İçeriğe geç

Kahveli & Frambuazlı Kolay kutlama Pastası (Videolu Tarif)

IMG_2167

“Portakal Ağacı’nın bu dönemki ilk tarifinde bir pasta yapayım ama hangisi olsun?” diye çocuklarıma blogdaki pasta tariflerini göstermeye başladım. Sağolsunlar 15 yıldır herkesin düğün pastası, nişan pastası, evlilik yıldönümü / doğumgünü / mevlidi pastası gibi farklı farklı kutlama vesileleriyle tekrar tekrar yaptıkları ama benim medeni cesaretimi toplayıp tekrar yapamadığım Kahveli & Frambuazlı Pastayı seçtiler! Videonun her aşamasında içimden “Allahım! Allahım! Tarif bu aşamada patlayacak, kesinlikle heralde galiba olmayacak” dediğim yüzüme aşırı derecede yansımış:D Ama pastayı bu defa sizlerin blogdaki yorumlardaki değişikliklerinize de uymuş olmanın verdiği güçle sorunsuz biçimde yaptık! Sonra da soğumasını bekleyemeden saniyeler içinde bitti zaten pastamız! Siz bugünlerde bu pastayı yapmaya değer kutlanacak sebebinizi ve videoda bahsettiğim Portakal Ağacı’nın 17. yıl hediyesi olarak neyin çekilişini yapmamızı istediğinizi yazarsanız çok sevinirim. Böylece hep beraber kutlamaya değer pek çok şey okuruz!

Kahveli ve Frambuazlı Pasta: Kek Malzemeleri: 1 su bardağı çekilmiş fındık 1 çay kaşığı hazır kahve 6 yumurta 6 kahve fincanı tozşeker 4 kahve fincanı un 1 çay kaşığı vanilya Sos Malzemeleri: 1 su bardağı dondurulmuş frambuaz 1 su bardağı frambuaz reçeli Kahveli krema için: 2.5 su bardağı taze krema 310 gram beyaz çikolata 3.5 çorba kaşığı hazır kahve

Hazırlanması: Frambuazlı sosu hazırlamak için; frambuazları tel süzgeçten geçirerek püre haline getirin. Frambuaz reçelini de süzgeçten geçirip frambuaz püresiyle karıştırın ve iyice çırpın. Karışımı buzlukta bekletin. Kahveli kremayı hazırlamak için; bir su bardağının dörtte üçü kadar krema, beyaz çikolata ve kahveyi çelik tencerede karıştırın. Eriyinceye kadar kısık ateşte pişirip soğumaya bırakın. Kalan kremayı mikserle çırpın. Bir kaşık kadarını soğutulmuş çikolatalı karışıma ekleyin ve sürekli çırparak inceltin. Kalan kremayı da ekleyip iyice karıştırın. Derin dondurucuda bekletin. Keki hazırlamak için; kahveyi bir çay kaşığı sıcak suda eritin. Yumurtaları şekerle birlikte çırpın. Un, vanilya, çekilmiş fındık ve eritilmiş kahveyi ekleyip köpükleşinceye kadar çırpmaya devam edin. Yağlanmış fırın kalıbına döküp 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.Soğuduktan sonra keki enine bölün. Keklerden ikisinin üzerine birer kahve fincanı kadar frambuazlı sos sürün ve 20 dakika bekletin. Daha sonra kahveli kremadan birer fincan kadar sürün ve iki keki üst üste yerleştirin. Pastanın üzerini ve yanlarını kalan kremayla kaplayıp, üzerini taze frambuazlarla süsleyin ve buzdolabında bekleterek servis yapın ya da bizim gibi dayanamayıp hemen bitirin!

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x