Categories: hamur işleri

Fındıklı Peksimet (Biscotti)

Bugün yeğenim Meryem’in yuvasındaki sınıf arkadaşları ve anneleri ablama kahvaltıya geldiler. Akşam annem, ablam için ekmek ve kurabiye yapmamı isteyince allrecipes sitesinde gördüğüm biscotti tarifini ve ekmek kitaplarımdan birinden bulduğum kurutulmuş domatesli ekmeği yaptım. Üç kişinin biscotti ile ilgili görüşlerini almaya çalıştım. Biri çok güzel olduğunu, belki şekeri azaltabileceğimi söyledi (kendisi hep çok az şeker kullanıyor), yorumlarını hep çok zor aldığım diğeri sadece denettiğim biscottinin kalanını da istedi, sonuncusu da ben daha söylemeden “nerden geliyor bu koku?” diyerek fırına yöneldi. (Sonuncu yorumcum birkaç saniye önce kapıdan girip “eline sağlık, kurabiye çok güzel olmuş” dedi!) Aslında peksimetleri erimiş çikolataya batırmayı düşünmüştüm ama çikolatanın çocuklardaki enerji etkisini düşünüp vazgeçtim.

Malzemeler:

  • 1/2 su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 + 1/4 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı anason aroması veya şekerli vanilin
  • isteğe göre 1 su bardağı dövülmüş fındık / damla çikolata / antep fıstığı / portakal kabuğu v.b. (ben sadece fındık ekledim)

Hazırlanması:

  1. Fırını 190C’ye getirin. Fırın tepsisini yağlayın ya da yağlı kağıt serin.
  2. Yağ, yumurta, şeker ve vanilini mikserle iyice çırpın. Unu ve kabartma tozunu ayrı bir kabın içinde karıştırın. Bunu yumurtalı karışıma ekleyin. Elinizi yıkayıp ıslak bir bezle nemli kalacak şekilde silin. Hamuru 4 parçaya ayırın. Her birini fırın tepsinizin boyunda rulo yapın. (Hamur biraz daha una ihtiyaç duyabilir ama mümkün olduğunca az un ekleyin, eklediğiniz un 1 su bardağını geçmesin.)
  3. Ruloların üzerine elinizle hafifçe bastırıp düzleşmelerini sağlayın. Fırında 25-30 dakika (altın sarısı renk alana kadar) pişirin.
  4. Fırından çıkarıp fırın telinde soğumalarını sağlayın. Ele alınabilecek kadar ılınınca ruloları verev kesin. Tekrar fırına verip her iki tarafını 6-10 dakika daha pişirin.
Hatice

View Comments

  • Merhaba Hatice;
    Anason aroması nasıl bir şey? Nerden bulabilirim?
    Bir de lokumlu kurabiye ile ilgili soru sormuştum.
    Yaptığım kurabiye yayılmış ve çok kuru olmuştu. Neden olduğu hakkında bir fikrin olabilir mi?
    Çok teşekkürler

  • Merhaba Hatice hanim
    İLk önce sizi tebrik etmek istiyorum, ne kadar da beceriklisiniz böyle... Ben su anda İNgiltere'de yasamaktayim ve bizim yemeklerimizi cok özlüyorum. Tabi canim çektikçede pisirmeye çalisiyorum. Tarifini bilemediğim bircok yemeği, tatliyi vs.. sizin sayenizde buldum.Bu yemek sitesi su ana kadar gördüğüm ve yararlandiğim en güzel yemek sitesi. Tarifleri yeni yeni denemeye basladim ve inanin her yaptiğim tarif hic beni utandirmadi. Fotoğraflarinizda bir harika bazen pisirmeyeceğim olsa bile görünce istahim kabariyor ve yapiyorum.
    Herneyse gelelim bu biskotiye, ikidir yapiyorum ve ilk yaptiğimi burda oğlumu götürdüğüm ve diğer ingliz ailelerinin olduğu bir oyun grubuna götürdüm. Herkes bayidi ve benden bu hafta sonu yapilacak yaslilara yardim panayiri icin bu biskottiden yapmam istenildi. Ne kadar da kolay değilmi cabucacik oluverdi.
    Size tekrar tesekkür ediyorum, sağlicakla

  • Fındıklı peksimeti bu akşam denedim.Hepimiz çok beğendik, teşekkürler Hatice.Allah senden razı olsun.Çağla Hanıma da teşekkürler onu da deneyeceğim inşallah.

  • Ayla, bir kap 250 gr.'a tekabul ediyor. Siteyi tesadufen actim, iyiki acmisim yoksa sorunuzu gormiyecektim. Siz yapip da yiyene kadar ara sira acip kontrol edecegim,, belki sormak istediginiz olabilir diye.. Sevgiler..

  • canım bunu deneyeceğim ama bu ölçü olarak su bardağınımı baz alacağım bu bahsettiğin ölçü neye tekabul ediyor blgilendirirsen çok memnun olurum

  • double chocolate decondece tarifindeki kap nasıl bir ölçü . bardak ölçüsümü ne açıklarmısınız

  • Hatice hnm, bademler burada daima kabuksuz olarak satildigi icin tarifte luzum gorulmemis bahsetmeye.

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago