Categories: pastalar

Dondurmalı Pasta

 

Dondurmalı pastayı perşembe günü yapmıştım ama buzlukta bekleyebildiği için kalan kısmı düne kadar dayandı. Meyveli ve rulo olanlar dışındaki pastaları pek sevmeyen annem günlerce “dondurmalı pastan çok güzel olmuştu!” dedi. Dün de anne-kız kalan iki dilimi türk kahvesi eşliğinde bitirdik. Böylece yaz sezonu bizim evde bu tarifle kapanmış oldu.

Tarifin aslı Ayçem’e ait. Ben onun verdiği tarifi elimdeki malzemelere göre çok az değiştirdim. Tarif ve önerileri için Ayçem’e ve Funda’ya çok teşekkür ederim!

Dondurmalı Pasta:
Malzemeler:

  • 3 katlı kakaolu pastaban
  • 1 poşet sade krem şanti
  • 80gr bitter çikolata rendesi
  • 1 tatlı kaşığı nescafe
  • yarım su bardağı süt
  • 600gr kaymaklı dondurma
  • 1 paket creme ole (veya şoko mousse)
  • 8 adet beze (veya king top tarzı çikolata)
  • yaprak badem

Hazırlanması:

  1. Yarım su bardağı süt ile nescafeyi karıştırın. Pastabanın alttaki iki katını sütlü kahve ile ıslatın.
  2. Dondurmayı buzdolabından çıkartıp 5 dakika bekletin. Bu arada krem şantiyi paketteki tarife göre hazırlayın. Krem şantiyi dondurma ve çikolata ile karıştırıp özleşmelerini sağlayın.
  3. En alt pastabanı kelepçeli kalıbın içine oturtun. (kelepçeli kalıp kullanmazsanız dondurma kenarlardan akıyor) Üzerine dondurmalı karışımın yarısını sürün. Diğer katı üzerine kapatıp kalan karışımı sürün. En üst katı kapatıp buzlukta en az 3 saat bekletin.
  4. Creme ole’yi pakette yazan süt miktarından daha az bir süt ile hazırlayın. (1,5 bardak ise 1 bardak kullanın, böylece daha yoğun kıvamlı olsun.)
  5. Pastanızı beklettikten sonra kalıptan çıkarıp servis tabağınıza alın. Üzerini creme ole ile kaplayıp tekrar buzluğa koyun.
  6. Servis yapmadan 5 dakika önce yaprak bademleri pastanın çevresine yapıştırın. Pastanın üzerine beze veya çikolata dizip servis yapın.
Hatice

View Comments

  • Sevgili Hatice bu pastadan misafirlerime yapmak istiyorum.Dondurma nasıl bir dondurma olacak kutulardaki hazır dondurma mı? yoksa külaha konan dondurmalardan mı? Cevabın için şimdiden teşekkürler.

  • merhaba hatice hanım
    dondurmalı pastada krem şanti dondurmaya toz olarak mı yoksa sütle krema haline getirildikten sonra mı konuyor?ben ikincisini yaptım.pasta buzlukta sonucu bekliyorum şu anda.

  • bu güne kadar internette hangi tarifi ararsam arayayım, onlarca farklı site çıkıyor karşıma. ama elim herseferinde bu siteye gidiyor. dürüst davranmam gerekirse diğerlerini de inceliyorum. ama hiç biri bu kadar sıcak, samimi ve sevimli değil. daha da önemlisi bu güzel tarifleriniz benim gibi tecrübesiz bir elde bile harikalar yaratıyor. bunu sizinle paylaşmak istedim. bu kadar çirkin bir dönem atlatırken, herşey argovari olmuşken, bu kadar motivesi yüksek ve belli ki dünyayla barışık olan sizlerle tanışmaktan çok mutlu olduğumu söylemek istedim. sağlıkla ve mutlulukla kalın

  • bu pasta çok hoş görünüyor ama ben yiyemiyorum yemeğide çok istiyorum ama yapamıyorum aranızda yiyenleriniz varsa ki vardır bana tadını anlatsanız...

  • bu pasta çok hoş görünüyor ama ben yiyemiyorum yemeğide çok istiyorum ama yapamıyorum aranızda yiyenleriniz varsa bana tadını anlatsanız...

  • merhaba Nesrin,
    Kusura bekma yazin gozumden kacmis galiba her gun de giriyorum ama gormemisim demekki. Mail adresim hatice.akkus.altuntas@hotmail.com mailimi aldiktan sonra buraya mailini aldim diye bir cevap yazarsan sevinirim. Sevgili Hatice senden ricam Nesrin'in mailinden sonra acaba mail adresimi silebilirmisin cok tesekku ederim Hatice

  • Merhaba Hatice, yardimin icin tesekkur ederim. Ben rotterdam/hoogvliet'de kaliyorum. Lor peynirini bulamadim. Mail adresinizi verirseniz memnun olurum.Bu sirada bu sayfanin sahibi olan Hatice hanimi kutluyorum.Ucuncu yiliniz kutlu olsun,basarilar dilerim. Selamlar,nesrin

  • Merhana Nesrin, oenmli degil elimden geldigi kadar yardim etmeye calisirim. Ben Almere de kaliyorum oncede Amsterdamda kaldim yakin sayiliriz. Rotterdam i da biliyorum gittim bi kac defa sen icindemi kaliyorsun west oost neresi yani? Evet crem ole pismeden hazirlanan pudingler hani dr. oetker in varya onlardan, lor peynire gelince o burda yok sanirim tuzsuz beyaz peynir olsa gerek ama foruma bakarsan daha genis bilgi sahibi olursun oraya lor peyniri yaz ara karsina cikar. Forumda yanlis hatirlamiyorsam tarifide olacakti kendin de yapabilirsin. eger bulamazsan haber ver tamammi. Istgersen mail adresimi vereyim orda yardimci olayim.
    Kendine iyi bak

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago