İçeriğe geç

yaprak nasıl sarılır?

pazar günü bu defa arkadaşlarım bize iftara geliyorlar. dünden beri annemle onlar için menü hazırlamaya çalışıyoruz. şu ana kadar menü üç kez değişti. bu yüzden pazar gününden önce menüyü yayınlamamayı düşünüyorum. ama siteyi okuyan ve gelecek olan arkadaşlarımın içi rahat olsun, inşallah güzel şeylerle karşılaşacaklar. bugün onlar için annemle yaprak sararken, okuyuculardan yaprağın sarılma aşamalarını göstermemi isteyen yorumlar aldığımı hatırladım. bunun üzerine annemin bir tanesini sarışını fotoğrafladım. eğer anlamadığınız bir aşama olursa sorabilirsiniz. bir de tencerenin en üzerini yapraklar pişerken kararmasın diye tekrar asma yaprağı ile kapatmayı unutmayın.

not: bu hafta tüm okuyucuların birbirlerine yardım çabalarını izlemek çok mutluluk vericiydi. bundan sonra gelen sorularda da sizin de deneyimlerinizi öğrenmek hepimiz için çok yararlı olacak. bu vesile ile belki suskun okuyucular da siteye daha çok katılırlar.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

22 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Hakan Dündar
Hakan Dündar
16 yıl önce

Almanyadan ariyorum arkadaslarima yaprak dolmasi yedirecegim ve fotograflara bayildim…ellerinize saglik…simdi yemek yapmaya gidiyorum…umarim iyi birsey cikar….Selamlar, hakan dündar

pelincik
pelincik
17 yıl önce

merhaba,
o resimdeki eller senin mi??
bana çok uğraşmış, didinmiş, pişmiş, olgunlaşmış bir insan izlenimi verdiler. ama sonuca da ulaşmış görünüyor.
eller ruhun aynasıdır sevgili hatice…
her kim bu ellere sahipse, ona derim ki, o sarmalarda görünmeyen bir malzeme daha var… acaba nedir??

fatma
fatma
17 yıl önce

merhaba hatice yaptıklarına hayranım gerçekten,inşallah herşey gönlünce olur.Benim sana bazı sorularım var bunlara püf noktalarıda diyebiliriz eğer cevap verirsen çok mutlu olurum.Kek ve kurabiyede ki un kokusunun olmaması için ne yapılır.Puaçaların nar gibi kızarması için ne yapmalıyım bazen yumurta yetersiz geliyor.Sorularım daha vardı ama yazmaya başlayınca unuttum.Şimdiden teşekkürler

derya
derya
17 yıl önce

ellerinize sağlık çok güzel görünüyorlar.muska şeklindeki sarma biçiminede bayıldım doğrusu.yapan elleriniz dert görmesin.hoşçakalınnn.

asenc
asenc
17 yıl önce

ancak bu kadar guzel anlatilabilirdi… annenin o pamuk ellerinden opuyorum… gecenin bu vaktinde sarma yapmaya calisiyorum:) isin komik yani bunu yapmak icin makine almistim ama ne yazik ki onlarin yaptiklarindan farkli… sanirim aldatildim… sans eseri google da yazdim… yaprak nasil sarilir diye? ama hic umudum yoktu:( inanin cok isime yarayacak… umarim benimkiler de o tenceredekiler kadar guzel gorunur… benim sarmalarimin bir eksigi olacak sanirim:( annelerin yemeklere kattigi o essiz lezzet!!!!!!!

meryem
meryem
17 yıl önce

yemeklerinizi pek deneme fırsatım olmadı ama tariflerden belli ki çok güzel aynı zamanda özenilerek hazırlanmış sizi hep takip ediyor ve teşekkür ediyorum ellerinize sağlık

betül
betül
18 yıl önce

walla süpersiniz sayfayı okurken bile ağzımın suyu aktı…oruçluyumda zaten bende yaprağı ekmek tahtasının üstünde sarıyorum.düz zemin olduğundan daha kolay sarılıyo

elif selcen atak
elif selcen atak
18 yıl önce

merhaba, sitenizle ve sizinle tanıştığıma cok memnun oldum. dünyama yeni bir boyut kattınız. teşekkür ederim.
sarmanın içi nasıl hazırlanıyor, onu da öğrenebilir miyim. şimdiden teşekkür ederim.

ayşegül
ayşegül
18 yıl önce

gerçekçi güzel ve tarifler için teşekkürler.Bundan sonra sizinleyim.

CANAN ALYÜZ
CANAN ALYÜZ
18 yıl önce

ne kadar güzel ve samimi bir siteniz var. sizi tebrik etmek istiyorum. Güzel tarifleriniz için çok teşekkürler.

Hatice
19 yıl önce

Hafize merhaba, arkadaşının bahsettiği ekmeği buraya tıklayarak bulabilirsin.

Gamze, güzel olmalarına sevindim, sağol yorumun için.

GAMZE
GAMZE
19 yıl önce

Merhaba sevgili Hatice sitenin uzun zamandir takip ediyorum ama simdiye kadar hicbirseyi denememistim, bayram icin tatli ariyordum ve yogurt tatlisini denemek istedim ve harika oldu tadina bakanlarda birer tabak daha isteyip tarifini aldilar,cok tesekkrler ben almanyadan GAMZE Iyi Bayramlar!…

Hafize
Hafize
19 yıl önce

selam hatice,
dün is arkadasim firinda ekmek yapmis cok
lezzetli ismini sordum “kete” dedi …
internetde bulamadim keklerden baska 🙁
tarifini söyle dedi : un kavruluyormus sonra mayali hamurla yoguruyormus
simdiden tsk ederim
saygilarimla
hafize

gezgin
gezgin
19 yıl önce

merhaba ben sitenisin sessiz takipcilerindenim bir sorum olacakti ;kis icin hazirlanan yapraklarin pismesi biraz daha zor oluyo ,duduklude pisirme imkani varsa bunu nasil yapabilirim daha once duduklude hic yaprak sarmasi pisirmedim ,beni nelere dikkatetmem gerektigine dair bilgilendirirseniz cok sevinnirim ;tesekkurler

haluk
19 yıl önce

Hatice kolay gelsin

Ramazanın başında yazdığım iftar ve sahurdan bahsedersen iyi olur anlamındaki mailimi zaten çok ama çok iyi düşünerek yapmışsın tebrik ediyorum.

Sadece iftar ve sahurdan bahsetmekle kalmayp portakal ağacı müdavimlerini deniz feneri gibi bir gönül kuruluşu aracılığı ile hayra davet etmen çok mükemmel oldu.

Böylece portakala ağacımız adeta bir mahya gibi ramazanlık portakal ağacı oldu

tebrik ediyorum.

Hayırda yarışmanın güzel bir örneğini verdin ve hepimizi hayra teşvik ettin

bu arada menajeriniz 🙂 üzerine yoğun bir kamu oyu baskısı uygulayıp o izni inşaallah alacağım.

çünkü bu gayreti duyarak hayatlarına yeni kapılarak açacak binlerle insan var.

inanınki ben bunu bir yemek tarifinin veya bir önlük satmanın çok ötesinde bir olay olarak görüyorum.

tekrar tekrar ramazanınızı tebrik ediyor, tamam haluk amca babam izin verdi diyeceğiniz günü iple çekiyorum.

selamünaleyküm

Tesnim METE
Tesnim METE
19 yıl önce

Sevgili Huda ve deniz a gercekten cok tesekkurler tabak hic aklima gelmemisti.Bu arada pirinclerin kaygan olabilecegini de simdi ogrendim 🙂 cook tesekkurler.

Sevgiler !!
Tesnim

deniz a
deniz a
19 yıl önce

bence de bir tabagin icinde sarmak cok daha kolay, elde sarmak epey deneyimli olanlara ozgu, ben kendimi oyle usta saymiyorum. etli sarma daha kolay elde sarilir bence, ama pirincler kaygan oldunudan tabakta sarmak en guvenlisi

Huda
Huda
19 yıl önce

tesnim’cim,
soruyu sevgili hatice’ye sordun ama ben kendi deneyimide paylasmak istedim seninle.yapragi her zaman genis yaygan bir tabakta sararim ve gorunusleri cok ama cok guzel olur,her zaman sorarlar nasil sardigimi.bir zeminin ustunde sarmak cok daha kolay oluyor ve istedigin sekilde ince ,uzun , kalin sarabiliyorsun.
simdiden kolay gelsin..

Tesnim METE
Tesnim METE
19 yıl önce

Sevgili Hatice,bu konuda kor cahil olan benim icin cok iyi oldu cok tesekkurler,artik bahanem kalmadi bilmiyorum diye 🙂 siteyi takip ettigimi bilen arkadaslarim ilk is benden sarma isterler herhalde.Bir sorum olacak artik bu kadar fotografa tekrar soru sormak olur mu diyeceksin ama,elimde degil masada sarsam olur herhalde degil mi?Bu arada sarma icini koymus oldugunuz tencereden bende de var,cok memnunum ama kucuk boyunun icindeki kirmizi yuvarlak kayboldu hala onu ariyorum,kimsenin basina boyle bir sey geldi mi cok merak ediyorum dogrusu :)))

Sevgiler !!
Tesnim

hatice
hatice
19 yıl önce

bu konuyu daha fazla okuyucuyu merakta bırakmadan açıklayayım; portakal ağacı mail listesi yahoogroups’ta geçen mart ayında kuruldu.(http://groups.yahoo.com/group/portakalagaci/) eylül ayının başına kadar üyelere, yeni tarif yazdıkça bir mail gönderdim. ancak sonradan insanların böyle bir mail almak istemedikleri, listeyi farklı düşündükleri yorumları aldım. ben de ne yapacağıma karar verene kadar mail yollamayı kestim.

benim okuyuculardan asıl öğrenmek istediğim bu listeye aylık veya 15 günde bir göndereceğim maillerde ne görmek istedikleri. (zaten artık neredeyse hergün tarif yazdığım için uyarı mailine gerek kalmadı diye düşünüyorum.) üye olmak isterseniz lütfen yukarıdaki linkten “join this group” yazısına tıklayın. listeyi herkesin birbirine tarif göndereceği bir ortama dönüştürmek istemiyorum çünkü böyle çok fazla mail listesi var ve böyle bir listeyi yönetmek çok zaman ister. aygül bana bu açıklamayı yazmamı hatırlattığın için çok teşekkürler!

nesrin
nesrin
19 yıl önce

bende aygul gibi bu konunun meraki icerisindeyim…eger boyle bir grup varsa bende dahil olmak isterim..tesekkurler
nesrin

Aygül
Aygül
19 yıl önce

hatice herhalde ilk defa sitene koyduğun bir şeyi herkesten önce yakalıyorum :))) sarmalar harika görünüyor. annenin ellerine sağlık.
ben şu mail listesini sormak istiyorum. belki daha önce açıkladın ama ben kaçırdım. bir grup mu söz konusu. öyleyse beni de ekler misin? teşekkürler

22
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x