Categories: basın

Fıstıklı, bademli ve irmikli armutlar, Çikolatalı kek dilimleri, Peynirli Poğaça

Haftalar öncesinden tatlı arkadaşlarımdan Tuba’nın 1 yaşındaki oğlunun diş buğdayına gitmeyi planlamıştık. Ben de giderken ne yapsam diye düşünürken birkaç tarif denemiştim. Bu hafta gazete de bu tarifler var. Maalesef minik delikanlı hasta olduğu için yarınki ziyaretimiz iptal oldu, inşallah o hemen iyileşir de biz de kendisini görebiliriz.

Peynirli poğaça 20 adet

Malzemeler: Yarım bardak ılık su, yarım bardak ılık süt, 50 gr tereyağı, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, 20 gr maya, 1 yumurta, un.

İç malzeme: Peynir, maydanoz.

Üzerine: 1 yumurtanın sarısı.

Yapılışı: Mayayı ılık suda eritin. Unu genişçe bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Eriyen mayayı ve diğer malzemeleri ekleyerek elinize yapışmayan bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar koparıp yuvarlayın, avucunuzun ortasında açıp düzleştirerek iç malzemeden koyun. Poğaça şekli verip yağlanmış tepsiye dizin. Tüm poğaçaları hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürün. Ilık bir ortamda bir süre mayalandırın. 180 C derece fırında kızarana kadar pişirin.

***

Fıstıklı, bademli ve irmikli armutlar 20 adet

Malzemeler: 130 g toz badem, 130 g toz kavrulmuş Antep fıstığı, 90 g şeker, 1 limon kabuğunun rendesi, 40 g irmik, 3 yumurtanın akı, 20 karanfil.

Yapılışı: Fırını 170 C dereceye getirin. Bademi ve fıstığı şekerle karıştırın. Limon kabuğunu ve irmiği ekleyin. Yumurta aklarını da ilave edip yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan birer yemek kaşığı alıp elinizle armut şekli verin. Üzerlerine birer karanfil saplayın. Yağsız kâğıt serili tepsiye dizip 15-17 dakika pişirin. Hâlâ sıcakken üzerlerine pudra şekeri serpin.

***

Çikolatalı kek dilimleri

Malzemeler: 4 yemek kaşığı margarin, 90 gr bitter çikolata, iri parçalara bölünmüş, yarım su bardağı un, dörtte bir tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tuz, 1 su bardağı toz şeker, 2 yumurta, dörtte bir su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı vanilya.

Yapılışı: Fırını 160 C dereceye getirin. 20 cm’lik kek kalıbınızı yağlayın. Margarini ve çikolataları benmari usulü eritip ılıtın. Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin. Şekeri ve yumurtaları ayrı bir kapta mikserle çırpın. Çikolatalı karışımı, sütü ve vanilyayı ekleyip çırpın. Unlu karışımı ilave edip yavaşça karıştırın. Karışımı kalıba döküp yarım saat pişirin. Kabınızın içinde tamamen soğumasını sağlayıp dilimleyin.

Hatice

View Comments

  • hatice hanım maalesef belirttiğiniz yere tıklayarak tariflere ulaşamıyoruz.yarın yapmayı düşünüyordum tarifleri.zahmet olmazsa tarifleri buraya koyabilir misiniz?

  • Sevgili Hatice veya armutlu kurabiyeyi yapmis diger arkadaslarim,bu kurabiyeyi birkackez denedim olmuyor tutmuyor,yada benim becerim bu kurabiyede tukeniyor..Ama sekillerine asik oldum bunu yapabilmem lazim .Bu kurabiyede yapmayi basaramayinca simdilerde yaptigim her kurabiyeye armut sekli veriyorum...Taktim yani lutfen biraz daha ayrintili bana bu tarifi aciklar misiniz?Lutfen...lutfen...

  • HATİCE HANIM DAHA AYRINTILI VERİRSENİZ ÇOK DAHA MEMNUN OLURUM.BAZI TARİFLERİNİZİ ÇIKARAMADIK YİNE DE GÖRÜNÜŞÜ ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK

  • selamun aleykum..hatice hanım öncelikle tebrikler...sitedeki tarifler mükemmel..denenmiş olmalarıda en büyük avantaj sanırım..sizi kıskandığımıda belirtmeden geçemiyeceğim..biraz öz güven olunca kadınlar neler yapabiliyor..tarifler ve mükemmel resimler için teşekkürler..

  • haticecim dün kermesimiz vardı peynirli poğaçayı yaptım herkes hazır zannetti:) çok güzel oldu gerçekten.kayısılı kurabiyeyi kayınvalideme giderken yaptım bayıldılar. valla nolucak böyle halimiz mutfaktan çıkamaz olduk.ellerine gönlüne sağlık sevgiyle kal...

  • Sevgilice Hatice ellerin dert görmesin..ben az önce armutları denedim.yalnız bir hayli irmik eklemek zorunda kaldım.evde badem yoktu onun yerine ceviz ve fındık karıştırıp koydum.yaklaşık 3/4 pk irmik ekledim.sonunda ele yapışan bir hamur çıktı eklesem tüm paketi alacaktı.sonuç olarak 35 adet küçük armutum oldu.fakat armut şekli vermekte bir hayli zorlandım.Şu an fırındalar tadını çok merak ediyorum.pişmeden biraz tattım güzeldi..

  • ben amerikada yasiyorum.4 aylikda hamileyim.canim degisik birseyler istediginde,yada yurdumu ozledigimde sizin siteniz cok yardimci oluyor bana.burdaki arkadaslarimada oneriyorum.teskkur ederiz.keklerinizi en kisa zamanda deneyecegim.benim ve 2 kizim icin cok faydali olduklarina inaniyorum.benime mail listenize eklerseniz sevinirim.
    sevgiyle kalin
    ellerinize saglik
    ozlem

  • hatice han merhaba sizi değişik ne pişirsem diye tarif ararken buldum her gün bakıyorum harika tarifleriniz var.yemek kitabı çıkarmayı düşünüyormusunuz?harika olur.ne dersiniz sevgilerimle

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago