İçeriğe geç

Domates Soslu Kuzu Pirzola (Videolu Tarif)

annem bu yemeği ablamın verdiği iftar için hazırladı. ben en çok tüm yemek için sadece bir yemek kaşığı zeytinyağı kullanılmasını sevdim.

8 kişilik

malzemeler:

  • 1,5kg kuzu pirzola
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet domates
  • 8 adet sivribiber
  • 6 diş sarımsak
  • 10 arpacık soğanı
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kekik

hazırlanması:

1. 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya koyun. pirzolaların altını, üstünü çevirerek, bıraktığı suyu çekene kadar kızartın. etlere bir tatlı kaşığı kekik ve 1 tatlı kaşığı karabiber serpin. (tuz eklemeyin, tuzu sosa koyacaksınız.)

2. etler kızarırken diğer taraftan domatesleri soyup fındık büyüklüğünde doğrayın. sivribiberlerin çekirdeklerini çıkarıp minik minik doğrayın. sarımsak ve soğanları soyup bütün olarak domateslere ve biberlere ekleyin. bu karışımı ayrı bir tavaya alıp domatesler ezilene kadar karıştırarak pişirin. piştikten sonra tuz ekleyin.

3. pirzolaların uç kısımlarına alimünyum folyo sarın. servis tabağı görevi görecek bir fırın kabına pirzolaları dizin. (folyolar sosa değmeyecek şekilde olmalı) bir kaşık yardımıyla sosu etlerin üzerine gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatın. eğer hemen servis yapmayacaksanız bu halde servise 15-20 dakika kalana kadar bekletin. servisten 20 dakika önce yemeği 200C fırında pişirin.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

17 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Kaan
Kaan
17 yıl önce

Ben ABD’de yasiyorum ve gecen hafte bu tarifi kullanarak misafirlerim ve esime , kuzu prizola pisirdim ve size cok tesekur ederim herkez yemegi cok begendi.

sibel
sibel
17 yıl önce

merhaba hatice
sayfanı keşfettiğimden beri mubtelası oldum diyebilirim.yemek yapmakla aram pek iyi değildi ama senin tariflerin ve masalarını görünce benimde mutfak aşkım başladı.iki küçük çocukla pek bişey yapamasamda elimden geldiğince bende yapıyorum ve çok beğeni topluyorum sana çok teşekkür ederim.

b secil
b secil
19 yıl önce

Haticecim,
dün akşam tarifi denedim anneciğinin ellerine sağlık gerçekten hem pratik hemde lezzetli…
sevgilerimle

Asli
Asli
19 yıl önce

Merhaba Hatice,
Verdigin tariflerden bazilarini denedim ve oldukca iyi sonuclar aldim. Ellerine saglik. Bu kadar degisik tarif varken istegim biraz basit gelebilir ama ben PIRINC PILAVI tarifi isteyecektim.
Bugune kadar 4 farkli tariften 4 defa pilav yaptim. Hicbirini tutturamadim.Ya lapa gibi oldu ya dibi tuttu. Benim gibi acemilerin yapabilecegi kolaylikta bir tarif verebilir misin? Bir de birsey rica edecegim tariflerine kac kisilik oldugunu da yazabilir misin? Ona gore gerekirse olculeri azaltabilelim.
Sevgiler Asli

melike
melike
19 yıl önce

cok tesekkur ederim gulcin ayni soruyu group a da sordum umarim okudunda beni yanllus anlamazsin cunki cvp ini biraz gec gordum..ve ilgin icin tekrar tesekkur ediyorum.
sevgiledr melike

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

evet çevremde tanıdığım yufkacılara bile sordum inan yapımı konusunda en ufak birşey öğrensem sana yazacağım.inşallah benim cevabıma gerek kalmadan denemen de başarılı olursun.çünkü çok istediğini biliyorum.kolay gelsin başarılar….

meral
meral
19 yıl önce

Gulcin cevabin icin tesekkurler yapinca sana yazarim .Gulcincigim senden gullacin yufkasinin yapimini istemistim dun yesim isminde bir arkadas gullac yorummunda tarifi yazmis bir onu deneyecegim bana kolay gibi gorundu biraz krepe benziyor
eger calisiyorsan sana iyi dinlenmeler hafta sonunda :))))
kendine iyi bak saglicakla kal

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

rica ederim lara umarım güzel olur kolay gelsin…

lara
lara
19 yıl önce

selam gülcin, hizli cevabin icin tesekkürler. Sonucu mutlaka bildirecegim…,hoscakal.

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

lara ölçüler türk kahvefincanı ölçüleriyle ince olacağını düşünüyorsan yukarıda dediğim gibi ölçüleri iki katına çıkartabilirsin.
sevgiler.
Gülçin.

lara
lara
19 yıl önce

kahve fincani ölcüsü türk kahve fincani mi? yoksa nescafe fincani mi? ( hani cay fincani diye anlandirilanlar) Simdiden cevaplar icin tesekkürler, sevgilerimle…..

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

günaydın meral,
ben bir kaç defa denedim.kek kuru olmuyor kalıbı yeterince yağlıyorum.ayrıca burada marketlerde satılan hazır keklerde zaten normal evde yapılan kekler kadar yağlı değil.marketlerde satılan keklere eş oluyor.hatta hemen yapıp kullandığın için daha taze ve leziz oluyor.ama kuru olacağını düşünüyorsan ben hiç denemedim ama içerisine biraz yağ katabilirsin…
umarım yardımcı olabildim meral kendine iyi bak.
Sevgiler
Gülçin :o)

meral
meral
19 yıl önce

gunaydinlar Gulcin bu pandispanya tarifinde sivi olarak sadece
yumurta var kek cok kuru olmuyormu ?

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

seevgili melike merhaba,
hatice şu bir kaç günü kendine ayırdığı için sırunu biraz geç cevaplandırır diye düşündüğüm için sana ben yardımcı olmak istedim.uamrım bir mahsuru yoktur.
1)Benmari usulü pişirme Sıcak su bulunan bir kaba, başka bir kap oturtarak narin besinleri pişirme usulüdür.genellikle çikolata yağ v.s. gibi eritilerek kullanılan gıdaların.
2)hazır kek yapımına gelince hatice bir yorumunda yazmıştı not almıştım ama hangisi hatırlamıyorum.5 yumurta, 5 kahve fincanı un, 5 kahve fincanı şeker, 1 paket kabartma tozunu karıştırıp yağlanmış yuvarlak bir kek kalıbında 175C’de pişirerek hazırlayabilirsin. daha kalın olmasını istersen tüm malzemeleri birer ölçü arttırabilirsin.bu pandispanya keki hazır kek gerektirecek tüm tariflerde kullanılabiliyor.en azından ben kullanıyorum sonuçlar mükemmel.
sevgili melike umarım yardımcı olabildim.mutlu günler….
sevgiler
Gülçin.

melike
melike
19 yıl önce

hatice sitene cok guzel harika is cikarmisin tebrik ederim sormak istedim iki sey var.
1. bazi tariflerinde benmarin usulu eritin seklinde yazmisin o kadar aramama ragmen ben sitende benmarin usulu eritmenin anlamini bulamadim yada gozumden kacti bir zahmet aciklarmisin nasil ben marin usulu eritiliyor
2. bulundum ulkede hazir kek satilmiyor senin tariflerin icin acaba ben hazir kek nasil yapa bilirim simdiden cok tesekkur ederim. umarim hersey gonlunce olur sevgiler melike

Zeyniye
Zeyniye
19 yıl önce

Merhaba Hatice,

siteni yeni kesfettim (tesadüfen), ve hastasi oldum diyebilirim 🙂 Hergün göz atmadan edemiyorum. Tebrik ederim seni, cok hamaratsin masallah 🙂

Normalde pirzolayi sevmem, ama senin tarifi mutlaka deneyecegim insallah. Cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik.

Almanya’dan sevgiler

feyza
feyza
19 yıl önce

haticecim,
bu yemeği dün akşamki misafirlerim için denedim. çok beğendiler. ben de pirzolayı servisi ve lezzeti güzel olduğu için seviyorum ama tavada pişirince hep son anda yapmak gerekiyor. ben de herşeyin önceden hazır olmasını istediğim için yemekli ve kalabalık misafirlere pek yapamıyordum. bu önceden hazırlayıp sonra fırınlama işi çok iyi oldu. lezzeti de harika. teşekkürler necla teyzecim…:)

17
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x