
Günlerdir sosyal medyada en çok Twitter’da vakit geçirince ne zamandır aklıma gelmeyen ya da gelse de kovalamaya başladığım fikirler yeniden gün yüzüne çıkmaya başladı. Her birimiz farklı farklı hayatlar yaşıyoruz. Kimimiz aldığımız eğitimlere uygun işlerde çalışıyoruz, kimimiz hayatımızda çok yanlış yollar, işler seçtiğimize üzülüp duruyoruz. Gerçekleştiremediğimiz hayallerimiz aklımıza gelince biraz ah edip hayatımıza devam ediyoruz. Ama tüm dünyada seslerini en çok çıkaran, her alanda en çok başarılı olan birbirine destek olanları izliyorum yıllardır. %90’ı kendi aldığı eğitimle ilgili çalışmıyor. Hatta önemli bir kısmı üniversite eğitimi almamış. Belkide en büyük etkeni gözden kaçırıyordum tüm bu zamana kadar. O çok başarılı olan, seslerini en çok duyuranlar… Alanlarında marka olan ya da hiç değilse benim için en önemlisi “Hayallerini Gerçekleştirmiş Olan”var bunu bir hayal gibi değil de “Bir Görev” gibi görmüşlerdi.
Rabbimin Yüreğime Yerleştirdiği Görevler
Düşünüyorum da yıllardır yapmak istediklerim var, kimine “zamanım yok!”, kimine “bunun için yeterli imkanım yok”, kimine “sana mı kaldı bu alanda bu kadar önemli isimler varken!” dedim. Bu hayallerime bakıyorum da hepsi bir ucundan insanlara faydalı olabilecek şeyler. Ümmet bilinci içerisinde “bu alanda çabalayan bizden birileri var!” dedirtebilecek işler. Dünyalık bir hayalim oldu mu nasıl da bal gibi de çabalıyor, zaman ve imkanı buluyorum oysa! Ama adım atmadıklarım azıcık zamanımdan feragat etmem, kendimi azıcık zorlamam, rahatımı bozmam gereken işler. Rabbimin görev olarak içime yerleştirdiği çabalar bunlar halbuki!
Arkadaşlarımla konuştuğumda her birimizin yapmak istediği farklı farklı şeyler var; kimi akademide ilerlemek, kimi dikiş dikmeyi öğrenmek, kitap yazmak, bir sanat/spor dalında ilerlemek ve daha yüzlerce hayalleri olanlar…
“Bu çabaların her biri bir görev işte!” dedim dün kendime. Belki çok büyük bir iş yapacağız, belki küçücük bir çaba olacak ama birilerine umut olacak! Binler duymasa bile seni görecek ve senden ilham alıp o yola baş koyacak biri muhteşem gelmiyor mu? Belki ileride biri “evet ben de ondan gördüm ve ilk adımı attım!” diyecek.
Gazanız Mübarek Olsun!
Yıllardır ne hayallerimiz varsa aslında hepsini Rabbim bizdeki -kendimizde göremediğimiz/olmadığını sandığımız- potansiyeli görerek yerleştirdi içimize! Hayal değil onlar görev! Küçük/saçma/abartı ya da anlamsız değiller! Öyle olsaydı Rabbim içinize o isteği koyar mıydı? Rabbimiz sizdeki potansiyeli görerek içine yerleştirdi o umut tohumunu. Bugün o tohumu sardığınız bezlerden çıkartıp toprağına ekme günü! Minicik bir can suyu yetecek ilk köklerini salmasına. Bugün yıllardır içinizde sakladığınız hayalle ilgili ilk adımı atma günü. Burayı okuyana kadar yıllardır sakladığınız hayali düşündüyseniz bile tohumu gün yüzüne çıkartmışsınız demektir, artık çok geç! Gazanız mübarek olsun 🙂 Madem bu benim göre Keşke birilerine anlatsam derseniz aşağıya yorum yazabilirsiniz, yorumunuzu okuyan her birimiz nasıl destek olabileceğimizi düşünürüz ya da bana e-posta yollayabilirsiniz, haticeozdemir@gmail.com adresim, muhabbetle!
Ben de 2013 yılında kimya mühendisliği bölümünden mezun olduğumda mühendislik yapabilmeyi çok istemiştim. Mezun olduktan sonra da tesettüre girmeyi ve iş hayatına öyle devam etmeyi istemiştim. Büyük bir şirkete iş başvurusunda bulundum. İyi referanslarım, iyi bir akademik puanım, bitirdiğim iyi bir okul ve bildiğim iki dile rağmen dolaylı yoldan tesettürümün iş hayatımda etkisi olacağı düşünülerek reddedildim. Tam 8 ay o şirketi beklemek psikolojik olarak beni yıpratmıştı. Derken evlendim, Allah’a şükür 2 kızım oldu. Onlarla beraber mesleğimin verdiği reflekslerle içerik okumaya, ürün içeriğini incelemeye başladım. Hatta çevremdeki insanlar içerikle ilgili bana danışıyor, fikrimi merak ediyordu.
Ben de bir gün neden daha fazla insan benim bildiğimi bilmesin diye düşündüm ve @kimyamuhendisi.anne instagram sayfasını açtım. Aslında hayalim herkesin içerik okuryazarlığı konusunda bilinçlendirmeye bir nebze katkımın olması. Böylece çocuklarımız bizden daha iyi bir dünyada yaşayabilecekti, bende hem insanları bilinçlendirmenin ruhani huzuruyla donanacak, hem de o çok sevdiğim mesleğimi farklı bir mecrada icra etmiş olacaktım. Hayalim devam ediyor, çok çalışıyorum ama kalbime Allah bu hevesi koyduysa vardır bir sebebi diyorum, herkesin hayallerini yaşaması duası ile… 🥰
Bu yaziyi bir kac gün önce , ilk yazdiginizda gördüm, hep okuma niyetiyle geçirdiğim bir kac günden sonra ,bugün bir türlü asamadigim yogun bir gevşeklik icinde kivrandiktan ve Allahim bu bos vakit gecirneyi nasil aşacağım diye dualarla geçirdiğim bir günün sonunda Rabbim karsima bu yazıyı okumayi nasip etti. Simdi kalbimdeki hayallerin goreve dönüşmesi bakis acısını hayatima yedirmeye calisacagim Hatice Hanim. Allah size saglikla , ömürler versin. Ve cokca razi olsun.
Çok sevdiğim canım kardeşim kardeşimi bir trafik kazasında kaybettim, eşi ve bebeği ile birlikte. 38 gün oldu. Onunla birlikte bütün yaşama sevincimi, hayallerimi de gömmüş gibi hissediyorum.
Hatice hanım yorumları okudum. El ezher universitesinin rektörünün hikayesine bayıldım. Sanırım artık her yerde bunu anlatacağım. Ben de hukuk mezunu, bir taraftan doktora yapan, ama psikolojiye çok daha meraklı, bu nedenle 30uma yeni bastığım şu günlerde psikoloji 1. Sınıfı bitirecek olmanın heyecanındayım. Yeniden başlamak için hiçbir zaman geç değil. Siz ve sizin gibi hanımlar da bize her zaman ilham oluyorsunuz. Selam ve dua ile…
Hatice hanim sizi ilk blog yillarinizdan itibaren takip ediyorum ve cok seviyorum Merve hoca ile olan potcast sohbetleriniz de bana cok sey katiyor Allah razi olsun sizden sevgilerimle…
Tam ümidimi yitirip, ataletin yakamdan çektiği bir anda, rabbim senin Bu yazını çıkardı karşıma güzel gönüllü Hatice 💕 o kadar çok yapmak isteyip yapamadığım, hayalim, adımım, ümmetin hayrına düşünülen ve parçası olmayı dilediğim proje fikirler var ki…. Rabbime sonsuz şükürler olsun ki, motive eden, ışık tutan bir dost kelamını en dipte hissettiğim anda çıkardı karşıma. Rabbim daha çoook kalbe, duaya, hayale dokundursun seni kardeşim. Herdaim duacınım…
Selamun aleyküm, bir dünya yazı yazdım, acımasız tlf yanlışlıkla elim değdi ve hepppsi silindi:)) Şimdi özet olarak tekrar yazayım dedim. Lisede Biyoloji öğretmeniyim, canım öğrencilerimi çok seviyorum. Ama her yeni gelen sene öğrenciler daha da bizlerden uzak ve davranış sorunları var olarak geliyor. Fakat beni en çok ilgilendiren maddiyatçı, paracı, dünyacı olmaları ve de bunlara karşılık hayatlarında önemsediği değerlerin mukavemetsiz olması. Alanım biyoloji olduğu için her derste en azından bir kez Allahın mucizesinden bahsetmek zor olmuyor. Ama yetmez, tehlikeler çok büyük çocuklar anlık etkileniyor. Neler yapılabilir? Farklı renkli sıradışı önerileriniz var mı? Her fikre açığım. Cenab_ı Allah nasip eder de okullarımıza dönersek neler yapılabilir? Yahut online ne yapabilirim. Sohbet etmek, kitap tavsiye etmenin dışında. Ha bu arada tavsiye kitap isimleri de çok ama çok işime yarar. Allah razı olsun ilgilenip kafa yoracak herkesten. Hatice Hanımcım iyi ki varsın, iyi ki , çok seviyorum seni💖💖
Kiymetli ogretmenim !!
Oglum bu sene LGS’ ye girecek. Sizin bu yazinizi gorunce keske oglum boyle bir ogretmenin ogrencisi olsa dedim ❣Farkindalik sahibi cocuklarimiz ne kadar az ise, sizin gibi ogretmenlerimizin sayisi da giderek azaliyor. Bence cocuklar neyi gorurlerse onu sergiliyorlar. Onemli olan onlarin farkindaliklarini artirip maddenin amac degil arac oldugunu hissettirmek. Umarim basarabiliriz.
💖💖 Allah ebeden razı olsun, eksik olmayın. İnşaAllah karanlık 100 aydınlık 1 etkiliyor ama olsun kıymetli olan az olur. O çocukları kaybetmeyeceğiz. Batıl vazgeçmediği sürece biz vazgeçmeyeceğiz!!!! Allah sizin de yavrunuza kolaylık zihin açıklığı versin🤲🤲🤲
Selamun aleykum. Halis Aydemir hocanın VARLIĞIMIZ FARKINDALIĞIMIZ serisinin dinlemenizi ve mümkünse öğrencilerinize dinletmenizi tavsiye ederim. Çok güzel geri dönüşler aldım. Sizin öğrencileriniz için de faydalı olabileceğini düşünüyorum
Teşekkürler izleyeceğim mutlaka
Teşekkürler mutlaka ilgileneceğim
Kardeşim dertler ortak . Bende tarih öğretmeniyim hep kafa yoruyorum müfredat yetiştirmenin ötesinde olmalı gayemiz. Zira dünya çok renkli çok hızlı çeldirici çok şey var zihinler bulanık . Hep sitem ederdim ya hu niye biz bu çocuklara Sevr antlaşması maddelerini ezberletiyoruz diye . Ezberlesinler tamam da sonuç ? Vel hasıl şunu anladım biz çocuklarımıza Müslümanca duruş nasıl olmalı onu vermeliyiz . Müslüman olarak da havalı olabilirim . Müslüman olarak da rap dinleyebilirim . Biz çok iyi İngilizce bilmeliyiz biz çok iyi Arapça ve Osmanlıca bilmeliyiz . Biz akademik olarak bunun için başarılı olmalıyız . Allah rızası ve islam için . Bugün İHA ve sihalar nasıl yapıldı bırakın ülkemizi tüm islam alemşni gururlandıran şeyler bunlar . Siz de yaparsınız yavrum yapmalısınız diyorum öğrencilerime . O onu dedi bu bunu dedi ile olmaz okuyalım araştıralım . Müslüman YouTuber lara ihtiyacımız var . İçerik üretsin yavrularımız . Sadece pasif tüketici olmasın . Müslümanım elhamdulillahı yürekten dedirtmliyiz . Çok eksiğimiz var çok kendi nefsim adına anne olarak öğretmen olarak en büyük tebliğ görevi bizde . Allah yardımcımız olsun inşaallah . Hep merak ederim yurt dışında tarih eğitimi nasıl ? Okuduğum kadarı ile kısıtlı biliyorum . Bozuk sapkın dinlerini basım böyle yayıyorlar sahipleniyorlar . Biz neyi eksik yapıyoruz da çocuklarımız ateizm deizm konuşuyor . Müslümanlığı tam yaşamadığımız için kendi adıma işte bu dedirtemiyoruz . Bunun için bol bol peygamberimizin sav hayatını okuyalım okutalım ona benzemeye çalışalım öğrencilerimizde bize benzemeye çalışır belki böyle bir silsile devam eder inşaallah . Mevzu çok büyük ve derin .
Katılıyorum her cümlenize 🤲
Merhaba Nagehan Hocam , ben bir matematik öğretmeniyim, nacizane tecrübelerimi paylaşmak isterim. Her yıl mutlaka bir okuma grubu kurup öğrencilerimle birlikte ayda bir kitap okuruz . Bazen parkta bazen okul bahçesinde bazen sınıfta bir dersimi ayırırım okumak için. Kitapları onları sıkmayacak ama mesajı kuvvetli olanlardan seçmeye çalışırım. Velilerimi mutlaka çalışmalarıma dahil ederim. Onlarla da okuma ,tahlil, çay muhabbeti yaparız. Mutlaka proje çalışmaları yaparım. Branşımla ilgili atolyeler oluşturup her öğrencime bir görev veririm. Onları hiç bir başlarına bırakmamaya , sürekli zihinlerini ve ellerini meşgul edecek görevler vermeye çalışırım. Onlarla ders dışında kurulan her türlü ilişki zaten en uzak olanı bile ucundan ,kıyısından etkiliyor. Onların yeteneklerini bilmekte de fayda var. Benim öğrencilerim meslek lisesi öğrencileri, matematik üzerinden gitsem yakın bir ilişki kurmam mümkün değil. Her yıl bir kumbaramız olur o kumbaraya her hafta ben de dahil çok küçük miktarlarda (25 ,50 kuruş gibi) paralar atarız. O parayı dönem sonlarında ihtiyaç sahibi bir aileye veririz. Bu onları çok mutlu ediyor. Sonra idarenin de desteği ile bu öğrencilerimi piknik, sinema benzeri bir etkinlikle ödüllendiririz. Bir sonraki sene hocam hani geçen sene şöyle bir şey yapmıştık yine yapacak mıyız sorusu zaten her şeye yetiyor. Daha ufak tefek çok şey yapılabilir. Sürekli gençliklerini ve yeteneklerini hatırlatırım. Biyoloji alanı da atölyeler kurmaya çok yatkın tavsiye ederim, Atölye insanı yoruyor ancak inanın ilişkiniz çok kuvvetlenir. Tüm bunları yaparken sen matematikçi değil misin kitapla ne işin var diyenlere, bu okulu sen mi kurtaracaksın diyerek küçümseyenlere de hiç kulak asmam. Bu kadar ilgilendiğinizde zaten bir sıkıntıları ya da kafa karışıklıkları olduğunda genelde size geliyorlar. Rabbim yardımcınız olsun. Sevgiler .Hatice Hocam’ a da böyle fırsatlar verdiği için çok çok teşekkür ederim. Hatice Hocam sizi Allah için çok seviyorum:)
Teşekkür ederim güzel fikirler, peki matematik alanında yaptığınız atoleyeler örneğin nasıl oluyor? Kıyas yapabilmek fikir üretmek açısından merak ettim.
Matematik hayatin içinde var olan bir bilim dalı olduğu için hayattaki matematik uygulamalarını birlikte hazırladık öğrencilerimle, örneğin pisagor bagintisinin suyla ispat modeli, elektrikli çarpma modelleri , ames odası modeli gibi ,soyut bir ders olan matematiği somutlastirip dokunabilecekleri ornekler oluşturuyoruz,eTwinning projeleri de ogrencileri heyecanlandırıyor özellikle yabancı ortakli olanlar
Tabii uzaktan sizi ve öğrencilerinizi tanımadan vereceğim cevap havada kalır ama ben yine de deneyeyim. Bence biz (yetişkinler) dünya işi ve ahiret işini çok keskin çizgilerle ayırabiliyoruz. Bence ikisinin birbirine ters düşmediğini destek olabileceğini göstermek lazım. Para kazanılır elbet, para kazanmak güzeldir sonra o parayı şuraya harcamak daha da güzeldir mimvalli mesajlar işe yarayabilir. Yani aslında bu kadar dünya ve para hırsı yanlış demek yerine bunu nasıl hayra tebdil edebiliriz ona kafa yormak lazım gibi geliyor bana. Çünkü mutlaka biliyorsunuzdur, iletişim anlaşıldıklarını hissetmek ile başlıyor. Sonra sizi duymaya başlayabiliyorlar.
Somut bir tavsiye istemişsiniz sanırım :)) şunu ekleyebilirim okullar açılınca onlarla para kazanabilecekleri projeler ürettirip kazandıkları parayla grubunuzun çevrenin durumuna göre sınıfa hepsinin hoşlanacağı bir şeye harcayın. Duruma göre bir stk ya da yollayabilirsiniz. Bunun püf noktası nereye vereceklerini siz söylemeyin, hatta başta alternatif bile getirmeyin, onlar bulsunlar. Paralarını vermekten keyif alacakları bir yer olmalı. Rabbım gönlünüze göre versin. Kolay gelsin 🙂
Allah razı olsun. Aynı düşünceleri paylaşıyorum sizinle, tam olarak ifade edememişim demek ki. Para kazanmak kötü değil, bilakis gerekli. Manevi boşluğa dikkat çekmek istemiş idim💖
Öncelikle Allah razı olsun hocam sayınız çoğalsın .Özkan öze kitapları. Tav yayınları kitapları ,Ömer Sevincgül. , Tuğba akbey İnan sayfası ve kitapları, Fatma çağdaş börekçi , Metin Karabaşoğlu videoları ve kitaplari, Sertaç Güngör sayfalarıSertac abi) YouTube de her uygulamada var enderun okulları kurucusu. Sait Ercan usmed kurucusu ! Aklımda var ama çok birde Yusuf kaplan mto üniversite öğrencisi olun arastırın Yusuf kaplan hocayı . Ha birde Bekir Develi nin cok programramı var yer yerde onu takip edin .Uğur Akkafa videoları izletin bu isimler iman ve hakikatın kapılarının çalıyor acıyolar.. diyanetgenc ve de üye edin onları hocam .bende bir anneyım bunları kendim ve çocuklarım için araştırdım . Abdullah yıldız, hocasında kitaplar ve videoları var inkarı da izleyın izletin okuyun beraber . Kitap tahlılı yapın Özkan öze sizin branşınız hem iman hemde fen alanında yazıları var. Sizde bize söyleyin bildiklerinizi lütfen ıntsagram sayfam silva_trbzn_frdvs sen yazın ,takıp edin .selametle Allah a emanet olun..benim aklıma gelen şimdilik bu kadar.
Ne kadar güzel ifade etmişsin 💖🍃🌸👍🦋 Rabbim yolunuzu hep açık etsin 🌸🍃sevgi ve selamlar 💫
Hepimizin insallah 🌷🌷🌷
Selamünaleyküm Canım Haticeciğim. Yazı mükemmel. Mutlaka hayallerinin peşinden gitmek gerekiyor Evet önemli olan bir adım atmak gerisi geliyor. Allahımda yardım ediyor zaten. Bende bu sene ikinci üniversite olarak. Psikoloji okumaya karar verdim. Bila bedel kadınlara destek olmak üzere. Çünki o kadar korkunç paralar istiyorki psikologlar. Haklı olabilirler. Ancak parası olmayan depresyona mahkummu olsun. Ben hizmet edeceğim ömrüm olduğu kadar. 62 yaşındayım. Belki birileri güler ama umurumda değil. Birde iyilikhane derneğine nasıl üye olurum. Sevgiler. Allaha emanet olun canım benim. Müthişsiniz Allahım yolunuzu açık etsin inşallah.
Selma hanim aleyküm selam, Ezher Üniversitesinin rektorunun hikayesini bilirsiniz belki; El-Ezher Üniversitesi’nin kapısına Zekeriya EJ-Ensdrî adında 60 yaşında bir adam gelmiş ve “Burayı kim yönetiyor?” diye sormuş. Bekçi, “Rektör!” demiş. Adam “Ben rektör olmak istiyorum, bana bunun yolunu anlatır mısın?” deyince bekçi alaylı bir tavırla ona eğitim durumunu sormuş. Adam, ilkokul mezunu olduğunu söylediğinde bekçi gülmüş ve “Amca! Rektör olabilmek için önce ortaokul, sonra lise, ardından da üniversite okuyacaksın; daha sonra doktora yapıp doçent ve profesör olacaksın. Fakat senin yaşın 60’a dayanmış, bunları başarabilmen mümkün değil!” demiş. Adam yine de ümidini kaybetmemiş, yalvara yakara idare amiriyle görüşme izni almış ve sonuçta hizmetli olarak üniversitede göreve başlamış. Çalışırken bir taraftan da ortaokul ve liseyi dışarıdan bitirmiş. Sınavlara girip kendi üniversitesinde okumaya hak kazanmış. Bu arada büyük kültür hizmetlerinde bulunuyor, sosyal faaliyetlere, çalışmalara öncülük ediyormuş. Üniversiteyi bitirdikten sonra yüksek lisansını, doçentlik çalışmalarını yapıp 90 yaşında profesör olmuş. Üniversite heyeti büyük başarı ve çalışmalarından duydukları memnuniyetten dolayı bu 90’lık ihtiyarı üniversiteye rektör seçmişler. Zekeriya’ya gulenler simdi onun hikayesini anlatip duruyorlar! Yolunuz acik olsun sizin de!
Canım benim çok teşekkür ederim. Evet hatırladım bu hikayeyi. Şahesiniz. Allahım büyük gerçekleşecek inşallah. İyilikhane derneğine nasıl üye olurum. Onu yazmamışsun canım benim.
Ezher’in rektörünü hatırlayınca heyecan yaptım:) İyilikhane’nin Instagram hesabına DM atabilirsiniz, yorum yazabilirsiniz ya da https://www.iyilikhane.org.tr deki iletişim adreslerinden ulaşabilirsiniz kendilerine….
Uzun zamandır bunu düşünüyorum, hayal mi görev mi hayallerime manevi bir anlam yükleyerek acaba bir çeşit ulvileştirme mi yapıyorum acaba gerçekten ulvi bir hayalim mi var emin olamıyorum. Ama yaklaşımınız hoşuma gitti, o kadar aklıma düşüyorsa görevdir o 🙂 iki tanesi var ki gerçekten bu kadar farkında olup da birşeyler yapmamak vebal gibi geliyor. Biri doğal ilaçsız ve yerli tarım diğeri de eğitim meselesi. Günümüz çocuklarına kendi çocuklarımıza nasıl ulaşabileceğimi bilip kenarda durmak vebal gibi geliyor ama yola çıkınca yalnız olmak ihtimali de acaip düşürüyor motivasyonumu. Bazı bazı da diyorum ki bir akıllı sen misin, bu düşündüklerin uygulanabilir olaydı uygulardi birileri, bir yanım diyor ki o kişi neden sen olmayasın.. sana kolay gelsen başkasına zor gelir. Ve daha böyle gitmeli gelmeli bir sürü soru. Ben en iyisi size bir mail atayım madem ısrar ediyorsunuz bir yerden başlayayım gari 😅
Elif Nur hocam, baslamayanlar yeterince akilli olmadiklarindan degil de yeterince deli olmadiklarindan baslamiyorlar bence ☺️ Çok aşırı ısrar ediyorum cunku attığınız en ufak adim bile nasil kıymetli🧡
:))) tamam o zaman diim ben sanırım yeterince delirdim, bu akşam kulaklarınızı çınlatarak bir adım attım mevzuyla ilgili 😅
Ramazanin ortasindan beri hemen hemen ayni seyleri dusunuo ciddi sancilar yasiyorum. Bu zmana kadar harcadigim her vakit isledigim hergunah tek tek onume seriliyor. Cok şeyler yapmak herkesi kurtarmak istiyorum daha kendimi kurtarâmamisken. Ama en azindan bir insanin hayatina dokunmak kendimi gekistirmwk ummete insanlığa bir faydam olsun istiyorum. Birde belki alalninda yetkin kisilerle sohbetvermek istiyorum birde icimi okudunuz yazinizda vesselam. Sevgiler
İnsan bir süre gunahina uzulecek, sonra ayaga kalkip isine bakacak demisti Fatma Bayram hoca bir keresinde. Oyle kendine uzulmekle olsa Hz. Ömer İslamiyet oncesine yaptiklsrini dusunmekten Ömer olamazdi, seytan bazen de kendi kendimize acimakla oyalar bizi demisti. İste bugun bu dusuncelerden kurtularak kendinizi kurtarmada ilk adimi atin. Rabbimiz bizden herkesi kurtarmamizi beklemiyor, kendimizi kurtararak baskalarinin kurtulusuna vesile olmayi oneriyor. Petgamberler bile yeri gelmis en yakinlarini kurtaramamis, biz kimiz ki herkesi kurtaralim. Ki zaten en zoru da insanin kendini kurtarmasi degil mi? Gazaniz hayirli mubarek olsun, dua eder dua beklerim!
Benim içime de düşen bir kıvılcım var.Mezun olalı üç yıl oldu. Alanımla kısmen ilgili bir işte çalışıyorum. Ama hep sosyal sorumluluk üzerine projelerde çalışmak istedim. Gönüllü olarak bir kaç tanesinde kısmi olarak bir şeyler yaptım. Şimdi ikinci üniversite olarak sosyoloji okuyorum.İlmen donanımlı olmaya çalışıyorum. İngilizce ve Arapçada kendimi daha da geliştirmeye çalışıyorum. Ve bir gün inşaAllah özellikle mülteci kadın ve çocuklar için bir şeyler yapacağım. Zamanımı enerjimi bu işler için harcayacağım ve Allah’ın izni ve vesilesi ile inşaAllah onların hayatını kolaylaştırmak için çabalayacağım. Yazınız için çok teşekkür ederim. Allah kaleminize kuvvet versin.Daha bir dik durdum şimdi. Ve hangi kalplere dokunduğunuzu bilmeniz için yazmak istedim
Selam ve dua ile zamanınız bereketlensin inşaAllah..
O bir gün mesela neden bu hafta olmasın?😌 Çok büyük şeylerle baslamayi bekliyoruz kendi adima konusacak olursam. Ama mesela İyilikhane Derneği gibi Yeryüzü Çocukları gibi tam da dediginiz alanlarda calisan derneklere “Gonullu olmak istiyorum!” diyebilirsiniz. O minik minik adimlari gorun bakin Rabbim nasil da bereketlendirecek🧡
Cesaret edip başlamak çok isterim ama cesaret edemiyrum. Yaziniz icin cok teşekkür ederim
“Cesur olmana gerek yok! Cesaretin olmamasına rağmen baslamak da yeterince cesurca bir hareket!” diye okumuştum bir yerde. Ne var biliyor musunuz? O başlayanların cok cok buyuk bir çoğunluğu cesaretleri olmamasına rağmen adım atanlar. Biz dualarımızla, Rabbimiz merhametiyle yanınızda, daha ne olsun☺️🧡
Nasıl güzel bir yazı Allah razı olsun ama Bi an bana kendimi iyi hissetirip tekrardan özgüvensiz halimle baş başa kalmak ne büyük acı.. Üstelik hocam neden bazen hiç yapmak istemediğimiz hatta asla olmam yapmam dediğimiz korktuğumuz şeylerin içinde buluruz kendimizi? Buda en büyük tramvamız olur 🙁
Psikoloji biliminin uzmanlığına giren konularda konusmak haddime degil, sadece ilk kisimla ilgili konusabilirim. Gayet de özgüvensiz ve dahi kendimizi paramparca hissettigimiz halimizle baslayacagiz. Zaferden degil seferden sorumluyuz. Ki zaten bu yola da yolculuk vesilesiyle kendimizi iyileştirelim ve birilerine faydamiz olsun diye cikiyoruz. Resulullah (sav) Hira’dan indiginde nasil korkuyordu? Nasil ozguvensizdi bana deli derlerse diye? Ama inandigi seyin Hak oldugunu biliyordu ve Rabbimize guvendi🧡 Demek ki tam da bu ozguvensizlik ile baslamak en dogrusu👌🏻
Hatice Hocam, iman penceresinden dünyaya bakarak yaptıklarınız, yapmaya çalıştıklarınız biz hanımlara da ilham veriyor .Hiç durmayın, Rabbım vaktin(m)izi berketelendirsin.
Hep beraber inşallah hocam
Sizin tariflerinizle girdim ben mutfağa. Sene 2006 idi galiba. Kadayıflı muhallebi, kremalı incir tatlısı, yeşil kabaklı pasta gibi çoğu tariflerinizi halen yaparım. Şimdi Instagramdan da takip ediyorum. Ben de bir Çerkes kızı olarak sizi sevgiyle selamlıyorum.
Allah razı olsun, ben de sevgilerimi yolluyorum🌿