Categories: menüler

Bayramın Ardından…

Bir bayram daha geçti. Arefe gününü kayınvalidemle beraber baklava ve börek yaparak geçirdik. Böylece benim de "baklava yapmadan mı geçireceğim bu bayramı?" telaşlarım son buldu. Bayram sabahı önce kayınvalidemlere  sonra da ablamlar ve teyzemlerle beraber annemlere gittik. 3 gün boyunca akraba ziyaretleri ile dolu, Tekirdağ- İstanbul- Ankara hattında yorucu ama çok güzel günler geçirdik.

Benim için bayramın en unutulmaz anısı büyükbabamı ziyaret için Ankara’ya giden ablamlara son anda katılmamız ve büyükbabamın ablamları beklerken bizi de görünce mutluluk ile şaşkınlık arasında kalışıydı. Ablamlarla anneanneciğimin mezarını ziyaret edip dönüş yolunda da amcama uğrayarak 6 saatlik hızlı bir Ankara turu yaparak geri döndük. Gittiğimiz her evin sofrasında birbirinden güzel bayram yemekleri, evde özenerek yapılmış baklavalar, tatlılar vardı. (diğer evlerdeki baklavaları da gördükten sonra benim de yapımına katkıda bulunduğum bir baklava olduğu için daha çok sevinmeye başladım sanırım…)

Annemin sofrasının fotoğraflarını çektiğim için onun bayram menüsünü paylaşıyorum:

  • baklava (Emine hanım’ın tarifi ile büzgülü baklava ve anneannemin tarifiyle bohça baklava)
Hatice

View Comments

  • yemek resimleriniz hoşuma gitti genellikle zaten ramazan bayramlarında bu tür yemekler yaparız neyse bu fırsatı yanibu siteyi açtığınız için deşekkür ederim.

  • merhaba,
    annenizin bayramda yapmış olduğu bohça baklavanın tarifini sayfalarınızda bulamadım.göndermeniz veya yayınlamanız mümkün mü? herşey çok güzel gözüküyor..başarılar

  • Sevgii Hatice
    seni yaklaşık 3 yildir takip ediyorum ve başka hiçbir siteye girmeye gerek duymuyorum. Gercekten bu genç yaşında gerek yemek yapmadaki ustalığın, gerek fotoğraf çekme başarın ve kültürünle örnek alınacak bir insansın. Çok yeteneklisin, yaratıcısın, çalışkansın ve aynı zamanda yemek sitelerinin en başarili site sahibisin. Sana yazılan tüm yorumları okudum ve hayrete düştüm bende seni çok merak ediyordum ve görünce inan çok şaşırdım çünkü kafamda canlandırdığım insana benzemiyordun. Ama insanlar nedense seni başka bir yönünle daha çok ilgilenmişler ve olayi başka bir boyuta taşımışlar. Bence senin gorünüşünle bu kadar ilgilenilmesi bence hoş değil sen zaten yaptıklarınla kendini kanıtlamış bir insansın.
    Sitene her zaman bakıyorum ve bakmaya devam edeceğim ama senin görüntünle ilgil değil sırf sen olduğun için.
    Melek

  • sevgili Hatice mükemmelsin tek kelimeyle.Siteni keşfettim edeli hayatıma renk geldi.Hiç bu kadar zevkli pasta,kurabiye ve tatlı yapmamıştım .Seni bütün kalbimle tebrik ediyorum.Süüüüüüüüpersin ve hep böyle kalman dileğiyle....
    Birde ben üye olmaya çalışıyorum ama bir türlü beceremedim üye formundaki bazı kısımları doldurmadım ama onlar hakkında hiçbir bilgim yoktu.Bana yardımcı olursan sevinirim ...mehtap

  • Merhabalar... Hatice hanım, sitenizi aralıklı olarak da olsa takip edebiliyorum.İnanın çok severek geziniyorum tarifler arasında.Denediğim tarifler de , işin doğrusu çok iyi sonuç veriyor.Sizi bu nedenle kutlamak istedim.Başarılarınızın devamını diliyorum.SELAMLAR..

  • Tarifleriniz çok kolay pogaça tarifinizi denedim çok beğendim ama benim pogaçalarımın içi hamur kalıyor 180 derecede 25 dk pişirdim ama içleri hamur sizce ne yapabilirim teşekkkürler

  • Merhaba
    Ben yeni evlendim.Sitenizi evlendigimden kisa bir sure sonra kesvettim.begenerek takip ediyorum.Icim rahat rahat tariflerinizi deniyorum.cunku resimlerlede gosterip isimi kolaylastiriyosunuz.Baska cogu sitede bunu goremedim.Sizden KAZAN DIBI tarifinni istiyorum.Eklerseniz esimi bikez daha sasirticam ve mutlu edicem. SIMDIDEN TESEKKURLERR.

  • Selam Hatice..
    Bahsettiğin yerler bana hiç yabancı değil. Ankara lıyım. Tekirdağ da oturuyorum. Yalova da kayınbabamlar oturuyor (bizde bayramda bir gün geçirdik..)
    bir gün bir yerlerde umarım karşılaşırızz..
    sevgiyle kal..

  • merhaba HATİCE.Siz bir harikasınız.Eşim hep aynı yemekleri yapıyorsun diye şikayet ediyordu ki imdadıma siz yetiştiniz.Artık sofram daha zengin.Ayrıca 1.5 yaşındaki oğlumu da daha güzel besliyorum.Sizlere çok teşekkür ederim.BÜZGÜLÜ BAKLAVA yı kurban bayramında yapacağım, çünkü nefis görünüyor.

  • ay haticaciğim ben sana bayılıyordum şimdi daha bir bayılıyorum....ne kadar güzelsin yaaa.maaşallah....nasıl olsa gördük seni bari tam resmini koy siteyede gözümüz güzel görsün...öpüyorum seni tatlım.....ha unutmadan umren kabul olsun........

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago