Categories: ayse ikbalmenüler

Diş Buğdayı Menüsü

Geçen günlerin en önemli faaliyeti küçük hanımın diş buğdayı idi. Hazır iki dişimiz çıkmışken babaannemiz ve Meryem teyzemiz Ayşe İkbal için bir diş buğdayı merasimi düzenlediler. O kadar güzel hazırlanmışlarki gerçekten olay merasime dönüştü. Önce hazırlanan sofrada yemekler yenildi, bebeğe hediyeler verildi, buğdaydaki altını bulanın bebeğe kıyafet almasına karar verildi. En son olarak da önüne bir tepsi koyup, üzerinde meslekleri temsil eden araçlardan birini seçmesi beklenildi. (bu aşamada biz Ayşe İkbal’in üniversite sınav sonucunu bekliyormuş gibi heyecanlandık) Küçük hanım minik elleriyle önce Kitab’a sonra da kaleme uzanıp (daha doğrusu kalemi yemeye çalışıp) annesinin izinden gideceğini gösterince de rahat bir nefes alındı. İşte bu vesile ile hazırlanan sofradan görüntüler, tarifler yine cumaertesinde.

Bu vesileyle bunca emekleri için hem kayınvalideme hem de Meryem ablaya bir kez daha teşekkür ediyorum…

sol: kaynatılan buğdaya eklenecek ceviz, çikolata, toz şeker. sağ: peçete süslemeleri

sol:narlı diş buğdayı sağ: fındıklı kurabiyeler

sol: ıspanaklı börek, sağ: mercimek köftesi + çekilemeyen elmalı tatlı ve kol börekleri

Hatice

View Comments

  • Merhabalar,
    dün benim oglumunda ilk disi cikti bizde dis bugdayi yapmak istiyoruz, fakat ben dis bugdayin tarifini sitenizde göremedim.. tarifi tekrar verirseniz sevinirim..
    sevgiler
    kadriye

  • merhaba hatice bu pazarki misafirlerim için sitenden çok faydalandım.bize bu konuda yardımcı olduğun için teşekkürler.bide ben bir tarifimi paylaşmak istiyorum.tavuklu göbek salatası.1 adet tavuk göğsü yarım göbek mısır kornişon turşu ve ceviz içi.tavuk haşlanıp didiklenecek göbek ve turşuyu doğrayıp bütün malzemeleri derin bir kaseye koyup yoğurt ve mayonez ekleniyor mayonezi biraz daha fazla koyarsanız çok güzel oluyor.ben gelen misafirlerime yapıyorum çok beğeniliyor.denemeni isterim.çünkü ben artık misafirlerim tarafından özel istek almaya başladım.tşk.herşey için RABBİM GÜLEN YÜZÜNÜZÜ SOLDURMASIN A.E.OL

  • hatice ablacımm bebğinizin diş buğdayını kutlarım:) çoook imreniyorum size maşallah:) Allah nazarlardan saklasın inşallah iyi dileklerim sizlerle ve küçük ikbal ile:) hacca da gittiniz hoşgeldiniz inşallah:) Allah bana da kocam ve bebeğimle böyle bir durum nasip etsin inşallah:) bu arada yemek kültürüm sayenizde gelişti çook teşekkürlerr.. ben evli değilim daha okuyorum ama mutfak benim için sayenizde ayrı bir zevkk:) babam çok beğeniyor yemeklerimi:)aslında sizden aşçılık dersi almak görmek isterim..Ankaralıyım ben gazi üniversitesi matematik bölümündeyim:) sizin nerde olduğunuzu pek bilmiyorum ama ayşe ikbalim matematik dersleri benimle başlayabilir sevk duyarım o zmana gelirsek inşallah... iyi akşamlar diliyorumm hoşçakalın,Allah'a emanet olun inşallah:):)

  • sofranız harika olmuş.bebeğinizde analı babalı büyür inşallah.bende 2kasımda yani 38 gün önce anne oldum.bi kızım var adı Zeynep Duru.anne olmak dünyanın en güzel şeyiymiş.Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

  • yaptıgın herşey çok güzel ellerıne saglık ALLAH c.c hacını kabul etsin bizleride duada unutma rabbim yar ve yardımcın olsun teşekkürler

  • Sofraya bayıldım dogrusu!!Sitenizi ve tariflerinizi takip edip,uyguluyorum.Gerçekten çok başarılı bir site ama başta siz olmak üzere aile fertlerinizinde bu başarıda katkısı çok büyük.Bende oğluma diş buğdayı yapmıştım,çok eğlencelidir,özellikle meslek seçimi ile ilgili kısmı.Böyle bir masayı kayınvalideniz hazırladığı için şanslı bir gelinsiniz!!!

  • MERHABA,
    Aslında benim kızında dişi yeni çıktı ama bu diş buğdayı nasıl oluyo hiçbilmiyorum bi bilen varsa banada anlatsın..çünkü böyle şeyleri çok severim

  • Sevgili Haticeciğim,
    Sofranın düzeni ve menü inanılmaz gözüküyor. Allah herkese böyle kayınvalide ve çevresini nasip etsin:)

  • merhabalar,
    öneclikle hayırlı olmasını diliyorum
    ben de 7 aylık kızım için bu pazar günü diş buğdayı yapacağım, ancak buğdayı pişirdikten sonra yukarıdaki malzemelerin hepsini karışıtırıp öyle mi servis edeceğiz onu bilemedim bir de sıcak mı yoksa soğuk mu servis ediliyor?
    teşekkür ederim.

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago