İçeriğe geç

Menü no:44

Kusluk_yemegi_2

Pazar günü öğlene doğru bizim evde yine bir davet sofrası vardı. Genelde yapacaklarımın çoğunu cumartesiden yapıp pazar sabahı da kalan mayalı tarifleri tamamlardım.  Bu defa kurabiye ve keki cumartesiden yaptım, maya kullanılan fransız ekmeklerimi de yine aynı gün 1,5 saat mayalandırıp Yasemin’in yorumu ile buzdolabına kaldırdım. Ertesi sabah sadece hamuru biraz bekletip şekil vererek pişirmek kaldı. Ben de bu sayede mayalı hamuru buzdolabında bekletme korkumu yenmiş oldum. (Sarmaları da aynı şekilde birkaç gün önceden sarıp derin dondurucuya kaldırarak zaman kazanabilirsiniz, bir gece önceden dondurucudan çıkartmayı unutmayın yeter…)

Menümüz:

Kol_boregi_5

Yaprak_sarma_5

Fransiz_ekmekleri_3

Zeytin_piyazi

  • zeytin piyazı

Annane_kurabiyesi_3

Yogurt_cikolata

  • yoğurtlu & çikolatalı kek
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

44 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
ALİ
ALİ
16 yıl önce

her sey cok guzel olmus ellerınıze saglık..

hava beir
hava beir
17 yıl önce

her şey çok güzel görünüyor muhteşem ben çerkes tavugu yapacam ilk defa deneyecegiim ama yanında ne gider ne pişrmem gerek bilmiyorum bana yardımcı olursanız sevinirim ilk defa yiyecek olan bi arkadaşı için deneyecegim:)

ayse deniz
ayse deniz
18 yıl önce

Merhabalar,
Siteniz ve tarifleriniz mükemmel.Satenizde mükemmel kekler,kurabiye ve yemeklerin ustası oldum. Ellerinize sağlık. Çok teşekkürler

asiye
asiye
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
bir süredir siteni takib ediyorum ve hergün bakmaktan kendimi alamıyorum.ama 5 gündür birşey yazmıyorsun özlettin kendini.ayrıca bazı yemeklerinide denedim harika ve yiyen herkez de bayılıyor.tariflerine sağlık diyorum.

gül
gül
18 yıl önce

merhaba.dün yolladığım tarif zeytin piyazı,adını unutmuşumda.

gülşen
gülşen
18 yıl önce

Merhaba Hatice;sana ve sitene o kadar alıştık ki:))Şimdi sen böyle sessiz kalınca çok merak ediyoruz.Tüm sevdiklerinle sevgiyle ve sağlıkla kal.Bizimle paylaştığın herşey için teşekkürler.

gül
gül
18 yıl önce

merhaba. .tarif ,hürriyet gazetesinin dün verdiği şımartan tatlar kitabından.1,5subardağı yeşil zeytin,1bağ maydonoz,1bağ dereotu ,1bağ taze soğan ,1subardağı ceviz,1kaşık sıvıyağ,1kaşık nar ekşisi,pulbiber.zeytini dilimleyin,maydonoz,dereotu, t.soğanı doğrayın tüm malzemeyi karıştırın.10 dk.bekletin.servis tabağına alıp üzerini süsleyin.

mucan
mucan
18 yıl önce

Cagla,
hafta sonu için şehir dışına kaçtığımdan teşekkür edemememiştim.
teşekkür ederim en kısa zamanda deniyeceğim:)

NURGÜL
NURGÜL
18 yıl önce

Haticecim merhaba ,bu yaşta bu kadar marifet az bulunur,seni kutluyorum . bir konuda yardımını istiyorum. Anadolu yakasında pasta malzemeleri satan bir yer biliyormusun ? yada şeker hamuru nasıl hazırlanır? cevabını acele bekliyorum .şimdiden teşekkürler.

nalan
nalan
18 yıl önce

cukulatli kek 4 su bardagi sut 4 yemek kasi kokoo 10 yemek kasi seker 4yemek kasi un 1paket vanilya 1 yemek kasik margarin 1 paket biskuvu yapilisi sut kokoo sekeri bir tencereye koy un uzerine koyup iyice karistir sonra kisik ateste oisir sonra pistikten sonra margarin koy vanilyayi at iyice pisir biskuvuleri bir tepsiye diz cukulatayi uzerine duk buyle 2 sira yap daha sonra sohumaya burak uzerine hindistan cevizi serp sonra servis yap

nihalnurefsan
nihalnurefsan
18 yıl önce

bence cok guzel bi site ozellikle bayanlar icin.yalniz ana yemekler baska baslik altinda;kekler baska;tatlilar ve tuzlular baska baslik altinda olsa daha guzel olmaz mi?hem boylece istedigimiz tariflere daha kisa bi sure icinde ulasabiliriz.degerlendirilirse bu istegim cok sevinirim
ellerinize saglik…nihal

FATMA BURAL
FATMA BURAL
18 yıl önce

…..HAFTANIN İLHAM KAYNAKLARI MUHTEŞEM OLMUŞ ORDAKİ YEMEKLER,KEKLER ADETA ÇOK GÜZEL…..
…..ELLERİNİZE KOLLARINIZA SAĞLIK…..

Mehtap Şen
Mehtap Şen
18 yıl önce

Dün Kadın ve Bilişim Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinliğe katıldım. Etkinliğin sponsorlarından biri olan İntel’in Türkiye,Ortadoğu ve Afrika Direktörü Sayın Ayşegül Hanım, konuşmasının bir bölümünde çok beğendiğini ifade ederek http://www.portakalagaci.com‘dan bahsetti. Ona da biri tavsiye etmiş. İnternetin konuşulduğu böyle önemli bir toplantıda bile adınızın geçmesi ne güzel. Haberiniz olsun istedim.
Ben de geçenlerde gittiğim bir kafede işletmeci bayana bu siteyi mutlaka görmesini önerdim.
Sevgilerimle,
Mehtap

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

Evet oldugu gibi, mesela bir parca tavuk gogsunun ustune bir yemek kasigi kadar, gene ayni tabaga salata , pilavla servis yapabilirsin.

mucan
mucan
18 yıl önce

olduğu gibimi kullanıcam yoksa birşey ekliyecekmiyim.Bu arada sos evet çok hafif tatlımsı…
teşekkürler:)

Cagla, Canada
Cagla, Canada
18 yıl önce

Sos hafif tatliysa tavuk ve hindi kizartmalrinin yaninda harika olur.

mucan
mucan
18 yıl önce

herkese merhabalar,
siteyi uzun zamandır takip ediyorum ama tarifler ve yorumlar o kadar açıklamalı oluyorki hiç soracak birşey kalmıyordu.Benim sormak istediğim annem bana kızılcık sosu yapmış.Ben bunu nerede kullanabilirim hiç bilmiyorum.Fikri olan varsa çok memnun olurum.
sevgiler…

dersaadet
dersaadet
18 yıl önce

esin ve selin, benim yazdiklarima neden kizdiniz anlamadim, herkesin yazdiginda serbesttir diyorsunuz benimkine kiziyorsunuz. Ayrica ben kimseye hakaret filan etmedim ve bu siteyi begenmedigimi soylemedim. Ben Haticenin bircok tarifini denedim ve cok begendim, bundan sonra da denemeye devam edecegim, sadece yorumlar bolumunde verilen tariflerle ilgili seyler yazilirsa daha iyi olur ve aklimiza takilan sorularin cevabini ordan bulabiliriz demek istedim. Surekli ovguler yagdirmayi gereksiz buluyorum, bu mesajlar arasinda tariflerle ilgili yorumlari bulmak epey yoruyor yani. Hala da ayni fikirdeyim ve bunu soylememden de kimsenin rahatsiz olmasina gerek yok.

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Aynur bu ay yazdığım 18 yazıdan sadece 3 tanesi yabancı dergiden alınma, çok değil di mi? Haklısınız aslında çevremdekiler de “ana yemek yap, kurabiye doldu site!” diyorlar ama olmuyor işte…
Nurcan, senin de ellerine sağlık!

nurcan
nurcan
18 yıl önce

hatice sen bir harikasın.. Kek tariflerinin çoğunu denedim ve hepsinden çok iyi sonuçlar aldım! Teşekkür Ederim
nurcan

Aynur
Aynur
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Dogru soylemek gerekirse, daha onceleri turk mutfagindan tarifler verirdin. Simdi ise daha cok yabanci dergilerden tariflere yer veriyorsun. Bu tariflerde verilen olculer pek bize uymuyor, ve yaptigim pastalar tam tutmuyor. Tekrar turk mutfagina gecelimmi?

Gülnur - Sweet Moments
18 yıl önce

Haticecim,
Masa örtünüze bayıldım.
Brüksel danteli olsa gerek ben de Brükselde yaşadığım zamanlarda her dışarı çıktığımda dantelcilerin önünde baya zaman harcardım, sadece örtü ya da peçete değil dantelden neler yaptıklarına inanamazsın.
Yemekler hakkında yorum yapmıyorum bile, ellerinize sağlık, afiyetler olsun…
Sevgilerimle…
Gülnur

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Şebnem günaydın, pazar sakindi aslında, esas hareketli olan cumartesiydi. 3 telefon görüşmesi yaptım, her defasında “ne yapıyorsun” diyenlere birincide annane kurabiyesi, ikincide kek, üçüncüde de ekmek dedim:)
k.i.s.d, aslında senin soruna cevap verebilmek için geciktirdim yorumları. Anneme ekmek nasıldı diye sordum, öncekilerden daha yumuşak olmuş. Bir de ben bu defa 2 ölçü yaptım ama 18 yerine 12 tane çıktı. O yüzden tuz-şeker oranı fazla gelir mi diye korkmuştum ama gelmemiş.
Semanur, teşekkür ederim.
Suzan, bana da sadece birşey almana izin var deseler muhtemelen ya kek kalıplarına ya da mayalara yönelirim:) Kekin tarifini de yazacağım, söz.
Nilüfer, ben de okuyuculardan çok şey öğrendim, işin güzel tarafı da bu zaten, karşılıklı paylaşabilmek.
Şuli, en az 3 yıllık bir takım o. Hem marka yazmayı istemiyorum hem de şimdi muhtemelen satılmıyordur. Yine de istersen mail ile söylerim.
Hatice, kol böreğinin tarifi var sitede. Menüde ismine tıklarsan o sayfaya gidersin. Tariflerini de aldım, deneyeceğim inşallah.
Yelenacım, sağolasın.
Filiz, bugün-yarın yazacağım. Onun da tadını sordum, güzelmiş:)
Beymar, inşallah beğenmiştir. Bizim ailenin en sevdiği kurabiye bu.
Gönül, anneme şakayla karışık “hangi blogdan aldın piyaz tarifini?” dedim ama söylemedi:) Akşama söyletebilirim inşallah.
Şeker potakal, sanırım annem elde yapan birinden almıştı.
Gül, işinize yarıyorsa ne mutlu bana.
Gökçe, sadece hamuru dolaba kaldırdığım için sorun olmadı bende. Muhtemelen diğer tüm mayalı yiyeceklerin hamurları için de geçerlidir. Hamur dolapta mayalanmaya devam ediyor çünkü. Ben riske atmamak için şekil vermeden koydum ama şekil vererek de denenebilir.
Bobby nin annesi, yok ama olacak.
Seçillo, inşallah! Çok güzel oluyorlar, bir kere denersen seveceğini umuyorum.
Miray ve Ece, maalesef linklerdeki fotoğraflar sistem değişikliği esnasında silinmiş. Gidenleri kurtarmaya çalışacağım.
Meltem, teorik olarak 2.
Hülya, bir okuyucumuzun isteği o.
Tuğba, benden çok annemin emeği var, onun adına teşekkür ederim.

tugba
18 yıl önce

merhabalar hatice yine cok sık bir sofra hazırlamışsın tebrik ederim, kekin tarifini yayınlarsan cok sevinirim.Hoşçakalın.

hulyapat
hulyapat
18 yıl önce

hatice bu minik kalbim de nedir yandaki linkteki?

meltem
meltem
18 yıl önce

Harika bir sofra ama birsey sormak istiyorum.Allah askina kac tane yemek takiminiz var sizin????

ece23
ece23
18 yıl önce

merhabalar hatice,cim,
böyle sofralar çıkartmak hiç kolay diil, baya düşünmek, yorulmak ve emek isteyen anların göstergesi,, ve karşındakine verdiğin değerden kaynaklanıyo,, başarılarının ve içindeki sevginin sönmemisi dileğiyle,,,
uzun zamandır şirin fransız ekmekciklerinden yapmak istiyorum, sayfasına gittiğimde, açıklamalarına tıkladığımda siyah bi pencere açılıyor, zahmet olmassa ayrıntılı anlatabilrsen tekrar, sevinirim cnm,,
her günün bolluk ve bereket içinde geçmesi dileğiyle…mutluluklar

MİRAY
MİRAY
18 yıl önce

hatice fotografları göremiyorum yani yapım aşaması mavi yazılı kelimelere basıyorum çıkmıyor yardımcı olursan çok sevinirim saygılar

secillo
secillo
18 yıl önce

yine harika bir sofra…şu fransız ekmeklerini bir türlü deneyemedim. ama yapacağım.inşallah seninkiler gibi olur..ellerine sağlık hatice

Bobby nin annesi
Bobby nin annesi
18 yıl önce

Sevgili Hatice,
Bu yogurtlu ve cikolatali kek harika gorunuyor. Bunun da tarifi var mi sitede?
Cok tesekkurler,
Bobby nin annesi

gökçe
gökçe
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Sofra gerçekten harika olmuş. Ben de en çok akşamdan mayaladığın ekmekle ilgilendim.
Bu yöntemi bütün mayalı tariflere (poğaça, börek v.s) uygulayabilir miyiz?

gül
gül
18 yıl önce

herşey nefis görünüyor.sayende sofra düzeni ile ilgili çok şey öğreniyorum.biran önce tarifleride bekliyorum.

şeker potakal
şeker potakal
18 yıl önce

sofra muhteşem görünüyor.tabaklar çok şirin ama benim daha çok masa örtüsü dikkatimi çekti.çok değişik aslında hiç dantel merakım yoktur ama hoş görünüyo.acaba hazır mı yoksa elde mi yapıldı.birde çikolatalı kek çok iştah açıcı görünüyor.en kısa zamanda tarifini bekliyoruz.

gönül
gönül
18 yıl önce

Sofra harika görünüyor. Eline sağlık Hatice. Ben de zeytin piyazını merak ettim. Benim gibi bir zeytinsever için süper bir yemek. Umarım tarifini verirsin.

beymar
beymar
18 yıl önce

herkese merhaba.haticecim sofran harika görünüyor.hele kurabiyeler muhteşem ve ye beni diyorlar.bende bu kurabiyeden yapıyorum ama benim tarifimde yağ eritilerek kullanılıyor.eminimki senin tarifinle daha güzel olur hemen bugün deniycem eşimede süpriz olsun çünkü bu kurabiyeyi çok seviyor.

filiz
filiz
18 yıl önce

Haticecim hepsi nefis gozukuyor,yogurtlu ve cikolatali kekin tarifini heyecanla bekliyorum!

Yelena
Yelena
18 yıl önce

her sey super gorunuyor, Hatice, ellerine saglik. ozellikle borege ve yemek takimina bayildim. ellerin dert gormesin, canim…

Hhatice
Hhatice
18 yıl önce

Sevgili Hatice, her zaman ki gibi çok nefis bir sofra kurmuşsun.Kol böreği tarifini merakla bekliyorum.bende birkaç değişik tarifle yapıyorum senin ki farklıysa onu da denemek isterim.Tariflerim sana ulaştımı? Bildirirsen sevinirim.Sevgiyle kal.Hhatice

ŞULİ
ŞULİ
18 yıl önce

Günaydın;
Pazar günü kullandığın yemek takımına(pembe,yanları dalga çizgili olanlara) bayıldım. Markasını yazarsan çok sevinirim.
Sevgiler

Nilüfer Ç
18 yıl önce

Günaydın,
Harika bir menü ve sofra görünüyor. Hatice döktürmüşsünüz 🙂 Sizden bayağı şey öğreneceğim ben anlaşılan…
Kolay gelsin sevgiler…

SUZAN
SUZAN
18 yıl önce

Merhaba Hatice,o kadar işimin arasında senin sitene bakamadan duramıyorum.Sayende evde devamlı kek pişirir oldum.Portakallı havuçlu kek,pudingli kek ,birde en son mahlepli denedim harika oldu.İki oğlumda bayılıyorlar…….Bugünkü yoğurtlu& çikolatalı kekin tarifini de verirsen sevinirim.Sevgiler suzan…….

Semanur/Akçahan
18 yıl önce

Muhteşem bir sofra görüyorum Sevgili Hatice. Ellerinize sağlık, hoşçakal.

k.i.s.d
18 yıl önce

Haticecim çok güzel bir sofra olmuş. Fransız ekmeklerine bayıldım o kadar sevimliler ki. Yalnız dolapta bekledikten sonra mayalı hamurun nasıl olduğu ve tadı hakkında bir yorum yapmamışsın. Umarım güzel olmuştur, çünkü aynı yöntemi deneyeceğim:) Bu arada bayadır rica ediyorum ama blog linkimi linklerine ekleyebilir misin? http://kendiizinisurendeli.blogspot.com
Sevgiler.

sebnem
sebnem
18 yıl önce

Günaydınnnn haticecim yine harika hazırlıklar yapmışsın anlaşılan biz ikimiz bu pazar gününü baya hareketli geçirmişiz bizimde pazar günü misafirimiz vardı ve yine senin tariflernden ve yöresel yemeklerden yapınca ortaya harika bir menü ve masa çıktı ellerine sağlık bu arada fırında sebzeli tavuk çok güzel oluyor hele terbiyede bekleyince çok hafif ve lezzetli oluyor kendine iyi bak canım

44
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x