
teyzem için yaptığım tatlı bu. tarifi 9 ay önce yazmıştı Sevgi hanım. ben de deneyeceğime söz vermiştim. ben nasıl birşey olacak diye merakla beklerken aynı cheesecake gibi ama ondan çok daha hafif bir tatlı oldu. tarif için çok teşekkürler Sevgi hanım! (mine de bugün kasekuchen yapmış! onun fotoğrafı da harika gözüküyor.)
malzemeler:
hamur için;
- 1 yumurta
- 75 gr toz şeker
- 125 gr yumuşak margarin
- 2.5 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
üzeri için;
birinci karışım:
- yarım kg yoğurt
- 250 gr tatlı lor
- yarım kilo süt
ikinci karışım:
- 2 yumurta
- 1 nescafe fincanı sıvı yağ
- 200 gr toz şeker
- 1 paket vanilyalı puding
üzeri için:
- hindistan cevizi ve mandalina (veya herhangi bir sos)
hazırlanması:
- hamur malzemesini yoğurup önceden yağlanmış kelepçeli kek kalıbına döşeyin.
- fırını 180C’ye getirin. birinci karışımı bir kapta karıştırın. ikinci karışımı da ayrı bir kapta karıştırın. daha sonra bu ikisini birbiri ile karıştırın. (sıvı bir karışım olacak) bu karışımı kalıptaki hamurun üzerine dökün.
- fırında yaklaşık bir saat üst karışım katılaşıp kenarları hafif yanmaya başlayana kadar pişirin. (benimki biraz daha kısa sürdü.) pişince fırını kapatın, içinden çıkarmayıp 1 saat daha bekletin. ertesi gün kalıptan çıkarıp servis yapın.