Categories: iyi şeyler

Portakal Ağacı’nın Dalları İyiliğe Uzanıyor…

çizim: Afsaneh

Bugün sizlerle Türkiye'nin bir köyündeki çocuklarının tarifini paylaşacağım. Tarif köy okulu öğretmeninin eşine ait:

"Merhabalar Hatice Hanım, blogunuzu sessiz, sakin takip edenlerdenim, arada bir yorum yazmışlığım olmuştur…

Benim aslında sizden bir istirhamım olacak; ben Samsun'un  bir dağ köyünde yaşıyorum, eşim öğretmen… Yaşadığımız bu köyün çocuklarının hali içler acısı. Fakirlik, sefalet diz boyu… Kendi mahsüllerini yapıp yedikleri için bir sıkıntı yok bu konuda. Sıkıntıları kılık kıyafet. İnanır mısınız okula gelen yavrucakların üzerinde bir montu bile yok… Demem o ki; çevreniz mutlaka geniş, ulaşabildiğiniz insan sayısı da oldukça geniştir sanıyorum… Sizden ricam kullanılmayan kılık kıyafetlerin, ayakkabıların bu yavrucaklara gönderilmesi…

Okulumuzda 6'sı kız, 5'i erkek olmak üzere toplam 11 öğrenci (bunlar 7,8,9 yaşlarında,yani 1,2 ve 3. sınıf öğrencileri) var.Ayakkabı numaraları da ortalama 30 ila 34 numaraları arasında değişiyor.Naylon lastik ayakkabı ile kundura ya da bot arasında birkaç numara farkı olabilir, bu da mühim değil; annelerinin ördüğü patikleri giyip aradaki farkı kapatabilirler, eğer büyük gelirse…:) Bu çocukların birkaç da kardeşleri var; 1-5 yaş arası,; 8-10 çocuk kadar, kız erkek karışık…

Aslında size şunu söylemek isterim ki, bu köyde her şey ama her şey insanlar tarafından kullanılabilir.Yani en basit plastik bir yoğurt ya da peynir kutusu bile insanlar için değerli… Demem o ki; sizin için hiçbir önemi olmayan bazı şeyler buradaki insanları çok ama çok mutlu kılacak, buna emin olun…  Sizden ricam kullanılmayan kılık kıyafetlerin, ayakkabıların bu yavrucaklara gönderilmesi… "

Aylar önce pek çok okuyucudan ellerindeki küçülen kıyafetleri nereye verebileceklerine dair mailler almıştım. Çocuklarınızın artık kullanılmayan kıyafetlerini bir yere vermek isterseniz veya herhangi bir nedenle bir sadaka bağışlamanız gerektiğine inanıyor ama nereye, ne vereceğinizi düşünüyorsanız Samsun'un bu köyündeki çocuklar belki de sizleri bekleyenlerdir.

Gönderimleriniz için adres: Cemile KARA 
Sarıgöl İlköğretim Okulu Yakakent Samsun 55810 tel: 0505 904 1033

Portakal Ağacı

View Comments

  • Hatice merhaba
    Bence bu fakir koy cocuklarina yardim isine de el atmalisiniz. Her konuda cok basarili buluyorum sizi. Daha buyuk organizasyonlarda yapabilirsiniz. Bak, basit bir email ile insallah bizim icin kucuk, cocuklar icin buyuk yardimlar olacak.

  • selamünaleyküm hatice sizlerle çok önem verdiğim bir konuyu paylaşmak istiyorum yazımı yayınlarsanız sevinirim ben kurban bayramı hakkında onemli bir konuya değeniceğim.Hepimiz Allahın izni ile her yıl kurban kesiyoruz bazı kişiler bu kurbanları kendileri değil yardım kuruluşlarına vekalet vererek dış ülkelerde kurban kestiryorlar hem kurban bedeli daha düşük fiyata geliyor hemde diş ülkelerde kıtlık çeken Afrika somali vs. bunun gibi fakir ülkenin vatandaşlarına yardım yapılıyor yalnız şöyle bir durum varki tüm bu düşüncelermize gölge düşürüyor ne yazıkkı yardım kuruluşlarının şahıslardan topladığı kurban parasının tamanı ile kurban kesilmedğini öğrendim.Şöyleki toplanan paralar bir havuzda birleştiriliyor ve bu paranın bir kısmı ile kurban kesiliyor yani herkesin kurbanı kesilmiş sayılmıyor.Bu kuruluş diş ülkelere gönderdiği birçok hizmetli kişleri var bunların uçak yemek ve otel paraları işte bu havuzdan(yani bizim kurban paralarımızdan)kesiliyor ve geri kalan para ile artık ne kadar kurban kesilcekse o kadar kurban kesiliyor.Bu bilgi bize yardım kurulusunda çalışan bir kişden ulaşmıştır bunu duyunca çok şaşırdım ve üzüldüm bu insanların niyeti kötü değil belkide bunu kasten yapmıyorlar fakat önemli olan şukı sonuç olarak bazı kişilerin kurbanları kesilmiyor ve üzerimizdeki vacip kalkmamış oluyor burada hanımlara ve diğer okurlara tavsiyem kurbanınızı kendi memleketinizde kestirin mümkünse görün dış ülkelerdeki insanlara yardım etmek istiyorsak bunu sadak olarak yapalım bunun daha sağlıklı olcuağına inanıyorum.Maalesef şuan yardım kuruluşlarının çalışma sistemi bu şekildeymiş kurban ibadetimizin kabul olması için vekaletimizi güvenilir yerlere verelim.Selametle.

  • sayfanizi acinca %100 bedava falci diye bir reklam cikiyor. cok sasirdim, nereden girdi bu siteye anlayamadim...

  • Ben ve iş arkadaşlarım da bu yazıyı okur okumaz yardım çalışmalarına başladık, çocuklar için mont,ayakkabı ve eşofman aldık, ayrıca yoksul aileler için de kullanılmayan kıyafetleri toplayıp yarın göndereceğiz. Bunu bizimle paylaşan yardım etmemizi sağlayan herkese teşekkürler.

  • Merhaba, ablamın çocuğunun küçük gelen pırıl pırıl kıyafetleri var elimde.Adresi verirseniz kargo ile ulaştırabilirim.

  • Hakkari'de 24 ŞEHİT !!! Nasıl yüreğim acıyor bilemezsiniz... Ne ister insan, nasıl kıyar o şerefli vazifedeki pırıl pırıl askerimize! "Yokluktan, fakirlikten" diyorlar bak işte Cemile Kara kardeşimiz nasıl güzel anlatmış Samsun'un bir köyündeki yokluğu. Bir onlar mı çekti ve çekiyor yokluğu fakirliği hangimiz kara lastik ayakkabıyla gitmedik okula hangimiz sarınacak montumuz cebimizde 5 kuruş harçlık olmadan düşmedik yollara hangimiz ay sonunu nasıl getireceğiz diye kara kara düşünmüyoruz ama bunlar gibi "VATANA İHANET ETMİYORUZ ÇOK ŞÜKÜR" NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE NE MUTLU RABBİMİN KARŞISINA TERTEMİZ ALINLARIYLA BAŞI DİK GİDEBİLMİŞ O ŞEREFLİ ŞEHİTLERİMİZE... Allah bütün şehitlerimizden razı olsun ve yüreğinde VATAN, MİLLET, BAYRAK sevgisi olan herkesin başı sağ olsun

  • Merhaba,
    Hatice hanım bende sizi sessiz takip edenlerdenim.
    Bende yazıyı okuyunca çok duygulandım.

    Benimde kızım bu yıl ilkokul 1. sınıfa başladı. (Biz İstanbuldayız)Ve bende okulun eksikleri ve ihtiyacı olan çocuklara yardım toplamaya çalışıyorum. (1. sınıftan 5. sınıfa kadar çoğunun giysi, mont, ayakkabı, bot ihtiyaçları var.)Çoğunun evi şu soğuk günlerde ısınmıyor.

    Bir çok firmaya mail attım. Ve bir çoğunada mail atmaya devam ediyorum.Sadece bir yerden kırtasiye yardımı için destek aldım. Nasipse Cuma günü teslim edecekler.

    Umuyorum ki gönderdiğim mailler zamansızlık yüzünden okunamadığı için bana hala dönüş yapılmamıştır. Çünkü paylaşmak o kadar güzel ki.
    ben şu an sadece ihtiyacı olanlar la onlara elini uzatabileceklere köprü olmaya çalışıyorum ve insanları birbirine kavuşturabilirsem mutlu oluyorum.

    İlerleyen zamanlarda siteyi takip eden arkadaşlardan benimde bu konuda yardım isteğim olabilir.

    Şimdiden herkese teşekkür ederim.
    Allahım kimseyi yoklukla sınamasın ama birçok şeye sahip olan insanlarda bilmeliki bize nasip olanlar sadece bizim için değil olmayanlarla paylaşabilmemiz için Allahın sunduğu bir fırsat diyorum.

    Bütün çocuklar için mutlu ve güzel bir dünya diliyorum.

  • Hatice Hanım merhabalar.Dikkatimi çekti facebook ta sizin tariflerinizi hergün 1 yeni yemek tarifi adı altında yayınlayan biri var.Kaynakta göstermemiş.Uyarmak istedim ama size haber vereyim önce dedim.

  • Sevgili Hatice Hanım,
    Cemile Hanımın yazısı na hemen cevap veriyorum.. Elimden geleni hem yapacağım bu dağ çiçekleri için... 2 kargo kitap ve eşya yola çıktı bile..
    Allaha emanet olun , sevgilerimle

  • Sevgili Hatice Hanım,ne güzel bir paylaşım,o kadar hoşuma gitti ki...bu hayra katılmayı ben de çok istiyorum,inşallah bir faydamız dokunur..sevgiler...

Share
Published by
Portakal Ağacı

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago