İçeriğe geç

Muzlu ve Hindistan Cevizli Pasta

Bounty_pasta

Dar vakitlerde pasta yapmam gerekince genelde markete gidip çikolata reyonlarında dolaşarak değişik bir pasta fikri üretmeye çalışıyorum. Almanca pasta kitaplarını karıştırırken gördüğüm malzemelerden biri karşıma çıkmışsa işim oldukça kolaylaşıyor. Cumartesi günü de hızlı pasta yapma malzemelerini aldıktan sonra (hazır pasta keki + creme ole + krem şanti + süt) çikolata reyonuna yöneldim. Yeğenime sevdiği çikolatalardan alırken minik bounty’leri (hindistan cevizli çikolata) gördüm. Aklıma Torten Hits kitabındaki pastalardan biri geldi. Listeye 1 paket bounty miniatures, 2-3 muz, 1 paket de hindistan cevizi ortaya bu pasta çıktı.

Creme ole ve krem şanti ile krema hazırlama fikrini Emine hanım‘ın bir pastasında görmüştüm, hindistan cevizi de eklenince herkes kremanın tadını çok beğendi…

Muzlu ve Hindistan cevizli Pasta

Malzemeler

  • 1 adet sade pastaban (hazır pandispanya)
  • 1 paket vanilyalı creme ole
  • 1-1,5  paket sade krem şanti (toz)
  • 500-750 ml süt
  • 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2-3 muz
  • 1 paket bounty miniatures (ya da coco star)

Hazırlanması

  1. Creme ole’yi, krem şantiyi ve 2 yemek kaşığı hindistan cevizini bir kaba alın. İstediğiniz yoğunluğa gelene kadar azar azar süt ilave ederek mikser ile çırpın. Karışımı buzdolabına kaldırıp 15-20 dakika bekletin.
  2. Pastabanın alt katını 1 yemek kaşığı süt ile ıslatın. Üzerine bolca krema sürün. Bir muz ve küçük parçalara bölünmüş birkaç çikolatayı bu kata dizin. Diğer katı da ıslatıp üzerine kapatın.
  3. Kalan kremayı üzerine ve yanlarına sürün. (Eğer pastayı ertesi gün ikram edecekseniz bu halde buzdolabına kaldırın. Üst süslemesini ertesi gün yapın.) Kalan muz ve çikolatalar ile pastanızın üzerini süsleyin. Kalan boşluklara hindistan cevizi serpin. (Kremanız hindistan cevizli olduğu için pütürlü gözükecek, üzerine tekrardan hindistan cevizi serperek bu görüntüyü engellemiş oluyorsunuz.)
0 0 oylar
Article Rating
Subscribe
Bildir
guest

67 Yorum
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
Tüm yorumları gör
Şirin
Şirin
15 yıl önce

Artık her yemekten önce sitenize girip fikir alıyorum. Bu pastayı da yaptım ve sonuç mükemmel oldu. Herkese tavsiye ederim. Tarifi yazanın ellerine sağlık 🙂

senem
senem
15 yıl önce

mrh hanimlar.size kolay gelsin.bu site cokk güzel.bayiliyorum vallah.ben almanyadan yaziyorum.Sorum su:creme ole’ ne demek. almanyada var mi?tsk ederim….

pınar
pınar
16 yıl önce

güzel

derin
derin
16 yıl önce

ya yemekler çk güzel gözüküo.ellerinize sağlık

elif
elif
16 yıl önce

merhabalar ben bu sitede yeniyim güzel tarifler ilgimi cekti birde yorum yazayim dedim 5 oldu gönderemiyorum sevgilerle elif

elif
elif
16 yıl önce

merhabalar ben avusturyadan elif ne güzel yorumlar yapiyorsunuz ayni zamanda tarifler de öyle hepinize selamlar

Seçil
Seçil
17 yıl önce

Ben böyle güzel pasta yememiştim ellerinize sağlık annem para teklif etti dışardan hayatta almam artık sen yapıcaksın diyor 🙂

emine
17 yıl önce

Bu arada ben linkte bahsedilen Emine 🙂
Asma dalı

emine
17 yıl önce

Alkım, sorunuzu benim cevaplamam münasebetsilik mi olur bilmiyorum ama bence krem ole miktarını biraz fazla kaçırmışsınız.Gerektiğinde krem şantiyi 2 krem oleyi 1 poşet kullanıyorum.Krem ole fazla olduğunda biraz daha puding kıvamında oluyor.

ALKIM
ALKIM
17 yıl önce

hatice hanım tarifleriniz gerçekten çok güzel.bu pastayı kavınvaldemlerin 44.evlilik yıldönümleri için yaptım hindistan cevizi yerine şamfıstığı tozu 2 cremole 1 krem şantiyi karıştırdım ilk anda krema harika oldu ama bir gün sonra krema sulandı gerçi yiyen herkes çok beğendi ama benim içime sinmedi bunun nedeni ne olabilir sizce teşekkürler

senay
senay
17 yıl önce

bounty aldım ama eklemeyi unuttum:)
bu sitede ki tariflere o kadar güveniyorum ki artık denemeden ikram edebiliyorum.Bu pastadan kayınvalidemin günü için yaptım. Herkes çok beğenmiş:)Teşekkürler Hatice
Ben bu pastayı yaparken,hazır kekin üst katını bol süt ile ıslattım,daha yumuşak ve lezzetli olsun diye. Bir de üstünü ananas ve kivi ile süsledim. Eşim papaya konservesi almıştı. Papaya da eklenince süper tropikal bir pasta oldu. Yeniden teşekkürler.. sizin yerinize ben tebrik edildim.

SEVA
SEVA
17 yıl önce

Hatice;
Ellerine sağlık 2 gün üst üste bu pastayı yaptım eşim ve dostlarım çok beğendiler. Hafif ve meyvalı pasta sevenler için ideal bir tat. Ben keki 1 çay bardağı sütle her iki tarafını ıslattım ve arasına damla çikolata koydum üzerine muzları dizip çikolata eritip muzların üstüne çikolatayı akıttım çok güzel bir görüntü oldu 5 dakikada yapılabilen bir tarif. Teşekkürler

havva
havva
17 yıl önce

YA ÇOK HOŞ Bİ TADI VAR VE SADECE 15 DAKİKADA HAZIR…ANİDEN GELEN DOSTLARIMIZ İÇİN…TEŞEKKÜRLER HATİCE…

FATMA
FATMA
17 yıl önce

MERHABA ALDIĞIM PASTA TARİFİNİ MİSAFİRLERİMİN ÇOK BEĞENDİ TARİFİNİ İSTEDİLE.BENDE TARİF YERİNE PORTAKAL AĞACININ İNTERNET ADRESİNİ VERDİM.

ayşe
ayşe
17 yıl önce

merhaba,
ben bu pastayı kardeşimin arkadaşı ve annesi için yaptım. 3 katlı pastaban oldugu icin onu kullandık.annem normal pasta kreması ile muzlu pasta yapacaktı ama ben ısrar edince kremayı buradaki gibi creme oleyle hazırladık. evde bounty yoktu nestle bitter çikolata koydum arasına üstüne de gene aynı çikolatadan rendeledik. ben krem şantiyi bir buçuk paket sütü de 3 bardak koyduk krema bayağı bir arttı. buzluğa kaldırdık siz yaparsanız krem şantiyi 1 pkt ve sütü daha az koyabilirsiniz bence. pastabanı da sekerli sütle ıslattım ve kesinlikle bi kaşıktan fazla kullandım, parçalanma falan da yasamadım. bnm ilk yaptıgım pastalardandı o yuzden kolay olmasına cok sevindim.

YELİZ YILMAZ
YELİZ YILMAZ
17 yıl önce

Pandispanya tarifi arıyorum ama bulamadım.bana yardımcı olurmusunuz. Hep hazır pandispanya kullanılıyor. bu arada tarifler süper….

YELİZ YILMAZ
YELİZ YILMAZ
17 yıl önce

Pandispanya tarifi arıyorum ama bulamadım.bana yardımcı olurmusunuz. Hep hazır pandispanya kullanılıyor. bu arada tarifler süper….

gulanne
gulanne
17 yıl önce

canım bu harika tarifi evvelsi akşam yaptım kreması harika yalnız ben muzlu crem ole ile yaptım daha güzel oldu bence içine muzda koyulduğu için yalnız ben 3 paket krem şantı kullandım,yanlışlıkla tabii krema arttı ama iki paket krem şantiyle deneyin derim ben.arasına bolca coco star koydum muz almamıştım, üzerinede sadece hindistan cevizi döktüm, yalnız alt tabanına fazla süt dökmeyin çünkü servis yaparken parçalanıyordu iki kaşık yeterli bence. yiyenler bayıldılar teşekkürler canım.

Esra Ataker
Esra Ataker
18 yıl önce

Merhaba Hatice,
Bu hafta sonu misafirlerimiz için bu pastayı yaptım.Creme Ole + Krem şanti karışımı yapılan krema bence süper bir fikir.Ben pastaya hindistancevizi koymadım.3 Katlı pastaban kullandım.Ara katlara Krema ve bol muz, üzerine çilek, yanları ise kivi ile kapladım.Gerçekten çok pratik ve çok lezzetli oldu.Herkes kremanın tarifini istedi, hazır malzeme kullandığımı söylediğimde çok şaşırdılar.Bu kolay tarifin için teşekkürler.

fikriye
fikriye
18 yıl önce

siteni keşfettiğimden beri hergün işyerimdeki arkadaşlar ve ben takip ediyoruz elimizden geldiği kadar denyip denetmeye çalışıyoruz.bu pastanı denedim ve sonuç mükemmeldi.tadı hem nefis hemde hafifdi. ellerine sağlık

melek
melek
18 yıl önce

cok guzel görunuyor ellerinize saglikk
mutlaka deneyecegim

sevinç
sevinç
18 yıl önce

sevgili hatice,
ben senin siteni tesadüfen keşfettim ve 4 aydır da sessiz takipçilerindendim.tariflerin ve görüntüleri çok güzel.hepsi denenmeye değer şeyler.severek takip ettiğim bir siten var.Ne mutlu sana ki böyle güzel işler çıkartabiliyosun ve bu kadar sevenin var.bende sana yazmak istiyodum ama herhangibir tarifini denemeden de yazmak istememiştim.senin tariflerinden ilk yaptığım bu pasta oldu.cuma günü iş çıkışında aldım malzemelerini.akşamdan yapıcaktım ama olmadı cumartesi günü yaptım.herkes bayıldı.önceliklede yeğenim fatoş.o da çok meraklı daha bu yaşta.pastayı yaparken her aşamasında başımda durdu dikkatlice baktı.sonrada afiyetle tadına baktı.bu güzel lezzetleri bizimle paylaştığın için çok teşekkürler.bugün yine bu pastadan yapıcam,denemeyenlerede ısrarla tavsiye ederim mutlaka yapın,pişman olmazsınız.eh artık bende şeytanın bacağını kırdım sayılır,bundan sonra diğer tariflerinide deneyip yazmaya devam ederim inşallah.herkese kolay gelsin,bye…

Yasemin
Yasemin
18 yıl önce

1 adet sade pastaban (hazır pandispanya)
bunu nerden aliyorsunuz?? yada nasil yapiyorsunuz??
Acaba Hollandada varmi??

semra
18 yıl önce

hatice merhaba
ben krem şanti miktarını öğrenebilirmiyim paket mi poşet mi 1 paketten 2 poşet çıkıyor ya.
teşekkürler

Ceren
Ceren
18 yıl önce

Selamlar,
Krem Şanti + Crem Ole karışımını Mandalinalı Pasta’da denemiştim. Gerçekten güzel bir krema meydana getiriyor.
Haftasonu Piramit pastadan yaptım. Gerçekten güzel oldu. İçinde çiğ yumurta olmaması da ayrıca iç rahatlatıcıydı.

SERPİL
SERPİL
18 yıl önce

HATİCE, aynen bende ayşegül’e katılıyorum.19.9 u görünce çok şaşırdım ve kendimden utandım!!ne olur bunun yolunu bize de söyle.bu pastaları kim yiyor veya bunlar buzdolabındayken sen nasıl dayanıyorsunnnn….:))

Ayşegül
Ayşegül
18 yıl önce

hatice merhaba
tariflerine fotoğraflarına her şeyine bayılıyorum zaten. Yalnız şu BME=19.9 u görünce sana daha çok bayıldım.İnsan bu kadar güzel yemekler yapıp bu kadar harika sofralara oturupta nasıl bu kadar zayıf kalabiliyor? Varsa bir formülü bunuda yaz ne olur:)

sibel
sibel
18 yıl önce

Sevgili Hatice
Uzun zamandır siteni takip ediyorum gerçektende çok güzel. Dün akşam evde misafirlerime muzlu pastayı yaptımm çok güzel ve hafif oldu. Bu arada bana yeni bir hobi kazandırdın, hafta sonu pastacılık kursuna başlıyorum. Çok teşekkür ederim.

gonca
gonca
18 yıl önce

slm hatice,
tariflerin için teşekkürler,özel olacak ama evli misin?bide bi kızın mı var? öğrenebilirmiyiz:)

nilüfer
nilüfer
18 yıl önce

Hatice bak Zeynep s ile aynı fikri paylaşmışız farkında olmadan.Bence dikkate şayan bir durum…ne dersin?

nilüfer
nilüfer
18 yıl önce

Hatice merhaba.Yaptığın herşey enfes gözüküyor.Ben eminim ki lezzetleride bir okadar harika.Zaten tariflerin sayesinde çok gün ve doğumgünlerinin altından alnımın akıyla çıktım:) Diyeceğim şu ki;neden bir yemek kitabı hazırlamıyorsun?? Kesinlikle böyle düşünen birçok bayan da vardır.Bu konuyla ilgili güzel haberini bekliyorum:))
sevgiyle kal…hoşçakal

zeynep s.
zeynep s.
18 yıl önce

merhaba Hatice
şu kitap fikri eminim düşünülmüştür.ne zaman hayata geçecek diye sorsam 🙂 artık yazıcı çıktılarından kurtulsak çok iyi olur cidden 🙂 hatta forumdaki tariflerden bile ek bir bölüm yapılabilir.sevgiler..

sebnem
sebnem
18 yıl önce

Güneydın hatice ve arkadaşlar
hepinizin dünya kadınlar gününüzü kutlarım kendinize iyi bakın

filiz
filiz
18 yıl önce

ELLERİNİZE SAĞLIK HATİCE BEN EN ÇOK PATATESLİ PİZZAYI MERAK EDİYORUM. HERHALDE KİMSE MERAK ETMEDİ
FİLİZ.

seyhan.a
seyhan.a
18 yıl önce

evet haitce bence Irem hakli, sen bunlari bir Kitap haline getirsen, mesela resimli, ne güzel olur ilerde bizde cocuklarimiza veririz, hem biz hem onlar fayda görür. Bence sen bunu düsün cünki gercekten harika isler yapiyorsun. sevgilerimle
börek tarifini bekliyorummmm:))

irem
irem
18 yıl önce

merhaba Hatice senin ve şahsında tüm arkadaşların dünya kadınlar gününü kutluyorum.yaptığın herşeyçok güzel. kendime bir arşiv yaptım kocaman bir klasör doldu bunları derleyip kitap haline getirmeyi düşündün mü? Bizim için çok iyi olur.Birde ben estetiğe,tada,önem verdiğim için sunumun, fotoğrafların, dekorların çok hoşuma gidiyor.Kullandığın tabaklara aksesuarlara bayılıyorum. Herşey için teşekürler canım.Allah iki cihanda seni mutlu etsin.

safran
18 yıl önce

Merhaba Hatice 🙂 Hepimizin dünya kadınlar günü kutlu olsun…:) Sevgiler…
Safran

seyhan.a
seyhan.a
18 yıl önce

Haticecigim merhabalar,
gine sofran harika, Pastayi da en kisa zamanda deniycem,
ama en cok ta üc renkli böregin tarifini bekliyorum.
Bende Almanyadayim, bu Torten Hits kitabini acaba nasil temin edebilirim acaba ISBN numarasi varmi veya yazar ismi.? tesekkürler

gülcan
gülcan
18 yıl önce

haticecim merhaba,
ilk önce yemek günlüğümle tanışıp sonra ordan seni keşettim ve müptelası oldum:)ve sizin bu güzel iletişiminizi görerek bende bir site yaptım. ocak ayında yaptığım siteyi normal alandan yayınlamak çok zor oldu ve bu yüzden bende blog kullanmaya başladım. artık sizdenim yani…:) sizin kadar başarılı olamasamda..
başarılarının devamını dilerim..
http://www.sihirlimutfak.net
(birde sana sormak istediğim birşey var.typepad de ingilizce olan yerleri türkçe yapamıyorum.yardımcı olursan sevinirim)

Sevda Y.
Sevda Y.
18 yıl önce

merhabalar,
sitenizi yeni kesfettim,bir arkadasim tavsiye etti.cok güzel tarifleriniz var,insallah bende beceririm :))!!!
siteniz tam bana göre diyebilirim,sizi tebrik etmek istedim…

yeliz
yeliz
18 yıl önce

ya karadenız yemeklerinide yayınlar mısnın?çok güsel oluyorda))

yeliz
yeliz
18 yıl önce

süppersiniz yaaaaaaaa

Hatice
Hatice
18 yıl önce

Şebnem, 3 renkli börek bu ara epey gündemde demektir:)
Hasibe, evet içine de aynı çikolatadan koyacaksın. Ben bizim oradaki Migros’tan aldım. Kremanın tadını da bizim aile hafif ve güzel buldu.
Ümran, kesinlikle değil! Ara ara yazmam lazım herhalde, yoksa insanlar hakkımda yanlış fikirlere kapılacaklar diye yazmıştım.
Mel-tem, ellerinize sağlık, bahçıvan kebabı gerçekten çok lezzetli oluyor.
Mehlika, teşekkür ederim!
Ece, dediğin gibi hepsi birleşince tam bir tropikal pasta oldu:)Bir de markette çilek yok diye üzülmüştüm, belki onun yerine konserve ananas yakışabilirdi.
Beymar a.s., ben de isterdim güzel güzel yemek alışverişi yapabileceğim bir komşu. İnşallah öyle birine denk geliriz. Süt miktarını da 1-2 kaşık daha arttırabirilsin.
Emine hn, hem yorum hem de krema için teşekkür ederim. İnşallah sizin pastanız da en az benimki kadar güzel olur.

emine
emine
18 yıl önce

Merhaba Hatice Hanım,
bloğumdaki trafiğin nedenini merak ederken sitenizdeki linki görünce anladım :)(çokta hoşuma gitti açıkçası)Pastanızda nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.
Aynı krema ile bu akşamda köstebek pasta yapmayı düşünüyorum.İnşallah güzel olur.

beymar
beymar
18 yıl önce

s.a hatice pasta nefis görünüyor.tatlı ile çok fazla aram olmasada pasta iştahımı kabarttı,karşı komşun olmayı çok isterdim .ben birşey sormak istiyorum pastabanı ıslatmak için 1 kaşık süt yetiyormu,biraz daha fazla süt ile ıslatsak daha yumuşak olmazmı? teşekkürler.ellerine sağlık

ece
ece
18 yıl önce

Muza ve muzlu olan herşeye,kremaya ve kremalı olan herşeye,hindistan cevizine ve hindistancevizli olan herşeye,son olarak da çikolataya ve çikolatalı olan herşeye bayılırım…{Sevmediğim bişey kalmadı galiba:)}
Bu malzemelerin birleşimi eminim nefis bir tadı ortaya çıkardı.Emine Hanım’ın kremasını ise denemedim henüz, en yakın pasta yapımında kullanmam gerek artık.Hatice hanım sizin de elinize sağlık.Afiyetle..

mehlika
mehlika
18 yıl önce

merhaba
pastan harika, eline sağlık. görüntüsü bile çok güzel tadi daha güzeldir eminim. zaten ben böyle kremalı keklere bayılırım. özelliklede hindistan cevizli olunca.

mel-tem
mel-tem
18 yıl önce

sevgili hatice,
ben sitenizi çok yeni keşfettim.ama geçen gün misafirlerime bahçıvan kebabını yaptım.bayıldılar.sitenizin sıkı bi takipçisi oldum çalışan insanlara büyük kolaylıklar bunlar.teşekkür ediyorum size ve sitenize emeği geçen herkese ellerinize kollarınıza sağlık

Hasibe
Hasibe
18 yıl önce

Hatice minik bounty çıkolatalarını migrosta bulabilirmiyiz?
Hasibe

ÜMRAN
ÜMRAN
18 yıl önce

Peki 19.9 :))))
Şimdide bu banamı nisbet:(

67
0
Fikirlerinizi duymayı çok isterim, lütfen yorum yapın.x