İçeriğe geç

teyzemlerle iftar

Teyzemle_iftar

ben yarın akşam vereceğim ayın ilk daveti için endişelene dururken- aslında bütün yemekleri anneme yaptırıp, Allah seni başımızdan eksik etmesin diye dua ederken neden endişelendiğimi de bilmiyorum- ablam ayın üçüncü yemekli davetini verdi. bu akşam biz ve teyzemler ona iftara gittik. ablamın bu akşamki menüsü;

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

21 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
esra
esra
16 yıl önce

yemekler süper ellerinize sağlık…

Karolina
Karolina
17 yıl önce

Merhaba!

Turk yemekleri bayiliyorum:) Polonyaliyim bu yuzden yemeklerinizi hazirlamaya daha ogrenmeye basladim ama hirsli bir ogrenciyim. Umarim zamanda hersey pisirebilecem.Bana gercek turk yemeklerin kanunlari yollarsaniz cok memnun olacam.

Kolay gelsin mutfakta;)

Karolina

fatma
fatma
17 yıl önce

penir tatlısı tarifi arıyorum ve polenta tarifi arıyorum teşekkürler

mutfakkedisi
mutfakkedisi
17 yıl önce

bu icli köfteler haslaninca tekrar kizartiliyormu acaba ???yardimci olursaniz sevinirim

Nuray
Nuray
18 yıl önce

Merhaba hep beraber 🙂

Ayca senin verdigin tarif harika bir tarifmis.Bugün büyük bir zevkle ilk kez icli köfteyi yapmaya denedim ve tadi,sekli,semali süper oldu.Ayni tanidiklarimda yedigimki gibi.Tek elestirim,o da olumsuz sayilmaz,ici icin cok daha az yag kullanirsa daha lezzetli olur.Ama bu tarifi denemek isteyene,canli denemeden 10 puan.
Herkese afiyet seker olsun 😉

necla
necla
18 yıl önce

balıkesir höşmeriminin tarifini arıyorum ama bulamıyorum sizden ricam bi verseniz

ZeynepY
ZeynepY
19 yıl önce

Tesekkur ederim. Ilk firsatta denemeye calisacagim 🙂

Ayca
Ayca
19 yıl önce

Merhaba Zeynep, yukarda yazdigin tarif benim bildigim icli kofteye cok benziyor ama hamurunda sogan olmasi biraz degisik. Ben Adana usulu klasik icli kofte tarifini yaziyorum. Bu tarifi Cukurova Yemekleri kitabimdan aldim. Icli kofte konusunda uzman diyebilecegim teyzemin tarifi de bununla ayni. (O da zamaninda anneannemden ogrenmis) Ben bir kac kere denedim.

Malzemeler:
Disi:
200 gr. dovulmus et (yagsiz dana eti iyi oluyor)
2 su bardagi bulgur (ince esmer bulgur)
1 su bardagi un (bardagin 1/4’une un yerine irmik koyabilirsiniz)
1 yumurta, 1 tatli kasigi biber salcasi
2 cay kasigi kimyon, karabiber
3 cay kasigi tuz, 1 su bardagi su
Ici: 500gr. kuzu kiyma, 500gr. sogan
250gr. tereyag, tuz, karabiber,
1 tatli kasigi biber salcasi,
2-3 cay kasigi kirmizi pul biber
Yapilisi:
Ici: Bir gece onceden hazirlanir. Ince dogranmis sogan ve kiyma ayni anda tereyaginda suyunu cekene kadar kavrulur. Tuz konur. Biber salcasi, karabiber, kirmizi biber ilave edilir. Sogutulur. Buzdalabinda bir gece bekletilir. Gerekirse dondurulur.
Hamur: Bulgur 1 bardak suyla islatilip tuz, karabiber, kimyon ve salca ile yogurulur. Et un ve yumurta konup yogurulmaya devam edilir. (yogururken gerekirse suyla islatilabilir)

Ceviz buyuklugunde parcalar alinir. Elimizi buzlu suda islatarak ince acilir. Ic konur, agzi kapatilir ve avuc icinde kubbe (yarim kure) sekline getirilir. Tuzlu ve sirkeli suda kofteler haslanir.

ZeynepY
ZeynepY
19 yıl önce

Merhaba,
Yine ben. Icli kofte tarifini aramaya devam ederken Kilis Valiligi’nin internet sitesinde su tarifi buldum. Tarif orada olduguna gore dogru olmali. Yine de bir onayiniza sunmak istiyorum. Benim icin cok onemli de…

40 gr. fistik içi veya ceviz içi,
1 çay kasigi tuz,
1 çay kasigi karabiber,
1 çay kasigi tozbiber,
1 çay bardagi pulbiber,
300 gr. az yagli kiyma,
200 gr. sogan,
Hamurun Içindekiler:
100 gr. simit(köftelik bulgur),
50 gr. çig köftelik et,
1 çay kasigi karabiber,
40 gr. haslanmis patates,
1 çig yumurta,
2 çay kasigi tuz,
2 sogan,

HAZIRLANISI:

ETIN HAZIRLANISI: Et, önce pisirme kivamina gelinceye kadar kavrulur. Soganlar ince ince dogranip etin üstüne eklenir. Daha sonra iyice kavrulur ve baharat çesitleri, fistik veya ceviz katilarak kavrulmaya devam edilir. Sonra ocaktan indirilip beklemeye birakilir.

HAMURUN HAZIRLANISI: Hamurun içindeki malzemelerin hepsi katilarak, içine sogan rendelenip iyice yogurulur.

KÖFTENIN HAZIRLANISI: Yogurulan hamurdan ceviz büyüklügünde koparilip, avuç içinde top haline getirilir. Isaret parmagi ile oyulup hazirlanmis karisim içerisine konulur ve agzi kapatilir. Yumurta sekline gelinceye kadar yuvarlanarak, ayçiçek yaginda kizartilir.

http://www.kilis.gov.tr/icli_kofte.htm

ZeynepY
ZeynepY
19 yıl önce

Icli kofte konusunda basarili ve tam bir tarif verebilir misiniz? Su ana kadar sitede 2 tarife rastladim, ama hangisinin daha iyi bir netice vereceginden emin olamadim. Tabi bir de malzemelerin hepsi icin bir olcu olursa cok sevinirim. Tesekkur.

fatma
fatma
19 yıl önce

hayriye ,zuhal hanimin icli kofte tarifide cok guzel ama ben daha degisik icli kofte tarifi vereyim denediginde cok memnun kalacaksin, ama yanliz ca bu icli kofteyi kizartabiliyorsun ;
1kilo ince koftelik bulgur,6yumurta,6haslanmis patates,bir avuc un ,tuz,ve bolca tuzot,biber salcasi,ICI ICIN:soganlar cok ince dogranip,kavrulur,kiyma konulup kavrulur,salca maydonos ,tuz koyup kavur bu ici soguk olucak
YAPILISI;bulgur sicak suda islatilir tuzla,bekletilir, iyice soguyunca yumurtalar kirilirhaslanip ezilmis patatesler ilave edilir,salca tuzot,un ilave edilip iyice yogrulur, cevizden buyuk parcalar alinir, ici oyularak bir seker kasigi icten konulur ve agzi kapatilir,derin dondurucuya konur donduktan sonra uzun sure sakliyabilirsiniz( bu arada kiyma derin dorucudan cikmamis olursa daha guzel olur)yada hemen pisirebilirsiniz ,arzunuza kalmis saygilar…

hatice
19 yıl önce

hayriye hanım merhaba,
içli köfteyi zuhal hanım vermişti. tarifi burada.

Hayriye
Hayriye
19 yıl önce

Hatice hanım ve arkadaşlar merhaba,
Ben tariflerden bazılarını denedim çok güzel oldu. Bulabilirseniz içli köftenin tarifini siteye eklerseniz çok sevinirim. Hayırlı ramazanlar,

zynep
zynep
19 yıl önce

herkese merhabalar,
uzun zamandır siteye bakamıyordum çünkü gece gündüz geçen yoğun çalışmalardan sonra portakalagacına bakayım dedim ama yaklasık 1 aydır siteye ugrayamayan ben neler kaçırmışım neler….
ama site her zamanki gibi super masallahh:DDD
haticecim kendine dikkat et ve soguk gunler yaklasırken acaba sicacık iyi gelen içeceklerden de sitede tarif verebilirsen çok sevinirim hani yazın bolca meybuzundan denediğim içid:))

ve arama bolumune gelince “” tırnak tum arama motorlarında kullanabılırsınız orneğin sadece çin (ulke olan) aratıyorsunuz ama arama motorları için olan kelimeleri de getiriyor cunku içinde çin geçiyor:D bu sebepten “” tırnak içinde yazarsanız sadece o kelimeler gelir… sadece kısa 1 not vermek istedim…
gorusmek uzere
zynep
🙂

hatice
19 yıl önce

muzaffer hanım bahsettiğinz arşivleme yöntemi üzerinde çalışacağım. ben onu yapana kadar yan taraftaki aramaya bulmaya çalıştığınız kelimeyi çift tırnak içerisinde yazarsanız “peynir tatlısı” şeklinde sadece o tarifi getirir. (gerçi peynir tatlısı sitede yok)

meryem hanım, yorumunuz için teşekkür ederim. http://groups.yahoo.com/group/portakalagaci/ adresinden üye olabilirsiniz.

Meryem Yavuz
19 yıl önce

Hatice Hanım, Merhaba sitenizi çok uzun zamandır takip ediyor ve çok beğeniyorum herşey içten ve doğal eminim bir çok kişiden çok dualar alıyorsunuzdur. Sitenize bende eğer mümkünse üye olmak istiyorum çok teşekkür ederim. Kendinize iyi bakın

şule
şule
19 yıl önce

Kusura bakmayın yanlış hitap ettiğim için. Umarım böyle bir arama yöntemine en kısa zamanda kavuşuruz.

muzaffer uğurhan
muzaffer uğurhan
19 yıl önce

önce cinsiyetimi düzelteyim ben bayanım.
Bahsettiğiniz arama şekli aradığınız kelimenin siteniz sayfalarının getirilmesi şeklinde. Benim istediğim arama ise yemek adını vererek o yemeğin tarifinin gelmesi. Örneğin peynir tatlısı diyorum içinde peynir gelen sayfalar geliyor.Teşekkürler.

şule
şule
19 yıl önce

Muzaffer bey sağ tarafta Arama diye bir yer var. Yorumların altında, takvimin üstünde oraya yemek ismini yazıp arattırabilirsiniz.

Muzaffer Uğurhan
Muzaffer Uğurhan
19 yıl önce

Sitenizi çok beğeniyorum.Arkadaşlarımada sitenizin adresini verdim. Yemekleriniz titizlikle yapılmış. Tebrik ediyorum.
Eğer yemeklerinizin adına göre arama imkanı bulabilirsek sevinirim.Sevgilerimle….

Gul
Gul
19 yıl önce

Hepinize afiyet olsun. Cok guzel bir sofra olmus. Kizim da cok begendigini yazmami istedi. Ayse Hanim Allah kabul etsin verdiginiz iftarlari. Gullac icin bir tarifiniz varsa verebilirseniz pek cok kisi cok memnun olacak sanirim. Burada hazirini bulabiliyoruz (2-3 saat arabayla seyahatten sonra) ama cok taze olmuyor. Tesekkurler.

21
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x