Categories: kekler

vanilyalı kekler

aslında tatilde siteye yazılmayı bekleyen 3-4 adet salata tarifim birikti ama bugün istanbul’daki yağmuru izledikçe kek tarifi yazmanın daha uygun olacağını düşündüm. bu kekleri dün sabah, kendi kendime sitemin birinci yılını kutlamak için yaptım. tarif living dergisinden alınma. bu yüzden bardak boyutları yine büyük olmalı.

malzemeler:

  • 1+1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 8 yemek kaşığı margarin, oda sıcaklığında
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yumurta
  • 1+1/2 tatlı kaşığı vanilya
  • 3/4 su bardağı süt

hazırlanması:

1. Fırını 175C’ye getirin. varsa metal cupcake kalıplarının içine kağıtları yerleştirin. metal kalıp yoksa bir tepsiye yağlı kağıt serip üzerine kağıt kalıpları dizin.

2. bir kapta un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. ayrı bir kapta mikser yardımıyla margarin ve şekeri karıştırın. karıştırmaya devam ederek yumurtaları teker teker ekleyin. vanilyayı ilave edin.

3. un karışımını ve sütü dönüşümlü olarak kaba ekleyin. bu arada devamlı karışımı çırpın (un ile başlayıp un ile bitirmelisiniz.)

4. karışımı kalıplara paylaştırın. yaklaşık 20 dakika pişirin. fırın telinin üzerinde soğutun.

not: isterseniz keklerin üzerine krema da sürebilirsiniz. bunun için 12 yemek kaşığı margarini, 3 + 2/3 su bardağı pudra şekerini çırpın. krema çok yoğun olursa 1-2 yemek kaşığı süt ekleyin.

Portakal Ağacı

View Comments

  • 3\4 su bardağı süt çok fazla değilmi.. bence 1 çay bardağı yeterli çünkü aksi halde çok akışkan oluyor durduğu yerde durmuyo sizinki öyle olmuyomu merak ettim

  • artik benimde muffin kaliplarim var çok mutluyum :))

    ama kaliplarin icine ayrica kağıt kaliplardan koymaya gerek var mı yoksa direk malzameyi kalıba mı döküyorsunuz?

  • merhaba,
    ben de size bugun yaptigim cikolatali muffin tarifini gondermek istiyorum. hatta size ozenip fotografini bile cektim ama ekine eklemeyi basaramadim. sizinki kadar profesyonel bir fotograf degil, cunku digital fotograf maikinasi ile cektim ama ilgilenirseniz gonderebilirim.malzemeler amerikan cup olcusune gore ama sizin bir cevirme tablonuzdaki sekle uyarlanabilir sanirim.
    cikolata kirikli muffin
    malzemeler:
    1/2 cup tereyagi veya margarin
    1/3 tozseker
    2 yemek kasigi esmer tozseker
    2 yumurta
    1 1/2 cup un
    1 caykasigi kabartma tozu
    1/2 cup sut
    1 cup yaritatli cikolata kirigi

    yapilisi:
    1-firini 170 derecede isitin. 10 adet muffin kabini veya kagit muffin kaliplarini yaglayin.
    2- mikserle yagi yumusak ve kabarik olana kadar cirpin. iki sekeri de ekleyin ve cirpmaya devam edin. yumurtalari teker teker ekleyerek yumusak bir hamur elde edene kadar cirpmaya devam edin(cok fazla cirpmamaya dikkat edin, hamurun sertlesmesine neden oluyormus).
    3- unu ve kabartma tozunu iki kere eleyin. yumurtali karisima ilave edip kasik yardimiyla sutu de yavasca ekleyip karistirin.
    4- karisimi muffin kaliplarina yarisina kadar bolusturun. uzerlerine cikolata kiriklarini ekleyin ve hamurun geri kalanini bolusturun ustlerine. en uste kalan cikolata kiriklarini serpistirin.
    5- ustleri hafifce kizarana kadar 25 dakika kadar pisirin. sogumasi icin bir telin uzerine almadan once 5 dakika kadar sogumalarini bekleyin.
    afiyet olsun
    hatice

  • bu siteyi bir arkadasim tavsiye etti.harika!ilk baktigimda inanmazsiniz hemen bu keki yaptim. sonuc cok iyi. ve daha sonra bircok tarifi denedim,hepsini cok begendim.tesekkurler...

  • merhaba
    keklerde ki margarin ölçüsü sıvı margarin mi? kaşıkla margarin benim gibi bir acemi için çok sağlıklı bir ölçü değil. anlayacağınız göz kararını hiç bir zaman tutturamadım ayrıca kararı şaşınca yaptığımın şeyin yenebilecek hale gelmesi için ne yapabileceğimi de bilmiyorum.
    sağolun

  • siteniz çokk güzel takip etmeye çalışıyorum ve çoğunu da deniyorum teşekkürler bu arada ultimate chewy browniesin türkçesine ulaşıldığında ben de almayı çok isterim kolay gelsin...

  • hatice bir cookie canavarı olarak ultimate chewy browniesin türkçe ye çevrilmiş olarak bana mail yollarsan çok sevinirim şimdiden teşekkürler...

Share
Published by
Portakal Ağacı

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

8 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

8 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

9 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

9 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

9 ay ago