Categories: etkinlik

Şeftali Yemek Etkinliği – Bölüm III (Son)

Etkinlik özetlerinin son bölümüne geldik artık. Sabah İsviçre’den ayrılıp Hollanda’ya Tuhfe’nin Sayfası‘na geliyoruz. (Doğrusu ben Tuhfe’nin yaptığı onca harika tarifi görünce gözlerime inanamadım.) Tuhfe, bizlerle Şeftali Sarması, Şeftalili Karışık Sebze, Amarettili Şeftali ve Şeftalili Sütlaç tariflerini yazıp en çok tarif yazan ödülünü Devletşah ile paylaşmış.

Hollanda’dan sonra İstanbul’a; Gelincik Tarlası‘nın ev sahibesi Burcu’ya gidiyoruz. Burcu’nun sitesi henüz iki aylık ama sizi sitesine bağlayacak güzellikte bir yazı stili var. Bu anlatım tarzı nefis bir tarif ile birleşince ortaya Şeftalili Profiteroller çıkmış. Burcu’ya "ne iyi ettin de katıldın!" diyoruz biz de.

Gelinciklerin yanından ayrılıp şeftali ağaçlarına doğru yol alıyoruz. Yemek Zevki‘nden Melda, bizler için önce ağacından şeftali toplamış, sonra da peşmelba yapmış. Fotoğraflarını çekemeden makinesi bozulduğu için bizlere gösterememiş ama biz harika şeftali ağaçlarıyla da yetinmeye razı oluyoruz.

İstanbul’dan ayrılıp Ankara’ya, Mekanımız Mutfak sitesine geliyoruz. M.Mutfak’tan Hatice bizimle Şeftalili Tart tarifini, Şule ise Şeftalili Kek‘ini paylaşıyor. Her ikisine de zahmetli bir seçim sürecinden geçip bu güzel tatları paylaştıkları için teşekkür ediyoruz.

Ankara’dan, Amerika’ya; tanıdığım en şirin Fransız olan Estelle‘nin yanına gidiyoruz. Estelle, Gourmet dergisinde görüp denediği ismiyle bile gönlümüzü fetheden tarifini paylaşıyor: Amarettis (acı badem kurabiyeli) şeftali dolması. Fotoğrafları görünce "eve gitmeden markette amarettis arasak mı?" diye düşünmeye başlıyoruz…

Estelle’ye Ankara’da bizi bekleyen Banu’ya sözümüz olduğunu söyleyip, dolmaların tadına bakamadan ayrılıyoruz. Banu’nun sitesi Paylaşılan Tatlar etkinlik sayesinde keşfettiğimiz sitelerden biri. Bize Dr. Oetker’in nektarinli tartından uyarladığı Şeftalili Tart‘ı sunuyor, fotoğraftaki tarta uzanan minik ellere bakınca da çok lezzetli bir tarif olduğunu belli oluyor. Bu vesileyle Banu’ya "hoşgeldin!" diyoruz.

Banu’dan sonra yavaş yavaş sonuna geldiğimiz listemizde yemek bloglarının üç Hatice’sinden birine ait olan Semaver‘e misafir oluyoruz. Adaşım, benim gibi üzeri kıtırlı tart sevenlerin sevinçle karşılayacağı "görüntüsü böyle ise tadı kim bilir ne kadar güzeldir" dedirten tarifini yazmış; Şeftalili Bademli Tart.

Bir sonraki durağımız tekrar İsviçre. Bu defa Hülya sitesi Çay Saati‘nde bizleri ağırlıyor. Hülya, etkinlikten son anda haberdar olsa da bizim için epey bir zahmete girerek hazırladığı nektarinli dondurmaları sunuyor. Tarif için Hülya’ya teşekkür ediyor, nektarinleri ne yapıp edip bulan babasına saygılarımızı sunuyoruz.

Benim denediğim karamelize nektarinli lorlu cheesecake, şeftalili ve bademli muffin, şeftalili ve böğürtlenli pay tariflerini de buradan görebilirsiniz.

Son iki tarifimizin fotoğrafları yetişmemiş ama yine de önemli olan paylaşmaktır deyip onları da anmadan geçmek istemiyoruz. Yine yeni tanıştığımız yazarlardan Aslı, bizler için Şeftalili Tatlı‘nın, Esra da Şeftalili Streusel‘in tariflerini yazmışlar. (Esra’nın tarifinin İngilizce versiyonunu & fotoğrafını Williams-Sonoma‘da görebilirsiniz.) Aslı ve Esra’ya da tarifleri için çok teşekkür ediyoruz.

İlk etkinliğimiz böylece sona ermiş oldu. Bizler için zaman harcayıp yeni tarifler bulan, bunları denemek için zamanlarını harcayan tüm yazarlara yazarlara ve bu heyecanı bizlerle yaşayan tüm okuyuculara teşekkürlerimi sunuyorum.

Önceki özetler:

  1. Şeftali-YE Bölüm I
  2. Şeftali-YE Bölüm II

not 1: eğer unuttuğum ya da ismini yanlış yazdığım birileri olduysa lütfen bana mail atıp uyarsın, kendisini listeye ekleyebilirim/ ismini düzeltebilirim.

not 2: Etkinlik dolayısıyla son iki haftada gelen e-postaların & yorumların bir bölümüne cevap yazamadım, önümüzdeki günlerde cevap yazmaya çalışacağım…

Hatice

View Comments

  • merhaba, türkiyedeki tek gerçek yemek sitesi olarak sizi görüyorum.siteniz çok sevimli ve içten .artık hergün ziyaret etmeden duramıyorum.sizi tebrik eder ve bu başarılarınızın devamını dilerim.benimde bir yemek sitesi çalışmam var.yakında aktif olduğunda sizi haberdar ederim.gürcü mutfağı ve yemekleriyle ilgili,özellikle kişniş otu ve ceviz yoğun olarak kullanılıyor yemeklerinde. sevgilerimle.nurten iyem

  • Ben bu siteyi her ziyaretimde ki bu her gun sabah saat 10 oluyor guncellendikce icim acılıyor canım cok daha fazla yemek cekıyor :) asker adam bu kadarını bulamasada gercekten cok hos gorunuyorlar buradan bu yemekler elınıze saglık her zaman boyle guzellıkler ıcınde olun

  • Merhaba,
    Cok alisik oldugunuz bir yorum sanirim, ama tekrarlayacagim: Harika bir site. Ellerinize saglik. Ben de kendi capimda birkac tarif denedim. Hepsi cok guzel oldu. 22 Agustos'dan beri guncellenmedigini goruyor ve endiseleniyorum. Devam ediyorsunuz degil mi?
    Bizi tariflerinizden mahrum birakmayin.
    Sevgiler,
    Esra

  • merhaba hatice abla.yaşım daha küçük olmasına rağmen değişik yiyecek we tatlıları çok sewiyorum we sitenizi çok beğenerek geziyorum.gerçekten sitenize hayranım,en hoşuma giden yanı ise çok samimi olması.anlatımınız insanın içini ısıtıyo.sizi gerçekten tanıyabilmek isterdim.
    nyse.ben siteden bikaç pasta fln denedim.hepsi çok lezzetliydiler.şimdi de un kurabiyesi yapmak istiyorum.ama sitenizde tarifi yok.bi kere denedim 1 paket yağ 1 paket pudra şekeri we undan yaptım ama nedense sert oldu.yani tadı fena diildi ama o bildiğimiz ağızda dağılan un kurabiyesi olmadı.eğer yardımcı olursanız çok sewinirim :)

  • sevgılı hatıce hn,sıze ılkkez maıl yolluyorum.Neredeyse 1 yıl once tanıstım portakalagacıyla,ve o gun bugun sabah ıslerımı bıtırır bıtırmez ılk ıs sıtede yenı tarıf varmı bakmak oluyor.Çogu tarıfınızı denedım,herkes bayıla bayıla yedı,gercı sızın fotograflarınızdakı kadar ıstah acıcı gorunumlu oldularmı bılmıyorum ama lezzetlerı kesınlıkle mukemmeldı.Tarıflerınızı paylastıgınız ve vaktınızı bu guzel sıteye ayırdıgınız ıcın tesekkur ve tebrık edıyorum.YUREGINIZE VE ELLERINIZE SAGLIK....SEVGIYLE KALIN..

  • merhaba herkese...
    uzun bir aradan sonra anca yazma fırsatı buluyorum ve bu arada günü gününe takip edemediğim için üzüntü duyuyorum :(
    sizden soya sosuyla ilgili bilgi almak istiyorum.ne şekilde yaparsam daha lezzetli olur acaba?umarım kısa zamanda cevap gelir herkese lezzetli bir hafta diliyorum.

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago