İçeriğe geç

Portakal Soslu Kış Keki

Malzemeler:

  • 8 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • yarım tatlı kaşığı tuz
  • yarım tatlı kaşığı hindistan cevizi
  • bir tutam dövülmüş karanfil
  • 1,5 su bardağı kahverengi toz şeker (yoksa beyaz da olur ama imkan varsa kahverengi🧡)
  • 4 yumurta
  • 1,5 su bardağı süt

Portakallı Sos: Üçte bir su bardağı taze portakal suyu+2 yemek kaşığı toz şeker+1 yemek kaşığı tereyağını tavada ısıtıp 2 dakika soğutun.

Kekin Hazırlanması:
hazırlanması:

1. fırını 175C’ye getirin. yuvarlak bir kek kalıbını yağlayın. unu kabartma tozlarını, tarçını, yenibaharı, tuzu, hindistan cevizini, ve karanfili bir kaba alıp karıştırın.

2. tereyağını geniş bir kaba alıp mikser yardımıyla şeker ile birlikte 2 dakika çırpın. yumurtaları arada çırpmaya devam ederek teker teker ekleyin. mikseri en düşük hıza getirin. yavaş yavaş karıştırarak önce unlu karışımın yarısını ekleyin. sonra sütün yarısını koyun. unun kalan yarısını ekleyin. en son kalan sütü ekleyin.

3. karışımı kalıba yayın. kalıbı fırına koyun ve içi tamamen pişene kadar yaklaşık bir saat pişirin. (üstü çabuk pişerse ısıyı 150C’ye getirin.) kek pişince yağlı kağı serilmiş fırın telinde 20 dakika bekletin. keki kalıptan çıkarın ve tekrar tele alın. hafif ılıkken dilerseniz portakallı sos ile servis yapın.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

26 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
filız
filız
17 yıl önce

mrb ben ılk defa sıtenıze gırıyorum ve bayıldım doğrusu:)

hulliya
hulliya
17 yıl önce

MERHABALAR,
Siteniz harika, vallahi ben bilen kiskandim,
basarinizin artmasini diliyorum, hersey dort, dortluk, bu kadar samimi insana bi arada az rastliyorum, hepinizi tebrik ediyorum.
Verdiginiz tarifler harika, ama icli kofte heryerde degisik tariflerle, denemeye korkuyorum, Burda verilen tarifi oneriyormusunuz, yani irmikle,
cumartesi dogum gunum icin yapmak istiyorum.
Tsk ettim,
mutlaka tekrar gelicem, siteyi favorime ekliyorum.

Hulliya

jasmine
jasmine
18 yıl önce

Daha once pek cok siteye girdim.hicbirinde sizdeki samimiyeti bulamadim.tebrikler cok hos bir site

Snowwhite
Snowwhite
18 yıl önce

Merhaba Hatice,

Kek çok güzel görünüyor, yalnız bir şey kafama takıldı.
Tarifteki hindistancevizi bu kadar az konulduğuna göre bu muskat (hint cevizi) olabilir mi, bazen yabancı tarifleri uygularken çeviri hataları yapılabiliyor, o dergide de böyle bir çeviri hatası olmuş olabilir mi ne dersin?

sibel demir
sibel demir
18 yıl önce

Bir visne likoru tarifinden soz ediyorsunuz. Bana da gonderebilir misiniz bu tarifi. Aslinda ben visneyle sekeri guneste eriterek bir likor yapiyorum ama burada taze visne bulamadigim icin donuk olandan yaptim. Sanirim sekeri az oldu. Ickilerini de koydum. Nasil seker ekleyebilirim diye dusunuyorum.
Selamlar
Sibel

handan
handan
18 yıl önce

Siteyi çok beğendim.Ben yardım istiyorum sizlerden.15 gün sonra birhafta sonu bahçede arkadaşlarımı ağırlayacağım.Yalnış anlaşılmasın bahçe diyince villa filan değil.Eski ,hani şu bahçesinde ucu hep ıslak bir hortumu olan,hep gölge ve mutlaka asması olan o eski evlerden .arkadaşlarımıza mangal yapalım diyoruz.Çünkü herkes bu şehir hayatında böyle bir fırsatı apartmanlarda bulamıyor.Ancak mangalın yanına ne yapacağıma bir karar veremedim.ne önerirsiniz?

Hatice
Hatice
19 yıl önce

asya, muhtemelen 125gr’dır. un da içindeki sütten dolayı fazla gelmiyor. sana fazla gelirse biraz daha süt ekleyebilirsin.

asya
asya
19 yıl önce

selam hatice,bu kekteki margarin gram olarak ne kadara eşit olur.125gr olurmu birde unu fazla gelmezmi?sevgilerle

Hatice
Hatice
19 yıl önce

Sibelciğim, afiyet olsun. logo için de teşekkür ederim.

Sibel
19 yıl önce

Şahane! Şu anda bu nefis kek kahveme eşlik ediyor. Baharatlar keke çok yakıştı gerçekten! Ben üste glazür sürmedim, yanında krem şanti ile güzel gidiyor:) Ayrıca içine biraz damla çikolata attım. Harika oldu! Denemeyenlere, tereddüt edenlere öneririm.

Sevgiler Hatice! (yeni resim de çok şeker bu arada:) hele o minik kuşa bayıldım!

seda
seda
19 yıl önce

Arkadaşlar aranızda Baharatlı Kek’i deneyen var mı? Tadı nasıl oluyor?

zeynep koç
zeynep koç
19 yıl önce

yine ben Hatice ;

kuzu diyince aklıma yengemin yaptığı bir yemek geldi. çok pratik ve leziz.
kişi başına göre kuzu gerdan lazım soğanlar piyaz şeklinde doğrandıktan sonra gerdan soğan halka şeklinde doğranmış patates isteyen havuç katabilir tuz karabiber yağ ile harmanlayıp fırın poşetlerin içine koyup fırına sürüyorsunuz nefis oluyor.

BAHAR
BAHAR
19 yıl önce

hatice hanım merhaba yine harika tarifler var bugün dünden beri tık yoktu ama çok güzel cuma akşamı için mükemmel bir sofram olacak sayenizde teşekkkürler. sevgi ile kalın.

hatice
19 yıl önce

sorun yok gülçin, sadece kaldırmam gerekti. bu arada tarifi silinenlerden özür dilerim. zahmet olmazsa geri yazabilir misiniz?

hürrem merhaba, yorumun için çok teşekkürler!

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

ya hatice bir şey dikkatimi çekti meryemin fotoğrafını siteden kaldırdınmı yoksa benmi göremiyoum. çektiğin bir resmi siteye ekleyince kasldırmazdında şaşırdım bir sorun mu var?umarım yoktur.

sevgiler….

hürrem
hürrem
19 yıl önce

hatice selam, çalışan bir insan olmama rağmen siteni tanıdım ve de sıkca giriyorum. kıskanmadım desem yalan olur; demek ki,benim içimde de gizli kalmış böyle meraklar varmış zaten benim mutfağımda senin ailem gibi eski çok dolu. seni tebrik ediyor, başarılar diliyorum… hürrem

sami bansiya
sami bansiya
19 yıl önce

merhabalar
bir tarifte benden ” unsuz cukulatalı kek”
tarif cuisine at home dergisinden…
malzemeler 20 cm lik kalip icin verilmistir.
-80 ml su
-95 gr seker
-115 gr tereyag
-340 gr bitter cukulata
-80 ml likor( portakal ,visne olabilir)
-6 yumurta
once cukulatayi kucuk parcalara bol
firini 165 c ayarla
kek kalibini hazirla
baska bir kapta su ve sekeri karistirip erit
atesi kapatip tereyagini ve cukulatalari ekle
biraz eridikten sonra atesi ac 2 dakika karistir
karisimin icine once cirpilmis 6 yumurtayi sonra likoru ekleyip cirp( cok fazla degil)
karisimi kek kalibini icine dok ve kalibi ici su dolu baska bir kalibin icine yerlestir( pisirken sertlesmesini onleyecektir)keki su havuzunda 40-45 dakika pisir
afiyet olsun

hatice
19 yıl önce

öncelikle verilen tarifler için teşekkür ederim. üçü de denenmeye değer gibi gözüküyor.

keke gelince, baharatlı kek normal keklerin iki kat kadar. o kadar çok kabarıyor ki ben bir ara kalıptan taşacak diye korktum ama neyseki hiç taşmadı. 8 yemek kaşığı 113g’a denk geliyor. margarini eritmiyorsunuz. oda sıcaklığında olmalı. böylece kolay eziliyor. normalde ben mavi yeşil light margarin alıyorum ama doğruyu söylemem gerekirse evde margarin olmadığı için (annem neredeyse hiç almıyor artık) ben tereyağı ile yaptım. tarifin aslında da isterseniz üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz diyordu.

son olarak, hayır mailiniz mailbox’ımda gözükmüyor.

Gulcin
Gulcin
19 yıl önce

Merhaba Hatice,

Bu kekin benzerini yapiyorum icine 3 adet olgun hatta kararmis muz ezip katiyorum,sut koymuyorum
ayrica ceviz ekliyorum.Cok guzel oluyor. Ustelik uzun sure dayaniyor. Senin tarifinide deneyecegim.Kolay gelsin.

chef ferhat
chef ferhat
19 yıl önce

selam hatice kek tarifini denedim.çok güzel oldu .biz otelde içine çikolata parçaları atıyoruz ve servis esnasında pudra şekeri kullanıyoruz.ama vanilyalı ıce cream ile farklı bir lezzet ortaya çıkıyor.daha önceki mail’lerimi okudunmu merak ediyorum .cevap yazarsan sevinirim.başarılar

ZUHAL
ZUHAL
19 yıl önce

Merhaba Hatice,
Öncelikle tebrik ederim seni.Siten,yemek tariflerin ve özellikle iştah kabartan yemek fotoğrafların harika.Benimde ufak bir katkım olursa sevinirim.Yıllardır zevkle yaptığım ve arkadaşlarımın ağız tadıyla yediği Mozaik Pasta tarifimi paylaşmak istiyorum.1 derin tencerede 2 çorba kaşığı yag kızarmadan hafifçe eritilir.Üzerine 1 su bardağı toz şeker,3-4 çorba kaşığı kakao,1 yumurta,1 paket vanilya,2 su bardağı süt 2-3 dakika ateşte karıştırılılır.(ateş kapatılır)Ve 2 paket etibör bisküvi küçük küçük karelere bölünür ve bu karışıma katılarak iyice karıştırılır.İçine ceviz ve kuru üzümde katılırsa daha lezzetli olur.Sonra bu karışım folyo kağıdına dökülerek tabi katı bir karışım olmuş oluyor.Kağıdın kenarlarından bastırılırak uzun ve biraz genişçe bir rulo yapılıp buzlukta 3-4 saat donmaya bekleniyor.Ve kesilip afiyetle yeniliyor.

zuhal
zuhal
19 yıl önce

MERHABA HATİCE, SİTENDE İÇLİ KÖFTE TARİFİ OLMAYIŞI DİKKATİMİ ÇEKTİ. BU YAZACAĞIM TARİFİ YAYINLARSAN YANİ DENERSEN ÇOK MUTLU OLURUM.
ÖNCELİKLE HARC İÇİN NE KADAR BULGUR KULLANIRSAN YARISI KADAR İRMİK KULLAN. 2 SU BARDAĞI BULGURU ISLAT , YARIM SU BARDAĞI İRMİĞİ İLAVE EDİP YOĞUR. ÖTE YANDAN KIYMA İLE SOĞANI KAVUR İÇİNE CEVİZ DİLERSEN MAYDONOZ İLAVE ET.(BU İÇ BUZDOLABINDA 1 SAAT BEKLESİN) SONRA HARCI ELİNDE EŞİT PARÇALARA AYIR (2 CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE OLABİLİR:) ELİNİ ISLATIP PARMAĞINLA KÖFTELRİN İÇİNİ OYARAK AÇ VE HAZIRLADIĞIN İÇİ KOY VE AĞZINI KAPAT. YİNE YUVARLA . VE DİLERSEN KIZART DİLERSEN HAŞLA . AFİYETLE

Hulya
Hulya
19 yıl önce

Herkese Merhaba,size cok guzel ve pratik bir tarif vermek istiyorum. Geçen pazar günü caya misafirlerim geldi. 10 dk’da hazir oldu. Ve cok güzel oldu.
İRMİKLİ PUDİNGLİ PASTA
-9 dolu yemek kaşığı irmik
-9 dolu yemek kaşıgı toz şeker
-1lt. süt
-1 yemek kaşığı tereyağı/margarin
-2 yemek kaşığı hindistan cevizi
-1 paket vanilya
-1 paket potibör biskuvi (Ben sade olanini kullandim)
-Süslemek için tarçin ve ceviz
YAPILIŞI:Süt ve şeker bir tencerede kaynatilir. Sonra irmikler ilave edilir. Kariştirilarak 5 dk. pişirilir. Puding ocaktan alinir. İçine vanilya, tereyagi ve hindistan cevizi konulup, iyice karıştırılır. Bir borcama bir sira biskuvi dösenir. Üstüne pudingin yarisi dökülür. Tekrar bir sıra bisküvi ve kalan yarisi dökülür.Tarcin ve dövülmüş ceviz serpilir. Buzdolabinda sogumaya birakilir. Afiyet olsun

elvan baransel
elvan baransel
19 yıl önce

Sevgili Hatice,

Her sabah işe gelir gelmez önce siteni açıp yeni ne var diye bakıyorum. Ellerine sağlık. Bu kek de eminim diğerleri gibi çok güzel olacak. Yalnız bir sorum var. Ben bu kaşık hesabından hiç anlaman. Sekiz kaşık yağ tahminen kaç gram? Bir de hangi yağı kullanıyorsun. Sana veya diğer markaların kutuları mı? Vakit bulup yanıt verirsen sevinirim.

Sibel
19 yıl önce

İşte değişik ve hemen denemek istediğim bir tarif daha:)
Haticecim burada kullandığın yağı eriterek mi kullandın? Eritmeden 8 kaşık biraz fazla gibi geldi de.. Ya da gramajını verebilir misin?

Tesnim METE
Tesnim METE
19 yıl önce

Selam,eminim bu kekin tadi bir harikadir ,gecen sene Four Seasons Hotel’in yaz menusunde bulunan baharatli dondurmayi buyuk bir merakla denemistim,inanilmazdi.O tadi bu kekle yakalayabilecegimi dusunuyorum cunku dondurmanin icindeki tatlari hala hatirliyorum ve bu tarifte var 🙂 Harika !!

selametle Tesnim Mete

26
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x