İçeriğe geç

karamelize nektarinli lorlu cheesecake
şeftalili ve bademli muffin
şeftalili ve böğürtlenli pay

Seftali

Büyük gün geldi. Türkçe bloglar arasında organize ettiğimiz yemek etkinliğimizin ilk günü için internette değişik tarifler yayınlanmaya başladı.  Şeftali-YE’nin 15 Ağustos’a denk gelmesine özellikle dikkat ettim. Çünkü bugün aynı zamanda Portakal Ağacı’nın 2. yaş günü! Bu iki yılda benim hayatımda -ablamın Amerika’dan dönmesi dışında- çok fazla bir değişiklik olmadı, muhtemelen hayatımdaki en büyük değişiklik site sayesinde pek çok yeni arkadaş edinmemdir. Umarım bundan sonraki yıllarda siteyi daha güzel olaylar bekliyordur. Bugün pek çok türkçe blogda  birbirinden güzel şeftalili tarifleri görebilirsiniz. Akşama doğru hepsi yayınlanınca portakal ağacı’nda sitelerin bir özetini görebileceksiniz.

Ben geçen haftamı tarifler arasında seçim yapmaya çalışmakla geçirdim. Sonunda sayıyı sekize indirmeyi başardım. Hafta sonu olunca da hazır büyükbabamlar bizde misafirken -evde ikram edecek birileri olunca harika oluyor- üç tarif denedim. Tariflerden ilki forumdaki bir tariften uyarlama, diğeri bbc good food dergisinden, sonuncusu da epicurious.com’dan.

Karamelize nektarinli lorlu cheesecake

Karamelize_nektarinli_lorlu

İlk tarifin ilham kaynağı Tarif Defteri üyelerinden Yelda. Forumdaki pasta tariflerini gördükçe “birini mutlaka denemeliyim!” deyip duruyordum. Geçen hafta yazdığı portakallı lorlu cheesecake tarifini başka bir dergide gördüğüm karamelize nektarin fikriyle birleştirdim.


Malzemeler:

Cheesecake:

  • 20gr. margarin
  • 175 gr. tuzsuz etimek
  • 4 yemek kaşığı sıvıyağı
  • 1 +1/4 bardak toz şeker *
  • 4 yumurta
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı limon rendesi
  • 1,5 tatlı kaşığı limon suyu, arzuya bağlı
  • 500 gr. tuzsuz lor peyniri
  • 500 gr. süzme yoğurt
    3 yemek kaşığı un

* ben kahverengi şeker kullandım.

Karamelize nektarin:

  • 140gr rondodan geçirilmiş toz şeker**
  • 25gr katı yağ, soğuk
  • 4 nektarin

**ingilizlerin kullandığı toz şeker bizimkinin daha da öğütülmüş hali, ben de onun gibi olsun diye rondodan geçiriyorum.

Hazırlanması:

  1. Yağı eritin. etimekleri mutfak robotundan geçirin. Sıvıyağı, 1/4 bardak şeker, margarin ve etimekle karıştırın. (yapışmakta zorlanırlarsa biraz daha sıvıyağ ekleyin.)
  2. Yağlanmış kalıba iyice bastırın. Kenarlarını biraz
    yükseltip buzdolabında bekletin.
  3. Diğer yanda yumurtayı, yumurta sarısını, 1 bardak şekeri ve rende limonu  köpük olana dek iyice çırpın. Süzme yoğurt, lor peyniri ve unu ekleyip karıştırın.
  4. Karışımı kalıba dökün. 150 derecede önceden ısıttığınız fırına koyup yaklaşık 1 saat pişirin. Pastayı soğumaya bırakın.
  5. 140gr toz şekeri 5 yemek kaşığı su ile teflon tavada kahverengi olana kadar yakın. Nektarinleri ve yağı ekleyip kısık ateşte nektarinler yumuşayana kadar -yaklaşık 10 dakika- pişirin. (Şeker, meyveler eklenince yapışacaktır ancak sonradan tekrar erir.)
  6. Nektarini cheesecake dilimlerinin üzerinde servis yapın.

Seftalili_bademli_muffin3

Şeftalili ve bademli muffinler:

İkinci tarif Good Food dergisinin Ağustos 2004 sayısından. Pazar sabahı Hem az olduğu -6 adet- hem de minik oldukları için pazar kahvaltısı için ideallerdi. Ben kekun yazdığını unutup normal un kullandım. Babam “buna kabartma tozu eklemen gerekmiyor muydu?” diye sorunca da gayet emin bir şekilde “hayır muffin kalıbından taşardı yoksa!” dedim. Babacım sen haklıymışsın.

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 100gr rondodan geçirilmiş toz şeker
  • varsa birkaç damla badem aroması
  • 25gr tereyağı, eritilmiş
  • 100gr kekun
  • 25gr badem, öğütülmüş
  • 1 tutam tuz
  • 2 küçük şeftali
  • 2 yemek kaşığı kayısı/şeftali reçeli
  • 1 yemek kaşığı yaprak badem

Hazırlanması:

  1. Fırını 220C’ye getirin. Yumurtaları, badem aromasını ve şekeri çırpın. Yağı ekleyip karıştırın.
  2. Unu, öğütülmüş bademi ve tuzu ekleyip telle karıştırın.
  3. Karışımı 6 yağlanmış muffin kalıbına paylaştırın. Üzerlerine bir çay kaşığı reçel koyun.
  4. Kalıpların üzerine 2 dilim şeftali ve yaprak bademleri koyup toz şeker serpin.
  5. Isınmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Seftalili_bogurtlenli_pay_2

Şeftalili ve böğürtlenli pay:
Sonuncu tarif de epicurios’tan. Tarifin aslında iç malzeme için mutlaka kristalize edilmiş zencefil kullanın deniyordu. Ben evdeki zencefili kristalize etmekle uğraşmak istemedim, tarifi biraz değiştirdim ama sizde varsa mutlaka ekleyin. Bu tarif de hafif ve ekşili tatlar seven kişilere -bkz. annem- uygun.

Seftalili_bogurtlenli_pay

Malzemeler:

Pay hamuru:

  • 1 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 10 yemek kaşığı katı yağ, soğuk, küplere bölünmüş
  • 1/4 su bardağı buzlu su, buz tamamen erimiş

İç malzeme:

  • 5 su bardağı dilimlenmiş şeftali
  • 1/4 su bardağı böğürtlen
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı öğütülmüş kristalize zencefil
  • 5 yemek kaşığı un
  • 1/4 su bardağı kahverengi toz şeker
  • 1 yumurtanın beyazı
  • 2 tatlı kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Hazırlanması:

  1. Un, şeker ve tuzu mutfak robotunda karıştırın. Yağı ekleyip kum gibi bir hal alana kadar karıştırın. Robot çalışır vaziyette iken üst bölmesinden soğuk suyu yavaş yavaş ekleyin. Hamur toparlanmazsa bir yemek kaşığı ile azar azar su ilave edin.
  2. Hamuru robottan çıkartıp iki parçaya ayırın. Her birini avucunuzla düzleyip streçe sarın ve buzdolabında en az 1 saat bekletin.
  3. Bu arada şeftali, böğürtlen, limon suyu ve tuzu karıştırıp bir kenara alın. Diğer yanda zencefil, un, kahverengi şekeri karıştırın. Bunu meyveli karışıma ekleyip bir saat bekletin.
  4. Bir saat sonra pay hamurlarından birini dolaptan çıkartın. Yumurta beyazını ve suyu ayrı bir kapta karıştırın. Bir fırça ile bu karışımın birazını pay hamurunun altına ve üstüne sürün.
  5. Hamuru 2 yağlı kağıt arasında kalıbınızdan biraz daha büyük olacak şekilde açın. Bir spatula ile önce ikiye sonra dörde katlayıp kalıbınızın ortasına yerleştirin. Katladığınız hamuru kalıpta açın. Fırını 175C’ye getirin.
  6. İç malzemeyi hamurun üzerine yayın. Diğer pay hamurunu dolaptan çıkartın, üzerine birşey sürmeden kağıtlar arasında açın. Bu hamuru iç malzemenin üzerine kapatın. (isterseniz hamurdan şekiller kesebilirsiniz)Kenarları iyice yapıştırın. Kalan yumurtalı suyu hamurun üzerine sürüp üstüne toz şeker serpin. Fırında 60-70 dakika pişirin. Dondurma ile ılık servis yapın.
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

71 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Seda Talaakar
Seda Talaakar
16 yıl önce

Merhaba,
http://www.yolgecenhani.biz/karamelize-nektarinli-lorlu-cheesecake-t100834.html?amp;
adresinde portakal ağacı referansı verilmeden karamelize nektarinli lorlu cheeseake tarifine rastladım. Resim dahil herşey aynı. Bilginiz olsun istedim.
Sevgiler,
Seda Talaakar

Mine
Mine
17 yıl önce

Sitenizi,geçen gün ablamın yaptığı korkunç elmalı payı yiyip,nasıl olmuş sorusuna ‘ben netten sana bir pay tarfi bulurum’ cevabını verip,akşam internette elmalı pay tarifi arama çabalarım sonucu buldum.Portakalağacı o kadar hoş olmuş ki,pay tarfi ararken bir süre sonra amacımdan sapıp sizin,ablanızın ve yeğeninizin maceralarını okurken buldum kendimi.Benimde bir teyze oluşum ve her söyledikleri ve yaptıklarının bana bir mucize gibi görünmesini düşünürseniz,yazdıklarınızı yüzümde büyük bir gülümseme ile okuduğuma inanabilirsiniz.Eminim buradaki (özellikle kurabiye ve kekler) tariflerinizden çok yararlanacağım.Ama aslına sadık kalırmıyım bilemiyorum çünkü benim de ‘herşeyi karıştırabilirim’ gibi bir huyum var:)Çalışmalarınızda başarılar.

filiz
filiz
17 yıl önce

bu tat hım çok güzel tam bayıldığım bir tat herkese tavsiye ederim mutlaka ve mutlaka deneyin ellerine sağlık haticem

Cagla, Canada
Cagla, Canada
17 yıl önce

pelin, kagit muffin kaliplari acilarak yayilir, yani pek basarili olmayabilir. “icing sugar” in manasi da pudra sekeri demek, yani tarifi yok. Sanirim bunu yazmakta biraz gec kaldim, cunku gec okudum senin yorumunu. Kusura bakma. Kolay gelsin.

pelin
pelin
17 yıl önce

Bana acil bir şekilde yardım ederseniz çok sevinirim. Cumartesi günü yeğenimin doğumgünü ama evi talan ettik muffin kaplarımızı bulamıyoruz. Sanırım Dr. Oetker hazır muffin veya minik tart karışımında kağıt kalıplardan veriyormuş ve karışımı direk onların içine koyunca pişirebiliyormuşuz, bizim kullandığımız muffin kağıt kalıpları uygun olur mu acaba? bir de “icing sugar” tarifini bilen var mı? çok çok çok teşekkürler:)

ebru
ebru
18 yıl önce

görünümüne hayran kaldığımız tabağınızı biran önce yapmaya kararlıyım. tadını çok merak ediyoruz. Yurt dışında COCO’s restaurantında yediğim şeftali pie’ya çok benziyor….ebru

Hatice
18 yıl önce

Mercan, benim bildğim muffin normal keklerden daha koyu kıvamlı oluyor.

mercan
mercan
18 yıl önce

Merhaba Hatice, ben hayatımda hiç muffin yapmadım ve mutfak işlerinde de yeni sayılırım, onun için muffin’in küçük olması dışında normal kekten farkı nedir, açıklayabilir misin? Yani böyle muffin tariflerini kek kalıbı veya tepsiye dökerek de yapabilir miyiz?

Funda
Funda
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Pazartesi akşamı iş dönüşü semt pazarından alışverişimi yaptıktan sonra eve döndüm. Her şeyi yıkayıp bir tören gibi dolaba yerleştirdikten sonra sevgili tarif defterimi elime aldım.
Fark ettim ki Portakal Ağacı’nı ilk kez ziyaret edeli daha doğrusu tesadüfen bulalı yaklaşık 4-5 ay olmuş ve ben o zamandan beri tarif defterimi elimden düşürmüyorum.
4-5 ay önce yemekten ve yemek yapmaktan, mutfaktan ve mutfakta vakit geçirmekten nefret eden, vakitsizliği (ki gerçekten senelerdir ve halen vakitsizim…) koz olarak kullanan ben ile şimdiki ben arasında dağlar var.
Şimdi mutfak benim için evimizin en değerli ve en sevdiğim mekanı; orada vakit geçirmek çok hoş ve zevkli; bir şeyler yapmak, yaptıklarımı ikram etmek ve yiyenlerden övgüler almak ise hayatımın en zevkli anlarından biri haline geldi.
Ağustos’da Cunda Adası’nda yaptığımız tatil sırasında, eşimle adeta bir misyonu gerçekleştiriyormuşçasına Ayvalık’a sırf zeytinyağlı-sakızlı kurabiye almak için gidip Güler Pastanesini aramamız, İstanbul’daki ablamı arayıp pastaneyi bulduğumuzu ve onlar için de kurabiye aldığımızı sevinçle haber vermem sanırım bu harika siteye ne kadar bağlandığımın bir göstergesidir.
Sevgili Hatice, hayatıma yepyeni bir zevk kattığın, eşime harika yemek ve tatlılar yapan yepyeni bir eş kazandırdığın :))), bilgini ve sevgini paylaştığın için sana sonsuz teşekkür etmek istedim.
Ailen ve sevdiklerinle uzun ve güzel bir hayat diliyorum.
Sevgiler
Funda
Çengelköy – İstanbul

HANDAN
HANDAN
18 yıl önce

çok güzel tariflerde bulunuyorsunuz. Devamını bekleriz. teşekkürler.

kerime
18 yıl önce

hatice.elerinesalik hepsi cokguzel olmus

derya koçaklı
derya koçaklı
18 yıl önce

merhaba sitenizi dün can sıkıntısından gezerken farkettim çok güzel herşey bayıldım doğrusu tarifleri en kısa zamanda denemeye başlıyacam yalnızdün bivişneli kurabiye görmütüm bugün bulamıyorum tarifi yardımcı olursanız sevinirimsevgiler

emine
emine
18 yıl önce

Merhaba,
Cumartesi gunu Mecidiyekoy`deki Profilo alisveris merkezinin 2 veya 3. katinda ortada standi olan Bind cikolatacisinda `karamelize zencefil` gordum ,galiba bu cikolatacinin Bakirkoy`dede subesi var…meraklilara duyurulur.

birgul kaya sendi
birgul kaya sendi
18 yıl önce

Merhaba oncelilikle 2.yildonomunuzu candan kutlar tebrik ederim tarifler hepsi birbirnden guzel ben hepsini sirayla deneyecigim muffindan baslayarak ellerinize saglik deneyen herkese afiyet olsun iyi gunler

Hatice
18 yıl önce

Özetlerle ilgilenirken sizlere teşekkür etmem gecikti. Portakal Ağacı’nın 2.yaşını kutlayan, tariflerle ilgili beğenisini ifade eden, özellikle de geçen yıllarda zor zamanlarımda yanımda olan herkese teşekkür ederim.
Sorulara gelince; zencefil karamelleştirilip kristalize ediliyor. Yurt dışında hazır halde bulabiliyorsunuz.
Lor+yoğurt yerine sour cream veya sadece lor yerine cottage cheese kullanabilirsiniz.
Şeftaliler sulanıyorsa iç karışıma 1 tatlı kaşığı nişasta ekleyebilirsiniz.
Lorlu karışımı da kalıptaki etimekli karışımın üzerine dökerek pişiriyorsunuz.

emel
emel
18 yıl önce

selam hatice abla ben 10 yaşındayım.adım berkay.bu siteyi bana emel ablam gösterdi…pastalarınız çok güzel ……..keşke benim annemde bu kadar güzel pastalar yapsa….BEYAZ ŞAPKALI ŞEFTALİLERİ çok beğendim……..
güle güle…:)

Filiz
Filiz
18 yıl önce

Şeftali yemek etkinliği amacına ulaştı. Harika bir fikir, müthiş imece ve ortaya çıkan şeftalili lezzetler. Ellerinize, dillerinize, yüreklerinize sağlık!

funda_mete
funda_mete
18 yıl önce

iyki doğdun portakal ağacı nice uzun yaşlara 🙂
almadan vermenin olgunluğuna erişmiş canım Haticecim, emek ve sevgini vererek anne şevkatiyle büyüttüğün ; sevginin dostluğun bal sohbetlerin paylaşıldığı bu siteye başta sen olmak üzere emeği geçen ve sana destek olan tüm ailene, iki yıldır sitenin takipcisi mutfak dostlarına teşekkür ederim. iyki varsınız 🙂
Sevgilerimle
Funda & yememeğin her aşamasını izlemek isteyen minik ahçı yamağı Mete’m (23 aylık abi)

Melek
Melek
18 yıl önce

2 sene olmus,hemen hemen bende iki senedir siteni takip ediyorum ve diyorumki yok böyle bisey.Sende kendimdeki heycani görüyor ve mutlu oluyorum Hatice.Her daim mutlu ve huzurlu olmani dilerim…Kocaman sevgiler…

gonul topcu
gonul topcu
18 yıl önce

sevgili hatice
seni ve bu etkinliğe emeği geçen bütün arkadaşları kutlarım hapinizin ellerine sağlık
iyiki doğdun portakal ağacı nice senelere
sevgiler

ev cini
18 yıl önce

Portakal ağacına mutlu seneler diliyorum. Ve bir günde 3 çeşit süper pasta yapan Hatice’nin hangi vitamin hapını kullandığını merak ediyorum. O hap bana da lazım.

aysuze
aysuze
18 yıl önce

Nice güzel tarifli yıllara Portakal Ağacı ve Hatice:) Gözümüze, midemize ve yüreğimize hitab ettiğin için teşekkürler..
Sevgiler..

Mihri
Mihri
18 yıl önce

Nice yillara Portakal Agaci ve Hatice! Siten harika, tarifler harika. Senin sagligin, mutlulugun ve sitenin nice yillar devam etmesinden baska ne isteyebiliriz ki?
Sevgiler,
Mihri.

meral
meral
18 yıl önce

merhaba ben meral sitenizi yeni gördüm ve çok beğendim. İnanın tariflere bakarken karnım açıktı. Sizinle tanışmak isterdim. Fotograf çekmeye benimde bir merakım hep olmuştur. Başarılarınızın devamını dilerim.

twilight
twilight
18 yıl önce

2. yaşın kutlu olsun Portakal Ağacı…
Sevgili Hatice,
Başarıların daim olsun….
twilight

hatice
18 yıl önce

Nice yıllara Hatice, portakal ağacını daha uzun yıllar takip edebilmek dileğiyle…

döndü
döndü
18 yıl önce

Merhaba Hatice 2. yaşgünün hayırlı olsun senin siteni keşfettiğimden bu yana vazgeçilmezimsin.. ayrıca şeftalili lezzetlerde harika gözüküyor ellerine sağlık…

bahar
bahar
18 yıl önce

mutlu yıllar.
tarifler ve site çok başarılı. sizi gönülden kutluyorum.
sevgiler

serbet
serbet
18 yıl önce

nice mutlu yıllara hatice…
tarifler yine muhtesem görünüyor…en kısa zamanda karmelize olanı deniycem.sağlıcakla kal…

selma
selma
18 yıl önce

buarada çok özür dilerim, sanırım anlayamadım ama “Karamelize nektarinli lorlu cheesecake” tarifinde buzdolabına koyduğumuz etimekli karışımı ne yapıyoruz?

müzeyyen
müzeyyen
18 yıl önce

harika bir site keşfettiğimden beri başından kalkamaz oldum. teşekkürler hatice.

selma
selma
18 yıl önce

merhablar hatice hanım, öncelikle ikinci yılınız en içten dileklerimle kutluyorum.
bu sıcak ortamı gördükten sonra, şu an o kadar üzgünüm ki anlatamam, ben maalesef sitenizi sadece 1 ay önce keşfedebildim, keşke daha önce tanısaydım sizleri, böyle güzel bir ortamdan 2 yıldır uzak kalmak beni üzdü, fakat bir taraftan da mutluyum ki böyle bir siteyle tanışma olanağına sahip oldum, sizlere çok teşekkür ederim, ikinci yılınız tekrar kutlu olsun

zfilya
zfilya
18 yıl önce

tebrikler hatice.4 aydır sitenden faydalanıyorum. beni mutfakla barıştırdığın için teşekkürler
nice yıllara

sevda mutlu
sevda mutlu
18 yıl önce

Nice mutlu yillar, sevgili Portakal Agaci!
Başarılarınızın devamını diliyorum
selam ve sevgilerimle

hera
18 yıl önce

mutlu yillar mutlu yaslar portakal agaci.
cheesecake super gorunuyor, yag orani da nispeten dusuk, mutlaka deneyecegim

esra
esra
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Nice mutlu yıllar diliyorum , siten bir harika tariflerinde oyle… Sevgiyle kal………
Esra

ümran gügercin
ümran gügercin
18 yıl önce

Nice Yıllara PORTAKAL AĞACI………
Sevginin ve dostluğun daha nice yıllar devam etmesi dileğiyle.İyiki varsınız! Hatice ve tüm dostlar.Hep birlikte uzun yıllar burada olmak dileğiyle…..
Tarifler yine harika ellerine sağlık.Etkinliğimizin sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz…
Sevgilerimle,

Aslı
Aslı
18 yıl önce

Merhabalar,
Oncelikle nice saglikli,mutlu ve basarili senelere..Gecen haftaki tarifleri de heyecanla bekledigimi bilmeni isterim..Bu arada muffinlar icin kasik ve bardak hesabi olcu verebilir misin?Gr.usulunu hic anlayamiyorum da..
Tesekkurler,Sevgiler…

secil
secil
18 yıl önce

Nice güzel yıllar nice muhteşem tariflerde hep varol portakal ağacı.
Her daim senin, Teyzenin ve annenin ellerine sağlık Haticecim.

gülce
gülce
18 yıl önce

öncelikle nice senelere…
bu arada başka bir şeftalili pay tarifi var bende ama 2 kez yaptım ikisinde de tarifte hamuru açıp, üzerine şeftali, şeker, bir miktar un ve limonsuyu karıştırıp döküldüğü için bu karışımın konduğu kısım biraz hamurumsu kaldı..yani altı, üstü ve yanları çok güzel pişti ama içi şeftalinin çok sulanmasından dolayı hamur kaldı…şimdi tarifinizi denemeyi istiyorum ama aşağı yukarı aynı olduğu için yine hamur kalır mı diye çekiniyorum..acaba bu sorunu nasıl aşıyorsunuz? elimdeki tarife bire-bir uymuştum oysa. acaba bir püf noktası mı var?

sdemet
sdemet
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Bu güzel siteyi bizlere armağan ettiğin için çok teşekkür ederim.Hediyeyi hediye etmek sünnettir ya.Bende bizlere hediye ettiğin bu siteyi sevdiklerime tavsiye edip hediye ediyorum.Hem yemek kültürümün hemde sevabımın arttığını düşünüyorum…
sevgiyle nice nice senelere…Bu arada tarifler süper.benim favarim şeftalili muffin.

emel
emel
18 yıl önce

nice afiyette günlere….
imreniyoum gerçekten hatice hanım size…
sormak istediğim birşey var “kurabiyeler” tatlı minik şeyleri yapmanın püf noktaları mutlaka olmalı..önerileriniz olursa çok sevinirim..teşekkürlerimle..ve güzel ailenize de saygılarımla..
pırıltılı ışıltılı şeftalili tariflere….

tuhfe
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Öncelikle Portakal Ağacı’nın ikinci yılını kutlarım. Bu ilk etkinliğe yine süper tatlar seçerek katkıda bulunmuşsun, ellerine yüreğine sağlık.
Daha nice yıllara sağlık ve huzurla erişebilmen dileğiyle…Allah kolaylıklar versin.
Sevgiler.

zilal
zilal
18 yıl önce

nice senelere…

dileku
dileku
18 yıl önce

biliyorum cok ayip, kip kirmiziyim simdi:( Ben az önce portakal agacinin dogum gününü kutlamayi unutmusum! Nice yillara portakal agaci! Hatice’ye hep güzellikler getirmen dilegiyle!

hayriş
hayriş
18 yıl önce

2 yaş gününüz kutlu olsun
sevgili hatice portakal ağacını tanımaktan sizlerle olmaktan bende cok mutluyum
iyiki varsınız

gulten
gulten
18 yıl önce

Nice mutlu yillara insaaallah hep birlikte Haticecigim.Ne iyi ettinde boyle bir site hazirladin.Hersey icin sana cok tesekkurler..SEvgiyle…

YUCEL
YUCEL
18 yıl önce

Sevgili Hatice
Sitenin 2.yildönümü kutlu olsun.Dönüsün muhtesem oldu,tatilden gelir gelmez 3 tarife ile tekrar karsimizda olmak,senin ne kadar marifetli oldugunun bir kanitidir.Iyiki varsin.
Basarilarinin devamini dilerim.
Yücel

zyn₪p
18 yıl önce

bize harika tarifler veren,
onları paylaşmamızı sağlayan,
her sabah merakla, heyecanla açarak ağzımızın suyunun akmasına neden olan,
ve daha neler neler…
PORTAKAL AĞACI ve iyi kalpli sahibesi iyiki varsınız ve MUTLU YILLAR…
şeftalili tarfiler harika görünüyor…
sevgiler..:)

Özgül
18 yıl önce

Nice yillara Portakal agaci. Hatice tarifler sahane ellerine saglik.
sevgilerimle
Özgül

71
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x