İçeriğe geç

Kıyıköy ve Tek Karelik İftar

Kiyikoy_1

Ayşe İkbal pazartesi günü okula başlayınca bizde de tüm düzen değişti. Ben yeni düzene alışacağım, her şeyi hayalimdeki gibi organize edeceğim derken siteye yazı yazmak çarşamba gününü buldu. İlk fotoğraflar bizim 3 kişilik gezgin grubumuzun "oruç tutmak hayata engel değil" sloganıyla başlattığımız Ramazan'daki gezi turlarımızdan ilkine ait.

Kiyikoy_3

Planımız Ramazan'ın 4 pazarı farklı bir yeri görmeye gitmekti. İlk pazarki durağımız ise Kıyıköy oldu.

Kiyikoy_2

İkinci pazarda grup elemanlarımızdan biri arkadaşlarıyla kısa bir yurt dışı iş gezisi (bkz. tatili) yapınca planlarda revize oldu. Ancak diğer elemanlar olarak biz kaldığımız yerden devam etmeye kararlıyız. Kıyıköy İstanbul'dan 3 saat kadar uzakta kendinizi bambaşka bir dünyada hissetmenizi sağlayan bir yer. Gezilebilecek yakın yerler planlarına mutlaka eklenmesi gereken bir rota.

Tek_karelik_iftar

Son fotoğraf benim ev sahibi olduğum tüm iftarlarda başıma gelenin yansıması. Eğer misafirsem tüm konuklara sadece hurma yedirip fotoğraf çekebiliyorken, ev sahibi olunca tek bir kareyle sınırlı kalıyorum. Yine de fikir vermesi açısından menü şöyle:

  • İftariyelikler
  • Domates Çorbası
  • Zeytinyağlı Bamya
  • Zeytinyağlı Semizotu
  • Ev Yapımı Közlenmiş Patlıcan ve Biber Salatası
  • Çoban Salata
  • Hasanpaşa Köftesi
  • Pilav
  • Dondurma ile Servis Yapılan Elmalı Turta
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

30 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
havuç
havuç
14 yıl önce

INSANLAR NASIL BI DIZIYI YADA BI KITABI HEYECANLA OKUR BENDE ARTIK SITEYI HERGUN GEZIYORUM BUGUN ANNENIZIN PERDE PILAVINI YAPTIM HATTA COK OLDU ARKADASIMADA BI KALIP CIKTI BORCAM KEK KALIPLARINDADA PİŞİYORMUŞ COK GÜZEL OLDU TESEKKÜR EDERİM HAYIRLI RAMAZANLAR VE HAYIRLI BAYRAMLAR UMARIM HAYATINIZDA HERSEY GÖNLÜNÜZE GÖRE OLUR.

ilahiler
14 yıl önce

Bence Mükemmel harika on numara 🙂

BURCU
BURCU
14 yıl önce

Elmalının tarifini verirmisiniz?

fatma
fatma
14 yıl önce

hatice hanım,
hergün siteye giriyorum,aman yeni birşey yazmışmıdır hatice hanım diye meraklanıyorum.arasırada olsa bizi yalnız bırakmayın yazın.malum bayram geliyor.tatlı telaşeleri başlayacak.nacizane ben de annemin bir tarifini anlatmak istiyorum(nacizane diyorum çünkü yemek yapmayı bu siteden öğrendim)
pufidik tatlısı.aynen ismi gibi pufi pufi oluyor ve çok hafif bir tatlı.
25-30 tane için
hamur malzemeleri
1 büyük çay bardağı sıvıyağ
1 büyük çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta
2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
aldığı kadar un
şerbet malzemeleri
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su
4/1 limon suyu
tüm hamur malzemeleri karıştırılıp,çok sert olmayacak ama ele de yapışmayacak şekilde bir hamur yoğrulur.isterseniz kurabiye gibi, isterseniz ki benim annem öyle yapıyor,hamurdan ceviz büyüklüğünde alıp,elinizde yuvarlayarak uzatıp,iki kenarını birleştirip halka şeklinde yapabilirsiniz.180 derece fırında pembeleşene kadar pişirilir.
diğer tarafta şerbet hazırlanır.tatlı sıcak şebet ılık olarak dökülür ve soğuyunca servis edilir.
afiyet olsun.

bahçelievler
14 yıl önce

Resimler gerçekten süper, keyifli zaman geçirdiğinize inanıyorum.

Mavi Elmas
14 yıl önce

Oralara yakın sayılır bir mağara var. Dupnisa mağarası. Onu gezmekte çok zaman harcayınca Kıyıköye gidememiştim. Ama hep içimde ukde kalmıştır. Tekne turu mu yaptınız yoksa köprü gibi bir yerden mi çektiniz fotoğrafları. Tekne turu imkanı varmı orada.

nesrin-kartopum
14 yıl önce

Yine selam.
Bende çok seviyorum kıyı köyü ve tavsiyede etmiştim size çok sevindim gittiğinize.(hatta üsttsüz güneşlenen inek fotosunun linkinide yollamıştım:)) Nilüferli dereye bende bayılmıştım.
şimdide Kıyıköyden önceki Yalıköy ü de görmenizi tavsiye ederim.
Birde Sinop Akliman Hamsilos koyu’nu.
El değmemiş, Akdeniz’in bozulmamış hali diyebiliriz. Küçük ve temiz pansiyonlar mevcut.
*Biz kadınlar merak etmezmiyiz ne kullanıyor nerden alıyor. Hatice hn. da biz sormadan söylemiş ne var rahatsız olmuşsanız okumazsınız yada sadece yemek bölümünü okursunuz üzmeyin benim nettede olsa kardeşim gibi sevdiğim Hatice hanımı.

Zehra Demirbaş
Zehra Demirbaş
14 yıl önce

Bu sabah tanıştım sitenizle daha doğrusu sizinle. Nasıl zengin bir yer burası, ne kadar tatlı, zaman zaman tuzlu, hatta ekşi, hatta acı 🙂
yüreğinize ellerinize sağlık.

Zeynep
Zeynep
14 yıl önce

Bide su yorumlara topluda olsa cevap verseniz?Ne olursa olsun bu yaptiginiz büyük terbiyesizlik,siz kendinizi ne saniyosunuzki!????

Zeynep
Zeynep
14 yıl önce

Sitenizdeki tariflerin cogu tutmuyor,ama masalariniz sahane…Sizden baska herkesten tarif aliyorum,ne komik!

selin
14 yıl önce

Kıyıköy daha önce ismini hic duymadığım ama fotograflarınıza bakınca mutlaka gormeliyim dedigim bir yer artık.. Paylaştığınız için teşekkürler..

ayşenin mutfağı
14 yıl önce

MERHABA KIYIKÖYE YILLAR ÖNCE BENDE GİTMİŞTİM GERÇEKTEN GÖRÜLMESİ GEREKEN BİR YER
İFTAR MASASIDA ÇOK ŞIK ELLERİNİZE SAĞLIK

kerim
14 yıl önce

mükemmel bir site dizayn ettmişsiniz. gerek içerik, gerek ise tasarım olarak. kendi alanının en iyisi. çok zevkle okuyorum yazılarınızı. teşekkürler.
http://www.erozyon.info

fatma karataş
fatma karataş
14 yıl önce

Arkadaşlar siz haticenin yemeğinden çok özel hayatını daha çok merak ediyorsunuz yorumlardan anladğım kadarıyla . Yemek takımı , masa örtüsü , hangi okul gibi bazen sizlere hayret ediyorum o kadar basit şeyleri soruyorsunuz ki ? Yemek takımı ve masa örtüsü hemen her yerden temin edilecek türden biraz bu işlerle ilgiliyseniz eğer ! Yani bu kadar abartılacak bir şey yok ….

Nurgül
14 yıl önce

resimler süper hayran kaldım , Allah başarılarınızı arttırsın. sizin gibi güzel yürekli insanların böyle başarılara imza atması çok hoş. sitenizi ilgi ile takip ediyorum, size kolaylıklar…

gulcan
14 yıl önce

profilini çok güzel özetlediğin yere şimdede Ayşe İkbalin velisi olduğunu yazabilirsin.Bu yıl anneliğin yanına birde okul velisi olmak eklenecek hayırlı olsun ve kolay gelsin.Hangi okula gönderdiğinizi merak ettim.Tam günmü olucak yoksa 3 gün gibi bir uygulamamı yapıyorsunuz.Umarım sizi zorlamaz hemen alışır okuluna.Okul seçmek çocuğumuzu emanet etmek çok zor bir duygu ama alışıyor insan.
Kıyıköyde çok güzel gözüküyor iftarıda oradamı yaptınız onunla ilgili bilgi vermemişsin..Restorant önerin varsa alalım öyle gidelim.
Sevgiler…

nurdan
nurdan
14 yıl önce

maşallah ne güzel bi hayatın var

Meltem
Meltem
14 yıl önce

Hatice, Sen hamile isen, oruç tutmuyorsun değil mi?

www.hediyeleradasi.com
14 yıl önce

haticecim merhaba,
kıyıköy’ e 5-6 sene önce gitmiştim ve o kadar çok beğenmiştim ki. Ama bir daha gitmek nasip olmamıştı. Gerçi resimlerden görebildiğim kadarıyla hala çok güzel, hala yemyeşil, hala bakirliğini koruyabilmiş. Ne mutlu. Türkiye’ de hala doğası bozulmamış yerler var demek ki.
İftar masan harika gözüküyor. Sadece yemekler değil, bence yemeklerin sunumu da çok önemli ve sen bunu başarabilmiş bir kişisin gerçekten de. Hem iyi bir anne olup Ayşe İkbal’e de vakit ayırabildiğin, hem de mutfakta mükemmel bir aşçı olabildiğin, bir de üstüne harika bir site yaratıp bizlerle paylaştığın için hem tebrikler hem de teşekkürler.

NURDAN
NURDAN
14 yıl önce

sitenizi takip ediyordum fakat artık yemek tarifi sitesinden ziyade sizin özel hayatınızla ilgili alıntılardan oluşuyor.bence yemek tarilerine ağırlık vermelisiniz.

gülmira
14 yıl önce

yemeklerden ziyade yemek takımının odalandığı bir fotoğraf olmuş, eşyalarınızı paylaşmayı-göstermeyi sevdiğinizi kırmızı minderden biliyorum, ama sizi yine de seviyorum

defne
defne
14 yıl önce

merhaba ebru ve de birsen,
genellikle edindiğim izlenim blog sahibi hanımların alet edevatlarını nerden aldıklarını pek paylaşmak istemedikleri.vakitleri mi olmuyor yazmaya bilmiyorum.hatice hanım da hemen dönemeyecektir sanırım sorularınıza.o yüzden yazmak istedim.yemek takımı jumbo marka.halen satışı var mı bilmiyorum.
yanılmıyorsam masa örtülerini vanelli den alıyordu hatice.selamlar
defne

Meliha
Meliha
14 yıl önce

En çok sloganına bayıldım 🙂

ebru
ebru
14 yıl önce

merhaba
hakikaten tarifleriniz kadar masa düzeniniz ve özellikle materyalleriniz çok özenli seçilmiş…Umarım merakımı mazur görürsünüz…Yemek takımınızı hangi markanın ürünleri yada nereden aldınız tabi onu ön plana çıkaran örtünüzüde sormadan edemiycem…
Teşekkürler

berna
berna
14 yıl önce

Kıyıköy’e 2008 NİSAN ayında gittim. Edirne gezisi öncesi Kıyıköy’ü dolaştırdılar.Hava buz gibi Kalkan balığı yedik ama soğuktan ne yediğimizi ne gezdiğimizi anladık.

birsence
14 yıl önce

görmek lazım haticeciğim fotolar çok güzel çünkü….iftar sofranda herzamnki gibi harika görünüyor tek kare olsa bile:)))ellerine sağlık..
bu arada masa örtülerini nereden alıyorsun haticeciğim…birisi daha sana sormuştu hatta bende o yorumu okmuştum ama unuttum gitti:(( tekrar yazarmsın…

özden
özden
14 yıl önce

oruç tutmak hayata engel değil sloganınızı çok sevdim ve kesinlikle katılıyorum bu fikre,resimler müthiş:) kimbilir gerçeği nasıldır? bu arada sofra herzamanki gibi harika ellerine sağlık.

Hatice Alev
14 yıl önce

Kıyıköy harika bir yer , geçen yıl gitmiştim. Ramazanda gitmek hiç aklıma gelmedi doğrusu. Hemen notlarıma ekliyorum. Yazı ve fotoğraflar çok keyifli teşekkürler.
Bu arada geçtiğimiz hafta gönderdiğim maile cevap bekliyorum.
Ayşe İkbal’e başarılar…

özlem
özlem
14 yıl önce

Hatice ablam hayırlı ramazanlar..
Sayende yeni şeyler deneme fırsatı buluyorum,teşekkür ederim 🙂

isikuzunmehmet
isikuzunmehmet
14 yıl önce

hatice allah sana ayşe ikbalin ilk okula bşladığı günleride göstersin inş.günler çok çabuk gelip geçiyor.bir zamanlar bende senin yaşadıklarını yaşadım.zannedersem kızımla yaşıtsın.allah doğacak evladınla birlikte ayşe ikbalini sna bağışlasın.bu arada sofran da gittiğin yerlerde senin gibi güzel.kalbi güzel hatice sen, sevdiklerinle birlikte allaha emanet ediyorum allah işlerinde kolaylıklar nasipetsin.sevgiler.

30
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x