Categories: hamur işleri

Tavuklu Börek

fotoğraf yemek zevki Melda'ya ait.

Bu hafta, birkaç gün önce okuduğum bir yazıya takılıp kalmış durumdayım. Yazının konusu, insanın aslında hayatını kendisinin zorlaştırdığı, bazen kendi lastiklerini kendisinin patlattığı ile ilgiliydi. Tüm endişelerimize bir an ara verip "farklı bir çıkış yolu nasıl bulurum?" diye düşündüğümüzde aslında imkansız bile görünsek bir çıkış yolu bulacağımız idi.

Birkaç ay önce yüksek lisansa başladığımı söylemiştim. Etrafımdaki pek çok geçici bir heves olarak görse de ben 13 yıllık bir fobime karşı gelip başvuruda bulunduğum için dağları delmiş gibi hissediyordum kendimi. Sonradan ilk ödevlerimi teslim zamanım bayramın ilk gününe gelince aşırı paniklemiş, ödevleri teslim ettikten sonra "bu dönem kesin kalacağım" korkusuyla sistemin internet sayfasına girmeye bile korkmuştum. Bir de bu arada girmem gereken Ales sınavı vardı ki, dersleri geçemiyorsam ales'e de önümüzdeki dönem girerim deyip kendimi iknaya çabalıyor, bir yandan da sınav günü yaklaşıp ben endişelerimi kimseye söyleyemiyorum diye içim içimi yiyip duruyordu. Cumartesi günü bahsettiğim yazıyı okuyunca derin bir nefes alıp derslerin sitesine bakmaya karar verdim. O çok korktuğum dersten 70 almıştım! Eşime gidip 70 aldığımı ama ales'e önümüzdeki dönem gireceğimi söyledim. Sonunda ısrarları, bir yazıcı bulup giriş belgemi çıkartması sonucu pazar sabahı sınava girdim. Çok muhteşem bir sınav çıkarmadım belki ama hiç değilse boşuna korktuğumu, eğer önümüzdeki dönem tekrar girmek zorunda kalırsam panik yapmama gerek olmadığını anlamış oldum. 3 haftadır kendimi yiyp bitirmek yerine "ya korktuğum olmazsa" diye düşünerek hareket etseymişim meğer hayat çok daha kolay olurmuş. Şimdi duam bundan sonra karşılaştığım sıkıntılar için aynı davranışı gösterebilmek…

Hafta sonu derin bir nefes alınca siteye yazma hevesim de artmış oldu böylece, sırada Hatice'nin sofrasında benim favorim olan ve abartısız bugüne kadar en beğendiğim börek olan tavuklu böreğin tarifi var…

Tavuklu Börek

Malzemeler:

  • 6 adet yufka
  • üzerine sürmek için 1 yumurta sarısı (Ben genelde beyazlarını israf etmemek için ya içine ya da üzerine sarısı ile beyazını karıştırarak sürüyorum)

iç harcı :

  • 1 tavuk but
  • 1 tavuk göğüs
  • 1 ortaboy soğan
  • Dolmalık fıstık
  • Dolmalık üzüm
  • Yenibahar
  • 3 tane kesme şeker
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 su bardağı tavuk suyu

Hazırlanması:

  1. Tavuklar haşlanıp küçük küçük didildikten sonra yemeklik doğradımız soğanı tencerede sıvıyağ ile hafif pembeleştiriyoruz . Tavukları da ekledikten sonra tüm baharatı içine katarak tencerede bir iki kez çeviriyoruz . Daha sonra haşlanan tavukların suyundan ayırdığımız 1 bardak tavuk suyunu da içine dökerek suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  2. 1 tane yufkayı serip üzerine hazırladığımız sıvıyağ ve su karışımını dökerek üzerine 1 yufka daha seriyoruz . Ben börekleri küçük küçük sevdiğim için 16 parçaya bölüyorum . isterseniz 12ye de bölünebilir. Geniş tarafına harçtan koyarak sigara böreği gibi sarıyoruz.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altı üzeri eşit kızarana kadar pişiriyoruz .
Hatice

View Comments

  • Hatice'cim ellerine sağlık çok güzel görünüyor börek, ben de deneyeceğim, siteni uzun zamandır açmamıştım, bugün baktım tariflerin, yazıların, sıcaklığın, samimiyetin gerçekten çok güzel, seni çok yakın hissediyorum, bu da senin samimiyetinden kaynaklanıyor, Başarılarının devamını diliyorum, insan her zaman kendini yenilemeli, daha iyisini başarmalı, senin de bunu başaracağına inanıyorum canım, yolun açık olsun.

  • haticecim börek harika görünüyor fakat yağ ve su karışımının miktarını vermemişsin sana zahmet yardımcı olursan sevinirim hayatında başarılar.

  • merhaba,bu böreği denemek istiyorum,harika görünüyor ancak 6 adet yufkanın 16 şar parçaya bölünerek yapılması kısmını anlamadım? biri beni aydınlatabilir mi? 2 adet yufka aralarına su+yağ sürülüp, üstüste koyup mu kesiliyor?

  • merhaba hatice hn.tariflerinizi çok beğeniyorum.ayrıca sizi aldığınız puandan ötürü tebrik ederim.lütfen okuduğunuz o yazıyı yayınlar mısınız?bu aralar benim de böyle yazılara ihtiyacım var da...
    sevgiler...

  • Sevgili Bedia Hanım;

    ben yorumumu yaparken genelleme yapmadım. Dikkat ederseniz yorumumda " çevremdeki hanımlara çalışmayan baktıkça" cümlesini kullandım. yani bu durum benim çevreme, muhatap olduğum insanlara özgü özgü.

    sizin yorumunuza da katılıyorum. sonuçta aynı evde aynı anne tarafından büyütülen iki çocuk bile birbirinden farklı olabiliyor.

  • merhaba;
    börek sever bir eşe sahip olmam hasebiyle sürekli börek tarifleri ile iç içeyim..Bu böreği kendisi, sayfanızın açık olduğu bilgisayarıma bakarken görmüş anında bastırmış ve yanıma getirdi..Ben bu böreği çok istedim diyerek :) ertesi gün hemen yaptım..tek değiştirdiğim ben su ve yağ yerine süy ve yağ karışımı denedim....Olağan üstü bir börek ziyafeti yaşadık...Ellerinize ve emeğinize sağlık :))

  • merhaba sitenizi severek takip ediyorum taifleriniz çok güzel sizi tebrik ediyorum yalnız bu böreği tatmadım hiç yapan varsa yorum yazarmı lütfen :)

  • Aysel Hanım ve Aysel hanım gibi düşünenler, ben çalışan bayanların çalışmayan bayanların çocuklarıyla kendi çocuklarının kıyaslamalarının anlayamıyorum. Emin olun annesi ev hanımı olmayı tercih eden çocukların en azından bir kısmı sizin çocuğunuz farklıdır. Aynı zamanda annesi çalışan ama çocuğuna ihtiyacı olan ilgiyi eğitimi veren çocuklardan bir kısmı da annesi ev hanımı olan çocuklardan özeldir.Lütfen bu kıyaslamaları yaparken genelleme kullanmayın

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago