri:
    • 1 kase haşhaş
    • yarım çay bardağı sıvı yağ

hazırlanması:

1. 2 su bardağı ılık sütte 1 paket mayayı eritin. eriyen mayayı; 1 su bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı toz şeker, 2 tatlı kaşığı tuz ve aldığı kadar un ile karıştırarak hamur yapın. hamurun üzerine bir bez örterek 1,5-2 saat mayalandırın.

2. mayalanan hamuru üç parçaya ayırın. her bir parçayı elinizle 25 cm çapında açın. hamurları aralarına haşhaşlı iç malzemeden sürerek üst üste koyun. üç kat hamuru ortadan ikiye bölün. her yarıdan iki parmak kalınlığında paralel parçalar kesin. kestiğiniz üç katlı parçaların her birini simit gibi burun ve çevirerek sarın.

3. çörekleri hafif yağlanmış tepsiye dizin. üzerlerine yumurta sarısı sürün. önceden ısıtılmış 170C fırında yarım saat pişirin.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

27 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
derya
derya
16 yıl önce

bende misafirlerime yapacam bu haşhaşlı tarifi.haşhaş aldım aktardan ama bu nasıl hazırlancak bilmiyorum acaba haşhaşı kavuruyormuyuz yoksa direk havanda döverek mi ezme haline getiriyoruz nolur bana hemen yazarsanız yarın misafirim var hemen yapayım şimdiden tşk.hepinizin ellerine sağlık

arzu
arzu
17 yıl önce

ellerine saglik haticecigim nefis oldu.cuma günü aldim tarifi anca bugüne kismet oldu yapmak.
esim ilk defa bir hamurisine HARIKA OLMUS dedi.bende cok sevindim tabiki.

şeyma
şeyma
18 yıl önce

hanımlar bende afyonluyum biz bükmenin hamuruna bir kaşık sirke ve maya koymadan biraz yogur suyu ve tuz en önemlisi evde pişirmeyiz fırına veriis daha çık güzel olur çıtır çıtır içinide isteye göre kıymalı yeşilmerçimek peynir patades ıspanaklı üstünede yag ve hasaş süreriz bide katmer yaparız eltiler bir araya gelip am o şacda olur onun hamuruna patates katarız birz dahada güzel olur ya canım cekdi hemen yarin yapayım

Belkıs
Belkıs
19 yıl önce

Merhaba Sitenize bayılıyorum.Benim sizden bir ricam olacak.Benim 5 yaşında bir kızım var.Kızımın süt ve süt ürünlerine karşı allerjisi var.Benden hergün yaş pasta istiyor.Kremayı su ile hazırlayarak yaptım pastayı, güzel olmadı.Süt kullanılmayan bir pasta tarifi bulursanız çok sevinirim.sevgilerimle.

Derya
Derya
19 yıl önce

Merhaba, Siteniz çok güzel,eğlenceli.. Ben Amasyalı’yım.Haşhaş bizim oralarda yaygın olarak kullanılır ve Amasya çöreği deriz. Bu çöreği haşhaş+sıvıyağ+dövülmüş ceviz ile de yapabilirsiniz.Ceviz ilavesi ile daha lezzetli olduğunu göreceksiniz. Benden söylemesi…Sevgiler..

chimera
chimera
19 yıl önce

hatice merhaba;
bu çörekten bende yaptım..ben fırında 1az fazla tutmuşum ama yinede tadı çok güzeldi..yanlız hamuru yaparken takıldım 1 paket kadar koydum ama yinede çok yumaşak 1 hamur oldu şekil vermekte zorlandım..aşağı yukarı ne kadar un koymalıyım?..
sevgiler..

yasemin
yasemin
19 yıl önce

hatice yine merhaba sitene okadar alıştımki işten gelir gelmez hemen bilgisayar başına
geçiyorum sana çok alıştık senden ricam midye tatlısını hiç duydunmu eğer biliyorsan bana gönserirmisin sevgilerimle

asya
asya
19 yıl önce

hatice selam,
sibelin tarifini verdiği kurabiyeyi yappışsın.onu bugün siteye yazmayacakmısın.sevgilerimle

hatice
19 yıl önce

aynur bu çörek gerçekten harika oluyor. senin yaptığının güzel olmasına da sevindim.

aynur
aynur
19 yıl önce

tskler hatice cogu tarifini defterime gecirdim ve birkacini denedim bile mesela bugun hashasli coregi yaptim ve harika oldu tarifler icin tskler ….

hatice
19 yıl önce

nurcihan güzel olmasına çok sevindim. arzu umarım senin yapacağın da güzel olur.

arzu
arzu
19 yıl önce

SELAMLAR
UZUN ZAMANDIR BUZDOLABINDA DURAN KAYINVALDEMIN YOLLADIGI HASHASI NASIL DEGERLENDIRIRIM DIYE DUSUNUYORDUM,HAFTA SONU YAPACAGIM BU COREGI,
UMARIM BASARILI OLURUM 🙂

nurcihan
nurcihan
19 yıl önce

gecen sene usaklı olan arkadasımın getirdiği haşhaşı bi türlü nasıl değerlendirebileceğimi bilemiyordum, onun verdiği tarifide yaptım ama sonuç kotu olmuştu :(, senin tarifini gorunce hemen denedim ve sonucta yumusacık ve inanılmaz guzel lezzetli bir corek oldu.başarılar sana haticecim.

Aynur Santos
Aynur Santos
19 yıl önce

Çok ozur dilerim,klavyemin aziziligine ugramisim,bir suru yazim hatasi var:(

Aynur Santos
Aynur Santos
19 yıl önce

Yesil mercimekli tarif için tesekkuler arakadaslar.Sarigul,ben Ispanya`dayim.Yani burada turk bakkali diye bisi yok:(Almanya ya da Fransaya (ya da Turkiye)gittikçe ozledigimiz yiyecekleri aliyor,buzlukta aylarca saklayarak kullaniyoruz,ozellikle yufkayi:).Ilgin için sagol.

Bedia
Bedia
19 yıl önce

selamun aleykum nil
ben belcika’dan katiliyorum hemso 🙂
sevgiler

hatice
19 yıl önce

elif ve sibel,
tarifteki haşhaş ezmesi. istanbul’da mısır çarşısında bulabilrsin. sibel sizin orada da baharatçılarda olabilir belki. nil, bükme tarifin için de çok teşekkürler…

elif
elif
19 yıl önce

merhaba,
çöreğin içine sürülen haşhaş, haşhaş ezmesi mi yoksa haşhaş tohumlarını sıvı yag ile ezmek yeterli olur mu?
haşhaş ezmesi ise, istanbulda nereden bulabileceğim konusunda yardım lütfen…
teşekkürler.

elif

nil
nil
19 yıl önce

ben de emirdagliyim:)
bedia(benim bildigim bogazici edebiyattaki bediasin diye tahmin ediyorum?)yesil mercimegin once iyice haslanmasi gerektigini yazmamissin. senin tarifine gore de yapiyorum ama biraz ugrastirici. 3,5 bardak un+2 yemek kasigi toz maya+2 yemek kasigi seker+ 1,5 tatli kasigi tuz+1,5 bardak ilik su ile hamur yogurup hic bekletmeden 2 ya da 3’e bol. Hamuru varsa siviyag+hashas karisimi yoksa sadece siviyag ile aciyorsun tezgahta. rulo yapip bicakla 3 parmak kalinliginda kesiyorsun. her parcayi elinle ya da merdane ile yassiltip icine bedia’nin tarifine gore hazirlanmis yesil mercimekten hamurun ortasina uzunlamasina bolca koyuyorsun. (1,5 bardak mercimegi haslayip suzduktan sonra bir orta boy sogani yagda kavuruyorsun.baharat ve tuz ekleyip karistiriyorsun). hamuru katliyorsun, kat yeri alta gelecek sekilde tepsiye yanyana diziyorsun. uzerine yogurt ve siviyag suruyorsun. yumurta da surulebilir ama yumurtanin kokusundan pek hoslanmiyorum ben. isitilmis firinda kizarana kadar pisiriyorsun.afiyet olsun.

Bedia
Bedia
19 yıl önce

Aynur abla yesil mercimegi anlatmayi unutmusum, yesil mercimegi soganla yagda kizartiyorsunuz kirmizi biber, kara biber tuz’unu ilave edip sonrada hazirlamis oldugunuz bukmelerin icine azar azar koyuluyor sonra yuvarliyorsunuz ustunu yumurta sarisinda surup firina verin.
Turkcem pek iyi degil, insallah iyi anlatabilirim, bükme yi yapmak biraz zaman istiyor yag ve sivi yag’i ile hazirlaniyor, bir kac yufka acip bunlari ustuse dizeleyip sonrada kare seklinde kesiyorsunuz onlari parmaklarinizla ince uzun acip icine hazirladiginiz yesil mercimek veya peynir veya patatesi ilave edip yuvarlayip kapatin ince uzun azcik da kalin oluyor 4 santimlik kadar kucuk yada buyukde oluyor sizin yapilis seklinize bagli buyuklugu.
tam tarifini isterseniz anneme sorup degeleri Hatice ablama ben gonderrim insallah 🙂
Allah’a emanet olun

SariGul
SariGul
19 yıl önce

Aynur santos abla
turkiyeden mi katiliyorsunuz bilmiyorum ama eger oyle ise turkiyede satiliyor
yurt disinsa iseniz turk bakkallarinda satiliyor oda yoksa turkiyeye gittiginizde alabilirsiniz 🙂
saygilar

Aynur Santos
Aynur Santos
19 yıl önce

Arkadaslar,yesil mercimekli içi nasil hazirladiginizi yazabilir misiniz?Hashas bulamiyoruz ama yesil mercigemiz var çok sukur:)

SariGül
SariGül
19 yıl önce

selamun aleykum cumleten
ben afyon emirdag’liyim bizde cok meshurdur 🙂
cok yapariz hasesli coregi mmmm, peynirli, yesil mercimekli,patatesli vs vs
tadina doyulmuyor 🙂
Allah razi olsun hatice abla
sevgiler

meral
meral
19 yıl önce

selam nil ben hashas bulamam ama mercimekli tarifi yapmak istiyorum lutfen tarifi olculeriyle verebilirmisin simdiden tesekkurler saglicakla kal.

nil
nil
19 yıl önce

benim en sevdigim corek bu.ama ben biraz daha farkli yapiyorum. mayali ekmek hamuru(un, maya seker, tuz ve ilik su) yapip mayalandirdiktan sonra ikiye ya da uce bolup elimle aciyorum. ezilmis hashas ve siviyag karisimindan bolca suruyorum.sonra rulo yapiyorum bicakla uc parmak kalinliginda kesip tepsiye diziyorum yanyana.uzerine de hashas+yogurt+siviyag karisimi suruyorum. yumusak ve leziz oluyor bir de yesi mercimekli bukme yapiliyor ayni malzemelerle. cok lezzeli oluyor afyon’un en meshur boregidir.selamlar

Aynur Santos
Aynur Santos
19 yıl önce

Benim en sevdigim çorektir bu.Ablamin esi Afyon`lu oldugu için,onlarda surekli hashasli hamur isleri yapilir.Ama ben yapamam ki:(Hashas bulabilen hemen yapsin bence,gerçekten lezzetli oluyor.

Sibel
19 yıl önce

bayılırım ben bu çöreğe! hadi bakalım bi de bunu deniycez yakında inşallah. nefis görünüyorlar. Hatice, haşhaşı nereden bulabilirim?

27
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x