İçeriğe geç

jalapeno & alıç

Jalapeno

Alic

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

24 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
nuriertan
nuriertan
19 yıl önce

çok iyi bir site

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

önder bey merhab
geçenlerde ntv de yayılanan bir haberde olunmuştum.alıç meyvesinin Türkiye’de, Marmara, Karadeniz, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetiştiğini belirtmişlerdi.
Yemişen, akdiken, ekşi muşmula, edran, geviş gibi farklı isimleri vardır.belki bulunduğunuz yerde alıç adında değilde bu isimlerden biriyle biliniyordur.
hazır alıç konusu açılmışkende belirteyim.alıç faydalarını.kalbi kuvvetlendirir, damar sertliğine iyi gelir yatıştırıcı, zayıflatıcı, tansiyon düşürücü özelliklere sahip olduğunu biliyorum.annemim kilo problemi dolayısıyla kullanıyorduk. Kurumuş alıç yaprağı veya çiçeğinden 2 çay kaşığı alınıp 1 lt kaynar suda 20 dakika demlenir ve günde üç kere birer bardak içilir.aç karnına bağırsakların çalışması içinde önemli.
tabi nisan ve mayıs ayında çiçek ev yemiş verir diye biliyorum
umarım yardımcı olabildim.
sevgilerimle,
Gülçin.

Önder YILMAZ
19 yıl önce

Merhaba Arkadaşlar,

Şu alic meyvesi nerelerde yetişir. Ben orduluyum ama bizim buralarda nerelerde olur bilmiyorum. Ayrıca pazarlarda felan da satılırken görmedim. Tabaktaki hali bana biraz hurmayı andırdı.

Aslında gördüğüm bişi gibi geliyor ama dikkat etmediğimiz birşey sanırım. Karadeniz bölgesinde ot bile olsa yeniyor zaten…

Buralarda doğall bitkiler sayesinde uzun yaşıyor insanlar..

Neyse cevaplarınızı bekliyorum..

MUSTAFA FEVZİ ÖZKAN
MUSTAFA FEVZİ ÖZKAN
19 yıl önce

ALIÇ ÇOCUKLUĞUMUZUN ALTIN KOLYESİ
MANAVLARIN TEZGAH SÜSÜ
ŞİMDİ SAĞLIĞIMIZIN ALTIN ANAHTARI
DÜN ULUDAĞIN GÜNEY ETEKLERİNDEN TEKTEK TOPLADIK
ÇOK GÜZELDİ VE KURUTMAK İÇİN İPE DİZDİK
HAZİRAN AYINDA ÇİÇEK VE YAPRAKLARINI TOPLAYACAĞIM
kurutmanın başka bir yolu varmı ?

Gülümser
Gülümser
19 yıl önce

Hatice yaptın yine yapacağını!;)…ya da bende bir tuhaflık var, alıçları görünce gözlerim doldu hafiften:) Teşekkürler bu güzel duygular için…Ve böyle küçük detaylarda ortak bir geçmişimiz olduğunu görmek çok hoş arkadaşlar, size de arkadaşlığınız için teşekkürler:)
Gülümser

isil
isil
19 yıl önce

merhaba,
ben denemedim ama yapsaydim jalapeno biberlerinin icine peynir doldurup sonra da piyasada satilan pane harclarina bulayip kizartirdim. denerseniz sonucu bildirir misiniz arkadaslar?

bsecil
bsecil
19 yıl önce

haticecim,
kırmızı biberlerin içine tuzlu lor(biz kesik deriz),yumurta, maydanoz,ve soğanlı,karabiberli karısımla doldurup kızartırız.(hatta ben evliliğimin ilk yılında biberi görür görmez alıp yapayım demiştim ama acemilikle o kadar çok doldurmuşum ki içini, kızartırken yarısı dışarı çıkmıştı)

Birgül
Birgül
19 yıl önce

Bende jalapeno’yu acıdır diye eşime almıştım ama istediği gibi çıkmadığı için öylesine buzdolabında duruyor. Bende bu akşam içlerine peynir doldurup kızartayım. Daha önce yemiştin onlardan, sanırım yumurta ve una bulayıp kızartmak gerekir? Peynir olarak sanki labne-kaşar karığımı birşeydi??..Hay allah keşke yerken daha dikkatli inceleseydim…

Tesnim METE
Tesnim METE
19 yıl önce

Alici ilk gordugum zaman (okul hayatimin ilk veya ikinci yiliydi sanirim) komsumuzun buyuk oglu onlarin yenilebilen seyler degil,kolye olduguna inadirmisti.Sozunu bitirir bitirmez ipten bir tane koparip agzina attigi zaman ki saskinligimi siz dusunun artik 🙂 .Tadini cok severim ama ogretmenimizin okulun onunde satilan seylerden almayin onlar mikrolu seyler uyarisi nedeniyle cok cok az yiyebilmisimdir.Biraz sonra Ulus pazarina gidecegim bakalim bunlardan bulabilecek miyim :))

Sevgiler !!

Tesnim

Isil
Isil
19 yıl önce

Hatice merhaba,
Peynir olarak beyaz peynir gibi birsey koymuslardi. Ama ben denersem lor peyniri ile deneyecegim. Aslinda rendelenmis kasar koyulup galeta ununa bulayarak da kizartilabilir sanirim. Ay cok canim istedi simdi, soyle peynirlerin sunmesi aklima geldi de :)(eger denersen haberdar eder misin?)Bi de herkese hayirli ramazanlar dilerim, sanirim bugun senin sitenden sahur icin hamurlu birseyler hazirlayacagim. Sevgiler…

hatice
hatice
19 yıl önce

alıçın hepimizi çocukluğumuza götürmesi ne güzel. bu, fotoğrafı yayınlamaktaki amacıma ulaştım demektir.

ışıl, jalapeno’yu semt pazarından banu’nun küçük kırmızı biberlerle yapılan tarifini uygulamak için aldım. ama umarım sarıları ile de oluyordur. bir de bahsettiğin tarifte kullanılan peynirin türünü de belirtebilir misin?

ebru ayis
ebru ayis
19 yıl önce

yok; niye yanlis anliim ki 🙂 evet sanirim cicekleri ve yapraklari olabilir. migros ta filan arifoglu standi var ya, orada alic i cok rahat bulabilirsiniz mesela. sifali otlar standi yani. demek meyvesi de varmis.

yasemin
yasemin
19 yıl önce

ebru ayis yanlış anlama ama benim bildiğim kadarıyla alıç ağaç ta yetişiyor otu dediğin çiçekleri falan mı acaba

yasemin
yasemin
19 yıl önce

belki denemek isteyen olabilir.

Yumurtalı Fasulye ve Havuç Kavurması

Malzemeler:
Taze fasulye
3 yumurta
2 orta boy havuç
1 orta boy soğan
4 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz ve karabiber

HAZIRLANIŞI :
Fasulyeleri ayıklayıp, önce boyuna sonra enine bölün. Havuçları ufak küp şeklinde kesin. Birlikte 15-20 dakika kadar az tuzlu suda hafif diri kalacak gibi haşlayıp, süzün.
Soğanı ince doğrayıp, kızgın yağda pembeleştirin. Fasulye ve havuç ekleyerek, 10 dakika çevirin. Yumurtaları çukur bir kabın içinde karıştırıp tuz, biber ekip geniş bir tavaya dökün. Üzerine fasulye karışımını yayın.
Alt kısmı katılaşınca ateşi kısın ve ağzı kapalı odarak 6-7 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

afiyet olsun…

ebru ayis
ebru ayis
19 yıl önce

ben alici anneme iciriyorum. ama ben aktarlardan otunu aliyordum hep. kalp sagligi icin faydali oldugunu okumustum bir cok yerde. ama alicin boyle bisi oldugunu ilk defa duyuyorum, duymakla da kalmiyorum goruyorum 🙂 hatice hangi pazardan bu meyveler ? ben o kadar pazara gidiyorum bir kere bile rastlamadim. cok sasirdim gercekten de.

yasemin
yasemin
19 yıl önce

selam size yeni öğrendiğim salata tarifini gönderiyorum.

Havuç Salatası
Malzemeler:
6 adet havuç
1 çay bardağı mayonez
1 su bardağı süzme yoğurt
2 diş sarmısak
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
Tuz
Kırmızı biber
1 adet orta boy marul
1/2 demet maydanoz

HAZIRLANIŞI :
Havuçları yıkayıp üstlerini kazıdıktan sonra ince rendeleyin.
Mayonez, yoğurt, ezilmiş sarımsak, zeytinyağı, limon suyu, karabiber ve tuzu bir kapta karıştırın. Hazırladığnız sosu, rendelenmiş havuca ilave edip karıştırın.
Havuç salatasını servis tabağına yerleştirilmiş marul yapraklarının üzerine koyun.
Havuç salatasını kırmızı biber ve kıyılmış maydanoz ile süsleyip servis yapın.

afiyet olsun

yasemin
yasemin
19 yıl önce

arkadaşlar alıcı bende severim ama dikkatli olun yerken zehirlenme vakaları da oluyor

isil
isil
19 yıl önce

Merhaba Hatice,
Bu jalapeno biberini ben cok seviyorum ama buralarda (Ankara) rastlayamadim. Sen nereden aldin? Bi cafede biberlerin icine peynir doldurulup kizartilmis halini yemistim, harikaydi. Eger biberleri bulabilirsem denemek istiyorum. Guzel tarifler icin cok tesekkur ederim.

Gülçin
Gülçin
19 yıl önce

ilkokuldayken okul yönetimi kapıdaki satıcılardan kesinlikle birşeyler alınmasını yasaklamışlardı.ama biz istisnasız alıç mevsimi gelip satılmaya başladığı andan itibaren paramızı alıca yatırırdık.çoğu zamanda harçlıklarımızı birleştirir (sırf birazdaha fazla olsun diye) öyle alırdık.alıcı bilmeyen çok insanla karşılaştım ama sevmeyen birine hiç rastlamadım.ben çok severim şimdi sanki yemiş gibi oldum teşekkürler 🙂

yasemin
yasemin
19 yıl önce

selam hatice eskiden bende dalından toplar yerdim ama artık bulamıyorum hem tadını hem de görüntüsünü unutmuştum hatırlattığın için sağol

Tuba
Tuba
19 yıl önce

Selam Hatice,
Alic’i gorunce bende hatirladim, ipe dizili hep satarlardi okul onlerinde ama adinin alic oldugunu bilmiyordum. Bu arada bugun gelen misafirlere krem santili elmali kek ve kisir yaptim. Misafirler kekin tarifini istediler, ben de veririm dedim (tarifi vermeme gerek yok kisa yoldan bu website i herkese reklam yapiyorum) kisir da cok begenildi, annem bastan beceremem sandi cunku kisir ilk defa denedim bugun, ama yedikten sonra fikrini degistirdi. Artik kisiri hep bana yaptiracakmis 🙂
Tarifler icin cok tesekkurler, Allah razi olsun.

nesrin
nesrin
19 yıl önce

Sagolasin hatice,
alici gorunce bende cocuklugumu hatirladim…ne iyi ettinde hatirlattin ….sana ayrica tesekkur etmek istedim sadece benide mail grubuna dahil edebilirsen sevinirim .saglicakla kalin
nesrin

Fatma
Fatma
19 yıl önce

Ya ilk once resimlere bakıp,sonra da altlarındaki notlarını okumaya alışmışım.Niye bu resimlerin notları yok:)
Buyuk şehirlerin avantajları,ne ararsan bulabilirsin.Küçük şehirlerde bu tur şeyleri bulmak mumkun değil.Gerçi alıç burdaki daglarda,yol kenarlarında mevcuttur,çok fazla yemek isteyen dağda yuruyuşe çıkabilir:)
Bu arada bu alıçlar çok kurtlu olur ha :)))

Sude
Sude
19 yıl önce

Haticecim sagolasin alici o kadar ozlemisim ki… Kokusu burnuma geldi.

24
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x