İçeriğe geç

Annemin Bayram Sofrası

arefe günü diş çıkarmaya başlayan bir bebek + uykusuz bir anne + günler öncesinden hazırlıklara başlayan anneanne + güzel sofralarda güzel insanlar + uzaklara askere gideceği öğrenilen amca + kendi evimizde misafir ağırlamanın verdiği mutluluk  =  farklı duyguların, yorgunlukların, mutlulukların bir arada olduğu bayram günlerimiz…

en güzeli de annemin azminin ve enerjisinin verdiği huzur. asla onun kadar olamayacağımı bilsem de inşallah biz de ileride onun gibi tüm sevdiklerimizi aynı sofrada buluşturmayı başarabiliriz…

2

3

9

5

6

7

8

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

51 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
ayse celik
ayse celik
15 yıl önce

bazi tabaklarin altinda baska ortuler var ,dolmalarin yan tarafindan yerdeki cimenler gozukuyor bahcede cekilmis gibi..bazisinda sarili beyazli parlak ortu,bazi yerde tabaklar uyusuyor fakat,farkettim de ressimlerde iki ayri cins kasik var ? biraz kafam karisti

ilayda
ilayda
15 yıl önce

çok süper görünüyo o sfrada yer almak isterdim açıkçası

Banu Gul
Banu Gul
15 yıl önce

merhaba hatice,
ben londra’dan yaziyorum. Boyle suslu bayram sofralarini gormeyeli o kadar uzun zaman oluyor ki, unutmusuz. Hatta bayramlasmayi bile unuttuk diyebiliriz, iste kendi icimizde kuru birer bayramin kutlu olsun ile gecistiriyoruz..
Yemekler harikulade gorunuyorlar fakat tariflerine nasil ulasicaz? Ben senin tariflerini birer birer deniyorum.
Lutfen tariflere sirali sekilde ulasmamizi sagla ve daha cok reklam bekliyoruz siteye ki destek olunsun sana…
Londra’dan sevgilerimle..

SEVİL
SEVİL
15 yıl önce

gerçekten çok güzel bir görüntü annenizin ellerinden öpüyorum..eline sağlık.

Derya Poerschke
Derya Poerschke
15 yıl önce

Yemek menusu harika, Yemeklerin gorunusu harika, Sofra duzeni harika, yani harika bir bayram sofrasi. Tam anlamiyla, ornek bir Turk sofrasi olmus. Anneniz sanatci bir hanimefendi. Onu kendi hayatina ve sizlerin hayatina, tabi dolayisigla bizlerin hayatina getirdigi enerji ve yenilikler harika. Cok tesekkurler bizimle paylastiginiz icin.

Özlem
15 yıl önce

Anneciği’nin ellerine sağlık canım. O güzel lezzetleri tadanlara da afiyetler olsun. Çok şık bir sofra…

gaye
gaye
15 yıl önce

süper anneanne 🙂

dolphinblue
15 yıl önce

anneniz beni evlat edinse nasıl olur? 🙂
hayalimin bayram sofrası bu…

nurhal
nurhal
15 yıl önce

O kadar hayran kaldım ki sofranıza ve özendim ki SİZE !.Sizin adınıza çok sevindim böyle azimli bir anneye sahip olduğunuz için.Annelerimiz çok özel,onlardan öğrendik çoğu şeyi,ama ne yazık ki benim annem hayata küstü,o yüzden ben sizin kadar huzurlu değilim:(Hani demişsiniz ya;” en güzeli de annemin azminin ve enerjisinin verdiği huzur”bu lafınız beni çok etkiledi,içim burkuldu,Size Maaşallah demekten başka ne söyleyebilirim ki…sevgiler..

zizizi
15 yıl önce

ayva tatlısına on numara veriyorum,rengi orjinal değil mi?

Hilal SAYGILI
Hilal SAYGILI
15 yıl önce

Hatice merhaba… Şu sitede senin ayva tatlısını resmi ve tarifiyle birebir kopyalanmış. Haberin olsun istedim. http://yemekciyiz.blogspot.com/

Ayşe Ortakcı
Ayşe Ortakcı
15 yıl önce

Nezaman annemin evinde kardeşler, tanıdıklar kalabalıkla bir araya gelsek annem hakkında aynı şeyleri bende düşünürüm. Çok güzel ifade etmişsiniz.

Nur
Nur
15 yıl önce

Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Aile ortamınız çok hoşuma gidiyor. Ayşe İkbal’le ilgili deneyimlerinizi de yazabilir misiniz?

yasemen
15 yıl önce

hatice hanım merhabalar geçmiş bayramınızı kutluyorum.Uzun zamandır sitenizi takip ediyorum.Yemeklerde çok hoş ancak şık sofralarınıza bayılıyorum.Çalışan bir bayansınız sanırım ama saatlerin sizin için pek önemi yok anlaşılan çünkü gecenin bir yarısı yada sabah çok erken saatlerde nasıl bir yemek aşkı anlayamadım iş başındasınız takdir ediyorum.Bir çok tarifinizi denemeye çalışıyorum ama arada tutmayanlarda oluyor söylemek istiyorum.başarılar diliyorum.görüşmek üzere..

çiğdem
çiğdem
15 yıl önce

Merhaba.Sitenizden denediğim tüm tariflerden memnun kaldım.Ancak çok düzensiz.Kategorilendirilmemiş olduğu için arama motoruyla tesadüfen bi tarriften diğerine atlıyorum.Eminim ki çok daha güzel şeyler var ama ismini bilmediğim şeyi Google dan nasıl arayabilirim ki?Kurabiye tarifi istiyorsam tüm tarifler sıralanmalı altalta.Bu şekilde gerçekten çok zor bir dizayn.Mesela az evvel 3 yıl önceki turta tarifinize tesadüfen ulaştım.daha bulamadığım kim bilir ne lezzetler vardır…:(

isikuzunmehmet
isikuzunmehmet
15 yıl önce

Sevgili Hatice anneni Allah nazardan korusun.Senin tabirinle annen sevdiklerini masada buluşturuyor,bunu yapacak hem azmi hemde sağlığı var.Ne mutlu ona..Allah sağlığını da azmini de daimetsin.Sizleri de anne sofralarından mahrum bırakmasın.

didem g
didem g
15 yıl önce

siteye reklammı alıyorsunuz artık

Pınar Seferoğlu
Pınar Seferoğlu
15 yıl önce

Ailesi için çırpınan bütün annelerin ellerine, yüreklerine sağlık. Ben de bir anne olarak, her geçen gün daha iyi bir anne olabilmek en büyük dileğim. Başta annenize saygılarımla, ona, size, kızınıza ve tüm ailenize nice bayramlar. Tüm bunları paylaştığınız için tşkler.

Maviokul
15 yıl önce

Çok güzel ellerinize sağlık sizi tebrik ediyorum

Hülya
15 yıl önce

Çok özenli bir sofra olmuş.Keşke annelerimizin yarısı olabilsek.Şimdiden işlere yetişemez haldeyim.
Kızınız da kırmızı elbisesiyle çok cici.Sevgiler…

medine
15 yıl önce

Tek kelimeyle hem sizin hem de annenizin sofralarına bayılıyorum!

Volkan
Volkan
15 yıl önce

yahu Allah askina, beni evlat edinsenize, insanlik boyle zulum gormedi…. varmi boyle bisey yaa…

özlem
15 yıl önce

Annenizin ellerine sağlık yemekler çok iştah kabartıcı valla mükemmel gözüküyor..
Sevgilerimle..

YAVRU KUŞUN ANNESİ(*YASEMİN*)

Hepsi bir yana Ayşe İkbali buğulu olarak fonda da olsa görmek çok güzel. Büyümüş maşallah, ayaklanmış.

Meryem
Meryem
15 yıl önce

HARIKA, tek kelimeyle HARIKA!
Annenin ve Senin’de Ellerine sağlık.

Nagihan
Nagihan
15 yıl önce

Sofra mükemmel yalnız tariflerini de bekliyorum. Annenizin ellerine sağlık. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Sizi çok beğeniyle takip ediyorum. Hergün bugün ne hazırladı acaba diye büyük bir merakla açıyorum siteyi. Yine siz ve aileniz harikasınız.

nevbahar
nevbahar
15 yıl önce

ayse ikbal hanim ne tatli bi sey olmus ya yerim ben onu.masaallah barekallah.
Hatice hanim, basta anneniz olmak uzere portakal agacinin butun emektarlarinin bayramini cani dilden kutluyorum.Rabbim heb beraber nice guzel bayramlar yasatmayi nasip etsin sizlere ve herkese.annenizden ogrenecegimiz o kadar cok sey var ki aslinda hayata dair.diyorum ki icimden keske bir oturmak ,yuzyuze konusmak nasip olsa da bizlere nasihat verse.
iyi ki varsiniz portakal agaci sizin yaptiginiz her sey uzaklarda okyanus otelerinde bile bircok bayanin ilham kaynagi oluyor…
tesekkurler…

illedeyemek-Hilal
15 yıl önce

Anneninizin emeğine sağlık,paylaştığınız için teşekkürler…
http://www.illedeyemek.com

Mukerrem
Mukerrem
15 yıl önce

Yemekler, sofra mukemmel ama ben en cok ilk iki resimdeki masa ortulerine takildim. Nereden aldiginizi ogrenmemiz mumkun mu acaba?

Zeynep
15 yıl önce

Hatice’ciğim benim de kardeşim askere gidiyor,Allah kavuştursun hepimizi.

ferhan
ferhan
15 yıl önce

saniyorum iki farkli gunden resimler ?

Duru
15 yıl önce

Yine harika bir sofra! Ellerinize sağlık.Allah hepinize hayırlı uzun ömürler versin.sağlık ve sıhhatle inşAllah..
sevgiler

nurdan varol-ilayda' mın annesi
nurdan varol-ilayda' mın annesi
15 yıl önce

herkesin kurban bayramı mübarek olsun. ve Allah hepimize sevdiklerimizle çok uzun yıllar mutlu bayram sofralarında buluşmayı nasip etsin inşallah..
sevgili hatice, uzun zamandır güzel ve kolay 1 kek tarifi arayışı içindeydim. ancak bu tarif öyle 1 tarif olmalıydı ki farklı içeriklerle de hazırlanabilmeliydi. belki 100 kez denedim ve sonunda kekunu aratmayacak nitelikte bir kek elde ettim.. farklı içeriklerle tecrübe ettiğimden gönül rahatlığıyla herkesle paylaşmak istedim..sen de deneyip sitene eklersen bence çok sevaba girersin..
Nurdan’ ın Kolay Keki – (farklı içerik önerileriyle)
Malzemeler
2,5 su bardağı tepeleme un
2 yumurta
½ su bardağı süt
½ su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı soğuk su
Yapılışı
Tüm malzemeleri “soğuk su” hariç, sırasıyla ekleyin. Robotla iyice çırpılmasını sağlayın. 5 dakika kadar çırptıktan sonra “soğuk suyu” da ekleyin ve 1 dakika daha çırpın. Fırın kabınızı yağladıktan sonra kek hamurunuzu kalıbınıza dökün ve önceden 165 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakika pişirin. (herkesin fırını farklı sürede pişirdiğinden, 30 dakikanın sonunda fırın kapağınızı açıp kekin içine 1 bıçak daldırıp kekinizin pişip pişmediğini kontrol ediniz. Bıçağınız temiz ise kekiniz pişmiş demektir. Bıçağınız hamurlu ise bir süre daha pişirmeye devam ediniz..) keki fırından çıkardıktan sonra kaynamış ½ su bardağı sıcak suyu bir kaşıkla kekin üzerine her yerine denk gelecek şekilde döküp üstüne 1 tepsi kapatıp dinlendiriniz. Böylelikle kekinizin içi buharın da yardımıyla yumuşacık olacaktır.
• Bu keki, içine 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ve 1 su bardağı dövülmüş fındık ekleyerek..
• Bu keki, içine 1 yemek kaşığı tepeleme kakao ve 1 su bardağı vişne ekleyerek..
• Bu keki, içine 1 su bardağı kuru üzüm ekleyerek..
• Bu keki, içine 2 adet elma rendeleyip, piştikten sonra da üzerine pudra şekeri ve tarçın dökerek..
de farklı lezzetlerde hazırlayabilirsiniz.
afiyet olsun..
sevdiklerinizle nice tatlı sofralarda buluşmanız dileğiyle.. nurdan..

didem g
didem g
15 yıl önce

selam hatice sofra süper zaten ama ben sana başka bir haber vermek istiyorum. dün elle decor dergisinin bu ayki sayısında en güzel yemek tarifleri sitelerinin listesinde portakal ağacının adıda verdı. Tebrik ederim…

denizbisikleti
15 yıl önce

Geçmiş bayramın mübarek olsun Hatice…
Ayşe İkbal’ de kırmızı elbisesini giymiş boy gösteriyor maşaallah. Sofra yemekler her zamanki gibi harika.
Kardeşine şimdiden hayırlı tezkereler dilerim, Ayşe İkbalimize Allah’Tan şifalar.
Annesine sabırlar(senin annene de inşaallah)
Sevgiler…

zerrin
zerrin
15 yıl önce

Tariflerinizi sabahin seher vaktinde bilgisayarimi acinca gormek nasip oldu.Cok basarili bir sofra….Annenizle ilgili daha cok sey yazsaniz beni daha cok sevinidirirsiniz.Boyle bir insani hafizalarimizdan silmeyi asla istemem.Mesela oda butun mutfaktaki yorgunlugunu misafirleri yerken atan muhtesem hanimlardanmi.Bazilari oyle guzel insanlardirki yemeklerini insanlar yerken cok ama cok mutlu olurlar ve onlarin yorgunlugu neyi kalmaz.Saglicakla kalsin …IYi bayramlar.

Canan
15 yıl önce

Of of bunlar ne böyle vallahi hayran kaldım.
Anneciğinizin ellerine sağlık. Maşallah diyelim nazarımız değmesin.
http://www.mutfakbocugu.com

ESMA
ESMA
15 yıl önce

ÇOK GÜZEL BİR SOFRA HERŞEY SUNUM HARİKA YEMEKLERİN TARİFLERİNİ BEKLİYORUZZ..

fatma
fatma
15 yıl önce

çok güzel bir sofra olmuş.bu bayram telaşı içinde nasıl bu kadar hazırlık yapabiliyor anneniz, her halde bu da ayrı bir yetenek olsa gerek. herkese hayırlı huzurlu bayramlar

Şule
Şule
15 yıl önce

öncelikle iyi bayramlar..
Bu güzel yemeklerin tarifini vermeyecek misiniz Hatice Hanım?
annenizin ellerine sağlık…

medura
medura
15 yıl önce

Kardeşimize hayırlı tezkereler dilerim. Allah’a emanet olsun.

peltekoğlu
peltekoğlu
15 yıl önce

canım allah annelerimizi başımızdan eksik etmesin..
hersey harika gözüküyorr

Sevda
Sevda
15 yıl önce

Size inanamıyorum ben. Bunca yemeği nasıl yapıyorsunuz ve nasıl böyle harika sunuyorsunuz? Ben bayramda bir börek, bir sarma yaptım sırtım başım ağrıdı yahuu.. Kıskanıyorum korkarım. 🙂 Ama çokca hayranlık da var bu kıskançlığın içinde..
Sevgiler..

TUBA
TUBA
15 yıl önce

Maşallah bayram sofranız harika görünüyo! Allah sizi ve bizleri ailelerimizle birlikte nice nice bayramlara kavuştursun inşallah………..

nurnes
nurnes
15 yıl önce

bayram sofranız herzaman ki gibi süperrrrr…. ellerinize saglıkannenizin vesizin .tüm islam dünyasının kurban bayramını kutlarım

ayse
ayse
15 yıl önce

o arkasi donuk kirmizili sirin sey yoksa ayse ikbalmi:)bayraminiz kutlu olsun

ANDAELIF
ANDAELIF
15 yıl önce

UZAKLARDAN YURDUMDA KI BAYRAMLARIN GUZELLIGINI BIR KERE DAHA FARK ETTIM BU GURBET ELLERDE BAYRAMLAR COK YANLIZ GECIYOR HATICE HANIM BENDE ANNEMIN INANILMAZ ENERJISININ ONDA BIRININ BENDE OLMASINI O KADAR COK ISTERDIM KI SIZE ANLATAMAM.SOFRA COK GUZEL ANNENIZIN ELLERINE SAGLIK….SIZE VE ANNENINIZE SEVDIKLERINIZLE BERABER SAGLIKLI MUTLU VE HUZURLU NICE BAYRAMLAR GECIRMENIZI TEMENNI EDERIM.

nuran
nuran
15 yıl önce

masaallah barekallah daha nice mutlu huzurlu sofralara…..anneciginin ellerine saglik her zamanki gibi kibar huzurlu bir sofra olmus selam ve sevgilerimle..

emel
15 yıl önce

bu sofra muhteşem,çünkü sevdikleriniz var,en önemlisi de annenizin sevgisi,enerjisi,emeği…,sizi uzun zamandır takip ediyorum,şimdiye kadar bir çok tarifinizi kullandım ve bu kadar birebir ölçü için,beni asla hayal kırıklığına uğratmayan yani çok teşekkürlerimi sunmayı bir borç bilirim,aslında bunların çok dışında ilk gördüğüm andan beri merak ettiğim çok başka bir şey var,sakıncası yoksa tabii,fotoğraf makinenizin markası ve modeli…şunu da asla gözardı edemem,keramet sadece fotoğraf makinesinde değil farkındayım,hem yemekleriniz,hem sofralarınız,kültürünüz tabii benim için önemli birşey daha var fotoğraflarınız çok ilham verici,siteniz çok güzel…şöyle bir öneri ya da istekte de bulunmak isterim,kızınıza hazırladığınız tariflerden de bir site yapsanız keşke,ondanda fazlaca yararlanacağıma eminim…kopuk cümleler için de şimdiden özür dilerim,

ehlikeyf
15 yıl önce

sitenizdeydim ve tatlı tariflerine tklayıp duruken birden önüme bir ziyafet sofrası çıkıverdi ilk yotumu yazmak istedim hemen.öncelikle annenizin ellerinden öpüyorum ve kendisine sağlık sıhhat temennilerinde bulunmak istiyorum.benimde en büyük zevkim mükellef sofralarda sevdiklerimi ağarlamak.bayramlarda biz henüz büyüklerimizin sofralarına oturuyoruz ama sıramı sabırsızlıkla bekliyorum kimbilir belki benim kızlarımdan biride benim soframı yayınlar ve ben bu günleri anarım sevgilerimle geçmiş bayramınızıda kutluyorum bu arada birçok seneler annenizin sofrasında bulunmanızı dilerim

51
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x