kurabiyeler

Tahinli kurabiye (Videolu Tarif)

lise son veya üniversite birinci sınıftaydım. annem, rahmetli anneannemin hastalığından dolayı sürekli ankara’ya gitmek zorundaydı. işe giden ablama ve babama yemek pişirmekle de beni görevlendirmişti. o zamana kadar anneme arasıra mutfakta yardımcı olmak dışında doğru dürüst yemek pişirmeyen ben sofra dergileri alıyor, bulduğum en ilginç (garip mi demeliyim yoksa) tarifleri yapmakla uğraşıyor, aslında ne kadar güzel yemek yapabileceğimi ispatlamaya çalışıyordum. zavallı ablam ve babam yerelması çorbasını, fırında saatlerce pişmekten lime lime olmuş maydanozlu etleri denemeye hatta aç kalmamak için yemeye mecbur kalıyorlardı. galiba annemin “bizim bilmediğimiz yemekleri pişirme” ısrarları benim de farklı tarifleri deneme merakım o zamanlar başlamıştı. neyseki ben annemin yokluğunda deneye (ve sık sık) yanıla yemek pişirmeyi, daha da önemlisi aileden birinin denemediği tariflere yaklaşmamayı öğrendim. ama arasıra da olsa vanilin paketlerinin arkasında gördüğüm tarifleri yapmaktan kendimi alıkoyamıyorum. dün de gene böyle bir tarifi denedim; tahinli kurabiye. bizim evde pişen hamurişinin lezzet gurmesi erkek kardeşimdir. bu sabah kurabiyelerden birini yedikten sonra ; 4 parmağını dudaklarında birleştirip “mükemmel” dedi. demek ki tarifi rahat rahat günlüğüme yazabilirim…

Malzemeler 

  • 1 su bardağı toz şeker
  • su bardağı tahin
  • 200 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 şeker vanilin
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanması

  1. 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı tahini iyice karıştırın. üzerine 200 gr. oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağını, 1 yumurtanın sarısı, 1 poşet şekerli vanilin ekleyin.
  2. 3,5-4 su bardağı unu eleyip sert bir hamur yapın. ceviz büyüklüğünde toplar yapıp yassılaştırın, önce yumurta akına sonra dövülmüş cevize(1 çay bardağı) batırın.
  3. 175 derece ısıtılmış fırında 15-25 dk pişirin. (Dilerseniz bu tarife portakal kabuğu rendesi de ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun !

Portakal Ağacı

View Comments

  • öncelikle bu tarihi yazdığın için çok teşekkür ederim. çünkü bende sizin gibi vanilin paketinin arkasına bakarak yapmıştım fakat sonra poşeti attığım için unuttum tarifin aynısını yazmış olmanıza çok sevindim. evinde tahini olmayanlar ve mutlaka canı kolay pratik tatlı isteyenler pekmezlede deneye bilirler çok güzel oluyor. eşim kurabiye sevmez fakat o bile yedikten sonra tadına doyamamıştı.

  • tahinli kurabiye tarifiniz bir harika bende yaptım nefis oldu .ben ceviz yerine susam a buladım çok nefis oldu .deneyin bayılacaksınız.sitenizi yeni keşfettim bundan sonra her gün bakmadan mufağa girmeyeceğim...teşekkürlerr .....`sevil

  • şuan bende üniwersitede hazırlıktayım we bewe ben bu tarifi ewde uygulamıştım herkes çok beğenmişti tarifi ezberimde olmadığı için bugün az daha yapamıcaktım ama bi baktım sen tarifi yazmışsın yarın alanyaya gezimiz war umarım arkadaşlarımda çok beğenirler ben bu kurabiyeye bayılıyoruum:)teşekkrler:)

  • tahinlikurabiye hamurunun içine kavrulmuş fındık koyarak deneyiniz.eminim tadı damagınızda kalacaktır

  • nihayet kurabiyeyi denedim.hamuru guzel oldu ,unu yavas yavas ilave etmenizi tavsiye ederim.cunku fazla gelirse toparliyamama gibi bir durum olabilir.ben de kil -payi kurtardim.piserken nefis bir tahin-ceviz kokusu yayildi eve.yemesi de cok hos.kahveyle hemen bir tane yedim,yarin da ise goturucem.sekeri iki parmak az olabilirdi.fazla tatli kurabiyeleri sevmeyenler icin....selam...

  • Bu tarifi ben de denedim. Hamur toparlanmadi. Ben de parcalari top haline getirdim. Ama hamur iyi olmadigi icin sanirim firinda yayilip dagildilar. Ben z.yag kullandim. Bir de kepek unu kullandim beyaz un yerine. Bir de olculeri tam tutturamadim sanirim. Kissadan hisse: olculere dikkat.. Tadi guzeldi kurabiyenin. Sutle cok guzel yeniyor. Ama benim favorim portakalli-tarcinli-cevizli kurabiye. Tesekkurler.

  • Yarim ölçü ve ayçiçek yağı ile yaptım,sonuç mükemmel oldu.Yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1.5 su bardağı un kullandım.
    saolasın hatıce...

  • Evet işte bende bu kurabiyeleri sonunda denedim ve çok başarılı oldum tek kelime ile harika! Ama herkesin dediği gibi unu az koymak gerek ben 2.5 bardak koydum ve yeterli geldi. Herkese tavsiye ederim, bizi böyle bir lezzetle buluşturduğu içinde hatice'ye teşekkürler...

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago