İçeriğe geç

makarna salatası

makarna salatası

kahvaltının menüsünü yazarken 2 hafta önce fotoğrafını çektiğim ama siteye eklemediğim makarna salatasını hatırladım. cumartesi günü annemin yaptığı salata fotoğraftakine göre daha zengindi bu yüzden onun tarifini yazacağım.

malzemeler:

  • yarım paket makarna
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5-6 kornişon turşu
  • 2-3 sivribiber
  • yarım demet maydanoz
  • 2 salatalık
  • 2 havuç
  • yarım su bardağı bezelye konservesi
  • 3 su bardağı yoğurt
  • arzuya göre 2 yemek kaşığı mayonez

hazırlanması:

1. makarnaları tuzlu kaynar suda haşlayıp süzün. daha sonra soğuk sudan geçirin. soğuyunca yarım çay bardağı zeytinyağı ile karıştırın.

2. sebzeleri küçük küçük doğrayın. havuçları rendenin ince tarafıyla rendeleyin. hepsini makarnaya ekleyin.

3. en son yoğurdu ve isterseniz (biz kullanmıyoruz) mayonezi ilave edip karıştırın.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

55 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
ayse
16 yıl önce

cokk lezltei yemeklerinz ve cokkk cokk güzell

ÖZLEM
ÖZLEM
16 yıl önce

Merhaba ben bodrumdan Özlem bugün eşimin doğum günü sizin pratik tariflerinize bakıyorum 3 gündür ve çok güzel tarifler buldum teşekkürler.Eşimi çok seviyorum ve hepberaber daha nice yıllara diyorum.AŞKIM SENİ SEVİYORUM.

ÖZLEM
ÖZLEM
16 yıl önce

Ben 3 yıllik evliyim yaklaşık 3 aydır sizin sitenizi takip ediyorum tarifler çok güzel özellikle makarna salatası çok pratik ve kolay teşekkürler.Özellikle pratik yemekler çok işime yarıyor.Eşimde çok güzel yemekler yapar bende ona yetişmeye çalışıyorum.

Tulay White
Tulay White
16 yıl önce

Merhaba Arkadaslar,

bende yurtdisinda, Amerikanin New Mexico eyaletinin Las Cruces sehrinden ariyorum… Bu siteyi buldugumda altin bulmus gibi oldum. Uc cocuk annesi oldugumdan calismiyorum…dolayisi ile evde siteden okuyup ogrendigim tarifleri yaparak vakit geciriyor, ve ayni zamanda da ailemi memnun ediyorum….cocuklarim bile annecigim, anneannem gibi yemek yapmaya basladin diyorlar…..bu da beni ayrica bir gururlandirip, sevindiriyor. Eksik olmayin arkadaslar….herkese selam ederim. Hatice-cigim, beni de e-posta listene alirsan, sevinirim. Tesekkurler.

BURCU
BURCU
16 yıl önce

makarna salatasını okudum ben bu salatayı daha çok marulla, yani yeşilikle yapmayı seviyorum.eşim makarnayı sade yerdi şimdi makarna salatasını marulla yada karışık bir şekilde yaptığımda bayılıyor.yoğurtlu olan makaranada ise mayoneze gerk kalmıyor, bana kalırsa çünkü tad olarak değişik bir şekil alıyor sanki . evde bu şekilde kendim değişik tarifler hazırlamaya bayıldığım için tavsiyem haşlanmış makarna suyunu dökmeyip başka bir yemekte ya da çorba yapımında kullanırsanız yapılan yemek çok lezzetli oluyor.aklıma gelimiyor ama tariflerimden bir ara gönderirim kolay gelsin iyi günler…

şule
şule
17 yıl önce

selam,bu siteyi yeni gördüm,birkaç gündür bilgisayar başına oturduğum da baktığım tek site haline geldi.resimli olması tariflerin çok net ölçülerle yazılması harika.artık bende portakal ağacının takipçilerinden olacağım galiba.ayrıca en kısa zamanda etimek alıp burada gördüğüm etimek tatlısını deneyeceğim.bende ilerleyen zamanlarda size tariflerimden gönderirim.kolay gelsin hatice ellerine sağlık…

FATMA TOKMAK
FATMA TOKMAK
17 yıl önce

meraba bütün tariflerinizi çok beğeniyorum çoğunu denedim sizin sayenizde kitaplara bakmıyorum artık ellerinize sağlık fatma öptüm

gokce
gokce
17 yıl önce

merhaba,
bir makarna fanatigi olarak makarna salatasini gorunce dayanamadim okudum tarifinizi bende arkadaslarin misir ve sarimsak onerilerine katiliyorum ama sayet mayonez koyacaksaniz zeytinyagina bence gerek yok. Zaten mayonezdeki yag miktari yeterli derece de oluyor. bir de cesitli baharatlar da cok guzel yakisiyor mesela karabiber,kirmizibiber, nane, dereotu. Elinize saglik
gokce

sultan
sultan
17 yıl önce

ya birseye cidden takıldım.yurtdısında yasayanlar kelimesine anladıgım kadarı ile bu siteyi gezenlerin cogu yurtdısında yasayan arkadaslarımız ancak sunu da söyleyeyim ben türkiye de yasıyorum ve bu siteyi gezen begenen yurt içinden arkadaslarda var.belirtmek istedim.

esra
esra
17 yıl önce

merhabalar,
sitenizi bir arkadaşımın aracılığıyla öğrendim ve tariflerinizi çok beğeniyorum annemin günlerine burdan tarifler alıp yapmaya başladık:)bu salatayı çok seviyorum ama öğrenci olduğum için yemek yapmakla çok fazla uğraşamıyorum bu salata için garnütür kullanıyorum konserve mısır ve kornişonuda ekleyince cok lezzetli oluyor ve gayetde pratik:)

HUSEYIN AVGIN
HUSEYIN AVGIN
17 yıl önce

bende senelerdir evimde yogurt mayalarım ve guzel olurdu fakat tasındım ve gaziantep e geldigimden beri hangi sutcuden alırsam alayım yaptıgım yogurtlar sunme yapıyor ve kasık degdikten sonra sulanıyor.nedenini birturlu anlayamadım.Ben sutu once kaynatıp 40 dereceye sogutup marketten aldıgım marka yogurtlarla mayalıyorum eskiden beri.Bu sitede gorunce dikkatimi cekti bende pastorize sutten deneyecegim..aceba diyorum bu sutculer sute bir hile mi yapıyorlar bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum.huseyinavgin@hotmail.com

serpilce
serpilce
17 yıl önce

icine bir cay kasigi da tuzot atin.tadina bayilacakiniz….

havva
havva
17 yıl önce

cook güzel bu salata bayildim yani evde hemen denedim tesekküler

gulden
gulden
17 yıl önce

merhaba
bende yogurt yapmayi deneyenlerdenim,dun yaptim vede guzel oldu.Amerikada buyuk boy yogurt yok cunku sevmiyorlar bu nedenle de is basa dustu..El emeginin tadi bi baska

neluda
neluda
17 yıl önce

selamlar 4 aylık oğlum için evde yoğurt mayalamak isitiyorum fakat bunu bi türlü tuturamıyorum.acaba eksik yaptığım bişeylermi var diye düşündüm internette arama yaptım ve sizin site karşıma çıktı. pratik ve denenmiş tariflerin olduğu güzel bi site hatta yorumlara açık olmasıda ayrıca hoşuma gitti.işte bu yüzdendirki bende şu makarna salatasına bi karışiyim dedim.bu salataya biber turşusu nane sumak ve pul biber çok yakışıyo ve ayrı bi lezzet katıyo. bence bide böyle deneyin pişman olmazsınız:)

zeynep
zeynep
17 yıl önce

merhaba,
bu tarifi biraz farklı bir damak tadıyla denemek isteyenler için ben de bir şey önermek istiyorum.

tarifteki kornişon turşusunu alman tipi seçin(bu turşuda sirke yerine tatlı bir tad alıyorsunuz). 2-3 kalın dilim salamı küçük küpler halinde doğrayın.tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra en son bir avuç kadar kuru nane ekleyin ve tekrar karıştırın.

ben buna bayılıyorum.umarım biri dener ve beğenir:)

begüm
begüm
17 yıl önce

merhaba ben bodrumdan begüm daha 16 yaşındayım annemin sayesinde çok güzel yemekler,tatlılar,kurabiye falan yapıyorum yani evde en sevdiğim yer mutfak belki yaşıma göre daha çok erken ama olsun ben çok seviyorum yemek yapmayı ve ilk yaptığım yemekler çok güzel oluyo bazen burdan tarifleri alıyorum bu tarifler için teşekkür ederim…:)

havva
havva
17 yıl önce

merhaba ben havva bu sıteyle daha yenı tanıstım cok guzel bır sıte cok tesekkur edıyorum sıze vede su anda saat burda gece yarısı olmak uzere bende sızın ev pıdesı tarıfınızı yaptım cok guzel gorunuyor hala yemedım sıze basarılar dılıyorum ben amsterdamdan yazıyırum ıyıı geceler

Melek Adelina Arifi
Melek Adelina Arifi
17 yıl önce

bu tarife bi ekleme yapicam, ben haftasonu yaptim yedim bisey eksik, bisey eksik derken soya sosu koydum – ve harika oldu! deneyin bence.. selamlar

noyan
noyan
17 yıl önce

merhaba, ben yogurt yaparken sorunlar yasamaya basladım.pastörize sutten yapiyorum ve sutteki vitaminler olmesin diye tamamen kaynatmıyorum.tencereye derece koyup 45 dereceye kadar ısıtıp sonra hemen mayaliyorum.hem homojen oluyor hemde cok lezzetli.fakat bu aralar 2 kez mayalanmadi.acaba havalar isindi ondan olabilirimi. teşekkürler. noyan

Tugbaa
Tugbaa
18 yıl önce

unuttum konservede haslanmis misirda cok guzel oluyor makara salatasina hem tad olarak hemde gorunutu affiyet olsun

Tugbaa
Tugbaa
18 yıl önce

makarna salatasini cok severim ama biz yogurt yerine mayonez kulaniyoz, bu tarifi bilen fazla yok, evde herkes mayonezli sevmedigi icin yogurtlu da yapabilirler bazen bildigim tarifleri okumak cok guzel sayenizde daha yeni teknikler oyreniorum, bide biz kucuk makarna kulanioz.

Nese
Nese
18 yıl önce

sevgili hatice,

siten harika. iyi ki buldum! bizim gibi yurt disinda yasayanlar icin ozellikle tam bir hazine.

hazir pastorize sutten yogurt yapmak isteyen arkadaslara, uzun zamandir evde yogurt yapan biri olarak tecrubemi paylasayim dedim.
cok yogurt tukettigimiz icin, ben bir kerede bir galon (3.7 litre) pastorize sutten yapiyorum. yaklasik 15 dakika kaynatmak yeterli. cabuk sogumasi icin tencereyi suya oturtabilirsiniz. mayalama anindaki sicaklik cok onemli. biraz sicakca ama cok degil, parmaginizin dayandigi sicaklikta olmali. yazin daha az maya yeterli, kisin birkac dolu kasik yogurt gerekiyor.
maya olarak icinde aktif kultur bulunan herhangi bir sade yogurt kullanilabilir.
yatmadan once guzelce kapatip sararsaniz, sabaha dolaba kaldirabilirsiniz.

afiyet olsun!

gül uğur
gül uğur
18 yıl önce

şu ana kadar birçok yemek tarifleri sitelerine girdim seninki kadar bende yakınlık ,gayret vesıcaklık uyandırmadı,nedeni de baştaki resim,annemden,teyzemden kelimeleri.Bunlar beni çocukluğuma götürdü,sana teşekkür ederim hatice

alp
alp
18 yıl önce

sag ol evde mutfak yok..
gökhan…

Quik
Quik
18 yıl önce

Merhaba
Arsivde makarna salatasina bakarken, yorumlarada gözüm kaydi. Nasil yogurt yaparsak lezzetli olur diye. Belki gec ama bir tip vermek istedim: Pastörize sütle yapacaginiz sütü koyun yogurduyla mayalarsaniz daha lezzetli olur.Kesinlikle koyunsu kokmuyor,garanti verebilirim:) Kolay gelsin.
Sevgiler

çiğdem
çiğdem
18 yıl önce

şimdiye kadar girdiğim yemek sitelerinin eniyisisiniz istediğim her tarifi bulabiliyorum ve hemen deniyorum ortaya çok lezzetli ve güzel şeyler çıkıyor başka yemek sitelerinden alıpta denediğim tarifler genelde çöpe giderdi çünkü tarifler eksik olurdu bunu portakalağacın da dolaştıkca daha iyi anlıyorum tesekkür ediyorum [çocuk menülerine ihtiyacım olduğunu belirtmek istiyorum çünkü yemek yemeyen bi oğlum var “””””””””

aytül
aytül
18 yıl önce

merhaba hatice hanım,
geçtiğimiz cumartesi günü pirinç salatası, makarna salatası ve otlu çörek tariflerinizi iş arkadaşlarıma yaptım. hepsi çok beğendi çok hafif olmuştular.değişik tarifleriniz için size teşekkür ederim. arkadaşlarıma ogün tahinli kek yapmıştım. bende sitedeki arkadaşlara bu tarifi vereyim.

tahinli kek

2 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket k.tozu
2.5 su bardağı un
6 çorba kaşığı tahin

yumurta ve şeker mikserlen çırpılır.
yoğurt ve yağ katılır sırasıyla, unu koyduktan
sonra tahinin 4 çorba kaşığı unlu karışıma eklenir.k.tozuda eklendikten sonra yağlanmış kalıba kek hamuru boşaltılır. diğer 2 çorba kaşığı tahin hamurun üzerine dökülüp 180 dereceli fırında pişirilir.

sevgilerle.

Elem
Elem
18 yıl önce

merhaba hatice
ben makarna salatasına dereotu ve 1-2 diş sarımsakta ekliyorum denemeni isterim
sevgilerimle

Elem

Nurgül
Nurgül
19 yıl önce

benide mail listenize ekler misiniz

Meltem Özer
19 yıl önce

müthiş bir site.. Ellerinize sağlık. Mutfakta zen grubundayım, sitenize de oradan ulaştım. ( Sevgili Tijen in kulakları çınlasın) O kadar şeker ki siteniz ne zaman sıkışsam siteye giriyorum.
Kardeşim de ev pastacılığına çok amatörce de olsa soyundu. Ona da önerileriniz dahilinde bir blogger site yapmaya çalışıyorum. Adı vanilya adresi ise http://www.vanilyabodrum.blogspot.com

Bazı tariflere sizin sitenizden ulaşabiliyoruz. Tam bir can kurtaran. Mesela “merzipan hamuru” Kardeşim ” Şimdi ben bunu nasıl bulcam deyince; “hiç merak etme ben bulurum deyip, hemen sitenize girdim ki; hiç yanılmadığımı gördüm…

Vala sağolun var olun. Ben bu kadar içten, kompleksiz ve bilgilendirici, paylaşımcı başka bir yemek sitesi görmedim. ( Mutfakta zen ayrı)

Buraya yazanların da ellerine sağlık.

Bu blogger ile de az uğraşmıyorum doğrusu. Siz bu konuda da yardım ediyorsunuz soranlara. Tebrik ediyorum sizi. Böyle paylaşımcı kişilikler kalmadı derken.. Sizin gibi örnekleri görmek insanın içine su serpiyor bu gittikçe kirlenen dünyada.

Size ve siteyi paylaşanlara sevgi ve saygılarımla..
Meltem Özer

ferda
ferda
19 yıl önce

merhabalar,
siteyi kuzenimden öğrendim ogünden beri devamlı bakıyorum hakkaten çok cici. hatta bugün güveç tarifini denedim çok güzel oldu. ben size resimlerdeki küçük kekleri döktüğünüz şekilli kek kalıplarınınerden temin ettiğinizi sorucaktım. teşekkürler hoşçakalın

deniz
deniz
19 yıl önce

eda allah razı olsun senden her yerde kuru pasta tarifi arıyodum.senin tarifini buldum, şimdi yapacam.

yesim
yesim
19 yıl önce

Bu siteyi cok begeniyorum, ve bos zamanlarimda hep buradayim bazen isim oluyor yine de basindan kalkamiyorum) Ben buradakiler gibi cok sey bilmiyorum, sadece karin doyuracak yemekler yapabiliyorum o kadar( buradaki muhabbetleri de hep okuyprum, uzun zamandir, yani 3 ay once gibi kesfettim keske daha once gorseydim dedim, hersey icin cok tesekkurler, Hatice sana daha once mail atmistim Kanada dan, bu sefer ben yazayim dedim. Ben rejim yapmak istiyordum ama(

sibel
sibel
19 yıl önce

bu siteyi görmekten mutluluk duydum.gerçekten tarifleriniz çok hoş ve pratik.Yeni tariflerden benide haberdar ederseniz çok sevinirim.
Hepinize kolay gelsin.

ebru ayis
ebru ayis
19 yıl önce

yillardir, boyle evde verdigim davetlerde hep tonbalikli, misirli, mantarli patates salatasi yapardim. artik benim bir butun olmustu o salata 🙂 bu sene kendimi asmaya karar verdim ve bu gece bu salatadan yaptim. eh beceremedim diyecek bir sey goremiyorum, aynen su foto kadar guzel oldu. tesekkur hatice bu aksam tum sofram portakalagaci ndan kurulmustu 🙂

hatice
hatice
19 yıl önce

eda, benim tariflerimin hepsini http://www.portakalagaci.com/oburcuk/category.html adresinde bulabilirsin. onun dışında ben de yeni tarif öğrendikçe yazıyorum siteye.

EDA AKKUŞ
19 yıl önce

HATİCE ABLA SANA BİR TARİF YOLLADIM VE AYRICA BENİM MAİL ADRESİME PRATİK YEMEK VE TATLI TARİFLERİ İSTEDİM AMA YOLLAMADIN NE ZAMAN YOLLARSIN MERAKLA BEKLİYORUM YOLLARSAN BENİ ÇOK SEVİNDİRİRSİN CEVABINI OLUMLU OLUMSUZ BEKLİYORUM

fatma çilsal
fatma çilsal
19 yıl önce

siteni çok beğendim. yeni yeni yemek yapmaya merak sardım. ellerine sağlık…

Ayse Oz
Ayse Oz
19 yıl önce

Bu aksam hemen deniyorum .. tesekkürler

hatice
hatice
19 yıl önce

Eda, tarifin için teşekkür ederim. deneyince yazarım siteye.

Ayşe hanım merhaba, ablam da pastörize süt kullandığını söyledi…

eda
eda
19 yıl önce

Merhaba Ayse Hanim,
Ben Almanya´da yasiyorum ve buranin yogurtlarini begenmedigimden (yemin ederim hicbir seye benzemiyor. Türk marketlerindekiler bile) kendi yogurdumu pastörize sütle yapiyorum. Diyet yogurt yaptigim da oluyor; Cok lezzetli ama yine de normal sütle yapilan yogurdu hicbir seye degismem.
Sevgilerimle

Ayse Oz
Ayse Oz
19 yıl önce

Hatice merhaba,

Yogurt tarifinde bahsettiğin 1 kg süt pastorize süt olabilir mi sence? Ev yogurdu cok leziz olur hakikaten, evet dersen hemen deneyeceğim..

Sevgiler,
Ayse

Ayse Oz
Ayse Oz
19 yıl önce

Hatice merhaba,

Yogurt tarifinde bahsettiğin 1 kg süt pastorize süt olabilir mi sence? Ev yogurdu cok leziz olur hakikaten, evet dersen hemen deneyeceğim..

Sevgiler,
Ays

eda
eda
19 yıl önce

merhaba hatice hanım; bende size kolay bir tarif vermek istiyorum
MALZEMELER:
1.5 su bardağı sanayağını eriteceğiz
1.5 su bardağı rendelenmiş peynirveya lor peyniri
2.5-3 su bardağı un
1 palet kabartma tozu
1 yumurta akı
yumurta sarısınıda üzerine sür.

Bunların hepsini karıştırıp güzel bir yoğurduktan sonra 0.5cm çapında ya yuvarlak şekil halinde veya pasta kalıpları yardımıyla yapıp çok az yağlı tepsiye diziyoruz ve üzerlerinede yumurta sarısını ve ya çörek otu veya susam serpip 175 veya 180 derecede altı ve üstü aynı derecede pişince çıkarıyoruz bu tarif aynen pastahanelerde satılan kuru pasta gibi oluyor inşallah beğenirsiniz AFİYET OLSUN eda

eda
eda
19 yıl önce

ben sizden şöyle evlendiğim zaman pratik olan çalışan bir bayan için kolayca önerebileceğiniz tarifler istiyorum bunları bana yazarsnız çok sevinirim

hatice
hatice
19 yıl önce

irem tarifin için çok teşekkürler. portakal ağacı’nın ispanya’daki bir okuyucusu da göndermişti bu tarifi. bir ara denemeye çalışacağım.

irem
irem
19 yıl önce

yeni bir tarif;
teyzemden ispanya’ya ait bir starter’i sizlerle paylasmak istedim: GAZPACHO ..

Blender’in icine domates,yesil biber
ufalanmis ekmek, salatalik atip az su zeytinyagi ve sirke ile iyice eziyorsunuz..
daha sonra corba kivaminda olacak sekilde soguk su ekliyorsunuz. 1 saat kadar dolapta beklettikten sonra bir kase icinde starter olarak servis yapabilirsiniz..
Ispanyada ozellikle yaz aylarinda cok meshur.. Karisimin icine blenderdan alindiktan sonra istenilirse kup kup dogranmis sogan , yine kucuk dogranmis biber ve kruton ekmek ilave edebilirsiniz..( ispanyollar boyle yiyorlar, bazilarida ekmek batirarak)..
Afiyet olsun..

b secil
b secil
19 yıl önce

merhaba haticecim,
ben bu saltayı yaparken yoğurt ve yoğurtlu mayonezi sarımsakla karıştırp ekliyorum.Tane mısır gerçekten bu salataya çok yakışıyor.Ben birde ufak küp küp salam ve ince kıyılmış dereotu ekliyorum. Ama uzun süredir markette yoğurtlu mayonezi bulamıyorum.

Elvira
Elvira
19 yıl önce

Hatice,

tesekkurler. ama su tamammen giderse, yogurt kuru olmaz mi? benim onceki deneylerimde yogurdun ustu sari bi sey oluyor, neden olabilir?

55
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x