Categories: iyi şeyler

Bir Çocuğun Yüzündeki Tebessüm Olmak

Bir önceki yazıda duyurmaya çalıştığım minik bir yardım isteğine gelen yanıtlar o kadar güzeldiki… 2 haftadır dünyanın her yerinden okula telefonlar gelmiş, pek çok okuyucu, hatta dernek yardım yapacaklarını belirtmiş. Cemile hanım köye kıyafetleri dağıttıklarını, bundan sonrakileri de aynı sefaleti çeken komşu köylere yollayacaklarını belirtti.

Ülkemizde kardeşliğe, dayanışmaya en çok ihtiyaç duyulan günlerde, sizler gibi insanların var olduğunu bilmek geleceğe karşı umutlarımı arttırdı. Portakal Ağacı bana dayanışmayı, düşünceleri farklı farklı olsa da yardıma ihtiyaç duyulan her yerde insanların tek bir yürek olabileceğini kanıtladı. Şimdi sıra tek yürek olup Van'daki yaraları sarmakta. Bana kardeşliğin en güzel örneğini gösteren Portakal Ağacı ailesi adına inşallah bu hafta dağıtımına başlanacak kitabımdan alacağım tüm telif ücretini Van'a yollayacağım.

Sarıgöl İlköğretim Okulu adına da ne kadar teşekkür etsem fotoğraflardaki tebessümlerin içtenliği kadar güzel anlatamam duygularımı. İşte mutluluğun fotoğrafları:

Ben en çok bu fotoğrafı seviyorum, lastik pabuçlar elde, botlar ayaklarda…

Hatice

View Comments

  • Ayçin hanım, kastettiğim pek çok konuda benimle kendi görüşleri farklı olsa da, pek çok farklı görüşten insanın, kuruluşun yardım yaptığı ve benim bundan duyduğum heyecan + mutluluk idi.

  • Hatice Hanım, "düşünceleri farklı farklı olsa da yardıma ihtiyaç duyulan her yerde insanların tek bir yürek olabileceğini kanıtladı" şeklinde bir cümle sarfetmişsiniz. bir grubun ötekileştirdiğini ben sahiplendim mi demek istediniz? burada kendinize bir paye mi verdiniz? Aklı selim hiçbir insan bu çocukları "doğulu" ya da "kürt" diye dışlamaz. burada dışlanan bu masumlar değil, bu çocukları sömüren zihniyet. lütfen kavram kargaşası yaşamayalım...

  • merhaba hatice hanım,
    blogunuzu birkaç senedir uzaktan uzağa takip ediyorum. üniversite için tek başına yaşamaya başladıktan sonra mutfağa da merak saldım, kendimi geliştirebildiysem sizin tariflerinizin de payı var.

    takip etmeye başladığımdan beri dayanamayıp ilk kez yorum yapmak istedim, köye birşeyler gönderme fırsatım olmadı ama bakarken gözlerim doldu resmen. yoksulluk hep üzücü, hep can yakıyor ama çocukları vurduğunda hiç yüreği dayanmıyor insanın. bir kez daha böyle bir işe girişirseniz, mutlaka dahil olmak isterim.

    sevgiler,

  • bende yardım etdim kardeşlerime telefonumu satdım ALLAH ÖLENLERİN YAKINLARI SABIR VERSİN

  • Yapılan yardımlar çok güzel. Böyle zor zamanlarda, hele ki felaketlerde birbirimize sahip çıkmamız insanlığın hala ölmediğini, hala bir yerlerde iyi insanların var olduğunu hatırlatıyor bizlere.

  • her şey güzel de yardım edildi diye çocukların böyle boy boy fotoğrafını yayınlamak, yüzleri tanınacak halde internete koymak doğru mu?

  • yardımlar nasıl ve kime yolanıyor bilgi sahibi olmak istiyorum bişeyler yollamak itiyorum herkeze çoktşkrlr

  • Sevgili Hatice,
    Şu fotoğraflara bakmak beni hem çok duygulandırdı, hem de çok mutlu etti. Allah senden razı olsun. Ne güzel bir iş başardın. O çocukların yüzlerini güldürmenin değeri paha biçilmez ...

  • seher hanım van için tüm türkiye ve hatta türkiye dışında bir çok ülke seferber oldu..bizlerde yaptk elimizden geleni..ama portakal ağacının bu çağrısını gördükten sonra kayıtsız kalmamız imkansızdı..van'ın yanı sıra bu çocuklara yardım etmekle kötü mü ettik sizce??hem siz buraya yorum yapan insanların vandaki insanlara yardım etmediğini nerden biliyosunz???

Share
Published by
Hatice

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago