not: sitedeki düzenlemeleri tamamlayana kadar bazı başlıklar ingilizce çıkabilir…

Pınar hanımdan gelen kargonun içinde bir de bu narin fasulyeler vardı. Güz fasulyesi / oturak fasulye cinsine benzer bir cins. Yine kendisinden aldığım ipuçları ile pişirdim fasulyeleri.

Etli Taze Fasulye:

Malzemeler:

  • 2 adet kuru soğan
  • yarım kg. kuşbaşı et
  • 1 kg. taze fasulye
  • 2 adet domates
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tatlı toz biber
  • tuz
  • 1 su bardağı kaynar içme suyu

Hazırlanması:

  1. Soğanı ve etleri tavaya alın, etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun.
  2. Tuz ve su hariç kalan malzemeleri ekleyip 15-20 dakika kavurun. (mümkün olduğunca uzun kavurmalısınız)
  3. 20 dakikanın sonunda 1 bardak kaynamış iyi suyu ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.
  4. Tuzunu ayarlayıp servis yapın.
Hatice

View Comments

  • merhabalar ben hakkariden yazıyorum.öğretmenim ve yeni evliyim yemek yapmayı bu siteden öğrendim dersem yalan olmaz etli taze fasulyeyi şimdi yaptım okula gitmeden harika görünüyor.akşam tadına bakıcaz eminim tadıda nefistir.ellerinize sağlık sevgiler eylem

  • Pınar Hanım'dan alışveriş ettiğini görünce sevindim doğrusu. Kendisi ile bu platformda da karşılaşmak çok hoş oldu.
    Ben de Nazilli'den sevgili Pınar'dan gelen kolileri açarken yenilerini sipariş vermeyi düşünmeye başlıyorum bile.m.
    Tarhana, kurutulmuş patlıcan , kabak, enfes incir, kuru üzüm, kuru kayısı, erişte, nar ekşisi, peynirler, domates/biber salçaları vs vs.. Hangi birini anlatsam bilmem. Hepsi nefis, hepsi tertemiz.
    Diğer tarhanaları önce suda bekletirdim, topak olmasın diye, soğan vs kavururdum daha lezzetli olsun diye. Senin tarhanayı direkt tencereye koyuyorum en ufak bir topak olmuyor, ayrıca herhangi bir katkı yapmadan son derece lezzetli oluyor.
    Sayesinde biz de çitflikte yaşıyor gibiyiz.
    Mesajı ürünleri merak eden arkadaşlar var ise referans olsun diye yazdım.
    Kendisine, yıllardır severek takip ettiğim Portakalağacı aracılığı ile teşekkür ediyorum.

  • Merhaba Hatice,
    Epeyce uzun bir aradan sonra tekrar yorum yazıyorum. Neden böyle bir giriş yaptığıma gelince; Çünkü yazdığım yorumlara, sorulara artık cevap alamamaya başladım. Bu da beni üzüyor. Özellikle yemekle ilgili sorulara cevap vermen gerekir diye düşünüyorum. Aksi takdirde o yemekle ilgili mükemmelliği nasıl yakalarız? (Hangi tariflerin altına yorum yazdığımı sana ayrıca yazacağım)
    Senin ve Portakal Ağacının hayatımda gerçekten farklı ve özel bir yeri var. Bu farklılık yemeklerle de çok ilgili değil. Bu cümlelerimi başka bir yorumumda da yazmıştım, bu nedenle burada çok ayrıntılı yazmayacağım. Okuduysan, ikinci kez aynı şeyleri okumuş olacaksın çünkü.
    Bu tarifi gördüğümde ilk tabak çarptı gözüme. Aynısını Esse mağasında görüp beğenmiş fakat fiyatı pahalı olduğu için alamamıştım.
    Yeri gelmişken, ne zamandır sana sormak istiyorum. Hemen hemen her tarifte farklı mutfak ve sofra eşyaları kullanman dikkatimi çekti. Hepsi de kaliteli ve pahalı ürünler. Bu kadar çok eşyayı almak ciddi bir maliyet gerektirir. Ayrıca nerede muhafaza ediyorsun? Evinin tamamı dolap olsa bu eşyalar yine de sığmaz herhalde. Konsinye alarak, kullanıp sonra iade mi ediyorsun? Böyle sorduğum için yanlış anlama ve kusura bakma lütfen. Sadece merak ettiğim için soruyorum. Saklamak için bir fikir verirsin belki diye...
    Yeni sayfa düzenine gelince; Burada çok zaman kaybettiren ve zor olan durum şu: Eskiden tariflerin adını görür, tık diye onu seçerdik. Hem bütün tariflerin hepsini aynı anda görüyorduk. Ama burada bu şekilde değil. Alttaki "sonraki-önceki" ni seçerek buluyoruz. Sonrakin'de karşımıza ne çıkacak belli değil. Bütün tariflere baştan sona tek tek bakarak bulmak imkansız!!! En önemlisi bence bu ve düşünmene değer. Eğer başka bir şekilde bulunuyor ve ben keşfedemediysem, öğretirsen de tabii ki sevinirim.
    Sevgiler, selamlar...
    Nurcan Ekşioğlu

  • hatice senin sayende yemek yapmayı öğrendim...
    yalnız şu yeni formatı hiç ama hiç beğenmedim. bu benim portakal ağacım değil bu sanki başka bir ağaç.eski formata dönmenizi istiyorum. allah sizden razı olsun çalışan bayanların can simidsisiniz. çok teşekkürler her şey için...

  • Merhaba.etli yeşil fasulye tarifinizi denedim.HARİKA.ELLERİNİZE SAĞLIK.bu siteyi çok sıklıkla tabik ediyorum.denediğim tarifler herzaman çok güzel oldu.sizlere teşekkür ederim.
    SEVGİLERİMLE

  • s.a tariflerinizi beğeniyle takip ediyorum.arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum sitenizi.çünkü çok orjinal tarifler bulabiliyorum çoğu zaman.sizi bi arkadaşımın evinde"biskremli pasta"yerken tanımıştım:))harikaydı...aslında ilk kez yazmamın sebebi etli taze fasulyeyi görünce dayanamadım.ben aslen rizeliyim(ne kadar ankarada yaşıyo olsamda malesef:( )bizim oralarda fasulye zeytinyağlı pek yapılmaz.genelde etli yapılır..fakat özellikle söylemek istediğim bişey var..etli taze fasulyeyi mutlaka tabağınıza aldığınızda içine "sarımsak"katıp öyle denemelisiniz..inanın hamileliğimde sadece bunu aşeriyodum:))Allaha emanet olun...

  • Ben siteyi beğendim. Güzel ve Düzenli olmuş. Başka bi sitede gördüğüm bi fikir vermek istiyorum. Bi köşe yapsanız yeni tarifler veren siteleri o linke tıklayarak bulabilsek nasıl olur acaba ?

  • Günaydın haticeabla,
    Sitenin yeni halinde anlayamadığım birşey var. Msjlarımızı rahatlıkla görebiliyorduk eskiden şimdi nerde olduklarını bulmak çok zorlaştı ve ben dünden beri sna gönderdiğim hiçbir msjmı göremiyorum. İlgilenirmisi?,
    Kolaylıklar diliyorum

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago