Acılı Karnabaharlı Makarna

Yemek etkinliğimizde Elvan'ın bu ay için seçtiği konu, makarnalar. Dün ana yemek yerine geçebilecek, sebze içerecek ve lezzetli olacak bir makarna ararken 5-6 tarif buldum. Eve gidip tencereleri ocağa koyana kadar hâlâ 3-4 tarif arasında gidip geliyordum ama baktım fotoğraf çekmem için en büyük yardımcım olan güneş ışığı giderek azalıyor, son anda Williams Sonoma'da gördüğüm bir makarna tarifini biraz değiştirip uygulamaya karar verdim. Tesadüfen de olsa epey doğru bir karar vermişim, zira  karnabaharlı en sevdiğim tarif artık bu makarna tarifi.

not: Tarifi yazdıktan kısa bir süre sonra telefonum çaldı ve eleştiri dolu bir ses "sen hâlâ bekarmışsın gibi yazıyorsun yazılarını!" dedi. Özel istek üzerine bu yemeğin evin diğer üyesi tarafından da çok beğenildiği notunu ekliyorum…

Acılı Karnabaharlı Makarna

Tarifin aslında 225gr makarna, 3/4 tatlı kaşığı pul biber, 2 yemek kaşığı da kapari kullanılıyor ama ben 500gr makarna, 1 yemek kaşığı kadar pul biber kullanıp kapariyi de ilave etmedim.

Malzemeler:

  • 225gr kalem (penne) makarna
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 kuru soğan, yemeklik doğranmış
  • 3 sarımsak, kıyılmış
  • 3/4 tatlı kaşığı pul biber, ya da arzuya göre daha fazla
  • 1 karnabahar, yaklaşık 340gr, 2,5cmlik parçalar halinde doğranmış
  • yarım su bardağı parmesan veya eski kaşar (ben çerkez peyniri kullandım)
  • 3 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
  • tuz ve elde çekilmiş karabiber

Hazırlanması:

  1. Derin bir tencereye su ve tuz koyup kaynatın. Su kaynayınca makarnaları ekleyip 10 dakika pişirin. Tenceredeki sudan bir bardak ayırıp kalanı süzün.
  2. Geniş bir tencereyi orta hararetli ateşe alın. Tereyağını tencerede hafif kahverengileşmeye başlayana kadar eritin. Zeytinyağını, soğanı ve sarımsağı ekleyip soğanlar karamelize olana kadar -~7 dakika- kavurun. Pul biberi ve karnabaharları ekleyip arada karıştırarak bir süre daha -~5 dakika- pişirin. Makarnadan ayırdığınız suyun dörtte üçünü karnabaharlara ekleyin. Karnabaharlar yumuşayana kadar -5 veya 7 dakika- pişirin. Su az gelirse kalanı da ekleyin.
  3. Tencereye makarnaları ekleyin. Peyniri, maydanozu ve limon suyunu ilave edin. Tuz ve karabiber serperek hemen servis yapın.
Hatice

View Comments

  • merhaba tariflerinizi cok begenerek yapiyorum harikasiniz bende genc bir anne olarak kizima ve bizim icin pisirdigim yemeklerde kizartmadan kaciniyorum ve cogunlukla sebzeleri haslayip suyunu suzuyorsunuz yazik butun vitaminler gidiyor ayrica makarnayi pilav gibi pisirmeyi deneyin umarim yanlis anlasilmadim tesekkr ediyorum en guzel mutlulukar sizinle olsun

  • merhabala öncelikle yayınladıgınız bu tarif için çok teşekkürler biraz önce aynen bu tarifi yaptım harika bir makarna oldu annemle bir güzel yedik çok teşekkürler

  • Hatice,
    Yaptim ve simdi yiyorum. Gercekten cok guzel oldu. Limon da ayri bir tat verdi bu yemege. Umarim oglum ve esim de benim kadar begenir. Tarif icin cok tesekkur ederim.

  • Makarna sosları adı altında ayrı bir bölüm açılmasını talep ediyorum,çok lazım oluyor...

  • Akşam pişirdim çok nefis oldu. Tarif için teşekkürler.
    Makarna tatlısı yaptınızmı hiç.
    Birde onu deneyin...
    Makarna Tatlisi
    Malzemeler
    500 gr makarna(spagetti disinda)
    4 bardak su
    1 lt sut
    4 Adet yumurta
    2 Adet vanilya
    1 limon kabugu rendesi
    1 bardak seker(seker miktarini dilediginiz gibi ayarlayabilirsiniz)
    Yapilis Tarifi
    Ilk olarak makarnayi bir firin tepsisine bosaltin ve orta isidaki firinda hafif kizarana kadar pisirin.Makarnalarin rengi kizarmaya baslayinca uzerine 4 bardak suyu ekleyin ve pisirmeye devam edin.Diger yanda yumurtalari cirpin.Icine sut,seker,vanilya ve limon kabugu rendesini ekleyin karistirin.Makarnalar iyice suyunu cektikten sonra,hazirlamis oldugunuz sutlu karisimi makarnalarin uzerine dokun.Uzeri kizarana kadar pisirmeye devam edin.Isterseniz pudra sekeri serpip servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun...

  • Bu tarifi ilk yaptığımda karnıbahar yerine brokoli ile denemiştim. O da çok leziz olmuştu. Bu gün ise aslına sadık kalarak karnıbaharlı yaptım ama küçük kardeşim istemediği için acı koymadım. Tarif için tesekkürler. Makarna severler için muhteşemmm...

  • dün akşam bunu yaptım tam ne yapıcam abim balık getircekti onun yanına bir yemek felan...bunu deneyim dedim ..herkes çok beğendi...çok güzel ve değişik bir orjinalitede...saolun....bunuda iyi yaptığım yemekler arasına aldım..

  • harika tarifler bayiliyorum hepsine hersey mükemmel dört dörtlük haticecim basarilarin devamini dilerim ayrica firin yemeklerin muhtesem cok severim hayirli ramazanlar

Recent Posts

Çikolatalı Poğaça – Beslenme Çantasının Yıldızı

🥐🍫 Malzemeler:- 1kg un- 160 gr şeker (yaklaşık 1 su bardağı)- 11gr (1 paket) instant…

7 ay ago

Muzlu Kek

Muzlu Kek Rüyası | Madem kek mevsimi geldi, Banana Bread Muzlu Kek ile başlayabiliriz. Genelde…

7 ay ago

Airfryer’da Çıtır Makarna

@foodie_lilly tarifiyle✨ Malzemeler: • 1 paket taze gnocchi (marketlerde satilan “de cecco” vb bir taze makarna…

7 ay ago

Renkli Ekmek Tarifi

Renkli Ekmek Tarifi Malzemeler 1 su bardağı ılık su(200 ml) 1 paket instant maya 3…

8 ay ago

Airfryer’da Çıtır Tavuk

.Malzemeler:- 200g tavuk göğsü- 1 yumurta- 1/2 bardak un- 1 çay kaşığı tuz, karabiber, toz…

8 ay ago

İncirli Kayısılı Ekmek

Çok Leziz & Çok Kolay İncirli ve Kayısılı Ekmek 🍞🍯 Malzemeler:- 1 tatlı kaşığı instant…

8 ay ago