İçeriğe geç

Kaya Kurabiye (Videolu Tarif)

IMG_2166

Kaya Kurabiye benim en çok sevdiklerimden biri. Blog dostları hatırlar ilk defa o zamanlar gurbette okuyan kardeşim için yapmıştım. Şimdi benim hiç kuruyemiş yediremediğim oğullarım severek yediklerinde o günlere dönüyorum.

Malzemeler: 3 yumurta 1 paket (250 gr) tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış) 1/2 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı kuru üzüm 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu yarım su bardağı toz şeker aldığı kadar un (~3,5 su bardağı)

Hazırlanması: önce margarin, yumurta ve şekeri karıştırın. ardından üzümü ve cevizi ekleyin. 2 bardak kadar unu ekleyip üzerine vanilya ve kabartma tozunu katın. devamlı yoğurarak ve un ekleyerek elinize yapışmayan (veya çok hafif yapışan) bir hamur elde edin. hamurdan parçalar koparıp yamuk şekiller verin. hepsini tepsiye dizip önceden ısınmış 175C fırında üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (ben iki tepsiyi aynı anda koymadım ) soğuduktan sonra üzerlerine hafifçe pudra şekeri serpin. not: isterseniz hamura damla çikolata da ekleyebilirsiniz.

0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

0 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x